r
Nosalty Logó

Spagettivel tűzdelt virsli olaszos raguval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Spagettivel tűzdelt virsli olaszos raguval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A raguhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 1019 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A raguhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 6118 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A raguhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 121 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.5 g

Zsír

  • Összesen
    51.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3183.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    665 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    725 mg
  • Nátrium
    1524 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    565.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    757 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    296 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    343 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    918 micro
  • β-karotin
    5885 micro
  • β-crypt
    1018 micro
  • Likopin
    3660 micro
  • Lut-zea
    759 micro
Összesen 1019 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    290.9 g

Zsír

  • Összesen
    311 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    132 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    909 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19102.5 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    685 mg
  • Kálcium
    3989 mg
  • Vas
    69 mg
  • Magnézium
    816 mg
  • Foszfor
    4347 mg
  • Nátrium
    9142 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    550.7 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    73 mg

VÍZ

  • Összesen
    3390.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4543 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    1773 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    206 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    17 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    106 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2056 micro
  • Kolin:
    438 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1113 micro
  • α-karotin
    5511 micro
  • β-karotin
    35308 micro
  • β-crypt
    6108 micro
  • Likopin
    21962 micro
  • Lut-zea
    4556 micro
Összesen 6118 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    383 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    110 micro
  • β-karotin
    708 micro
  • β-crypt
    122 micro
  • Likopin
    440 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 121 kcal

Hozzávalók

A raguhoz

A körethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A raguhoz

  1. A kacsazsíron a felkockázott vöröshagymát, az áttört fokhagymát kevés sóval, fedő alatt puhára pároljuk, beletesszük a darált húst, fehéredésig keverés mellett pirítjuk.
  2. Majd belekerül a hámozott paradicsom, a felkockázott cukkini, a felszeletelt kápia és kaliforniai paprika, a felkockázott gomba, a negyedekre szeletelt répa és fehérrépa, a petrezselyemzöld, bazsalikom, őrölt pirospaprika, oregánó, só és bors.
  3. Átkeverjük, és fedő alatt főzzük, közepes lángon kb. 150-160 fokon.
  4. Előkészítjük a vizet a tésztának.
  5. A félbetört spagettit és a roppanós, sertéshúsból készült 1-1,5 cm-es darabokra vágott virsliket és egy vágódeszkát veszünk elő, a virsliket ráállítjuk, vágott felületével a deszkára, és a felső vágott részébe 6-7-8 spagettit szúrunk bele. Majd ha az összes bele lett szúrva, óvatos, de határozott mozdulattal átnyomjuk a virslin úgy, hogy a két oldalán nagyjából egyformán legyenek a spagettik, nagyságra.
  6. Mire a felénél járunk, már tapasztaltabban, gyorsabban készíthetjük, mire kész, a szószunk is megfő.
  7. A lobogó, sós, kicsit olajos vízben a virslis spagettikat kifőzzük, előírás szerinti ideig (spagetti főzési ideje).
  8. Kóstoljuk a ragunkat, és ha minden megfőtt benne, akkor tesszük bele a cukrot, összeforr, szükség szerint még ízesíthetjük, és ha felforrt, akkor kikapcsoljuk, kész, melegen tartjuk tálalásig.
  9. A kifőtt virslis spagettit leszűrjük, lecsepegtetve egy tálba szedjük ki, melegen tartjuk.
  10. Tálaljuk a virslis spagettit a raguval, reszelt sajttal.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5347
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 18.

Ajánló

Sok finom reszelt sajt, aki megteheti parmezán. Könnyedebb gyümölcslevest tálaljunk előtte. A ragu részéből a húst ki lehet hagyni, akkor is finom marad a ragunk. Kínáljunk utána finom bort, ásványvizet vagy házi szörpöt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spagettivel tűzdelt virsli olaszos raguval
Éva-Anyóca 350 recept

Érdekes és ugyanakkor fura képre lettem figyelmes egy kis főzős újságban... Annyira megtetszett, piszkálta a fantáziámat, hogy elkészítettem. Az a recept nem tartalmaz húst, de nekem a fasírtból kimaradt, ezért ezt a kevés mennyiséget belefőztem. Nyugodtan ki lehet hagyni, hiszen húsfélének ott a virsli. Ez a virsli igazi sertéshúsból készült roppanós virsli. Szilveszterre a hentesünk mindig készít direkt igazi húsból, nagyon finom virslit, ezt onnan is tudjuk, hogy tényleg húsból van, mert az ára is megmutatja, kissé sokkalta drágább..:-) De megéri! A szilveszter éjfélkor feltálalt virslit is mindig ekkor, szilveszter előtt pár nappal, innen a hentestől veszem, és még soha nem csalódtam.:-) A másik, amire figyelni kell, hogy a tészták tűzdelése bizony időigényes, ezalatt a ragu készre főhet, még ha húsos, akkor is, bár amennyire tartottam tőle az elején, annyira magabiztosan csináltam már a közepétől, és stabilan elbírta a 7-8 szál fél spagettiket a virslidarabka. Az átszúrásnál arra tényleg ügyelni kell, hogy a türelemjáték nevű, szúrjuk át a spagettit a virslidarabon tevékenységünket itt el ne rontsuk, mert a virsliből, mindkét oldalt hasonló, ha nem egyforma spagettik kell, hogy kilógjanak. Aznap, január 7-én, a lányommal reggel  orvosnál voltunk, mert beteg lett, és amíg aludt a szobában, kissé már megnyugodva, hogy gyógyulása elindult, még kissé idegesen, nekiláttam, mert főzni, azt mindig kell.........Én azt hittem, hogy ha valaki türelmetlen, ideges, gondokkal tele a feje, az tutira elronthatja, de nem... Teljesen le tudja kötni az ember figyelmét, és nem lesz eltört spagetti, mindegyik sikerül, és a végére még az érdekes látványon kívül az eredmény, hogy le lehet nyugodni, ha volt is némi problémánk előtte.:-) A kifőzés is érdekes, hisz a virslinek más ideje van, mint a spagettinak, de érdekes, sikeresen addigra mindkettő jó lett, amennyi idő meg van adva a spagettinál..:-) A ragu az én készítési módom: egyrészt a hagyma párolása miatt, meg azért, mert tettem bele őrölt pirospaprikát is, és a paradicsom pici savasságát elvevőnek kicsi cukrot is. A recept ajánlotta az ajvárt, de nem találtam fontosnak, és én azt sem tettem bele, a ragu (szósz) darált hús nélkül is tökéletesen megállja a helyét. Nagyon finom lett a raguval a virslivel tűzdelt spagetti, és a sajt is feldobta. Előtte csak gyors és finom gyümölcslevest érdemes csak készíteni... Az nagyon finom, és nem túl megterhelő. Én vegyes gyümölcsből készítettem.

Hozzávalók

A raguhoz

A körethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?