Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spagettivel tűzdelt virsli olaszos raguval

Spagettivel tűzdelt virsli olaszos raguval
Spagettivel tűzdelt virsli olaszos raguval
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Érdekes és ugyanakkor fura képre lettem figyelmes egy kis főzős újságban... Annyira megtetszett, piszkálta a fantáziámat, hogy elkészítettem. Az a recept nem tartalmaz húst, de nekem a fasírtból kimaradt, ezért ezt a kevés mennyiséget belefőztem. Nyugodtan ki lehet hagyni, hiszen húsfélének ott a virsli. Ez a virsli igazi sertéshúsból készült roppanós virsli. Szilveszterre a hentesünk mindig készít direkt igazi húsból, nagyon finom virslit, ezt onnan is tudjuk, hogy tényleg húsból van, mert az ára is megmutatja, kissé sokkalta drágább..:-) De megéri! A szilveszter éjfélkor feltálalt virslit is mindig ekkor, szilveszter előtt pár nappal, innen a hentestől veszem, és még soha nem csalódtam.:-) A másik, amire figyelni kell, hogy a tészták tűzdelése bizony időigényes, ezalatt a ragu készre főhet, még ha húsos, akkor is, bár amennyire tartottam tőle az elején, annyira magabiztosan csináltam már a közepétől, és stabilan elbírta a 7-8 szál fél spagettiket a virslidarabka. Az átszúrásnál arra tényleg ügyelni kell, hogy a türelemjáték nevű, szúrjuk át a spagettit a virslidarabon tevékenységünket itt el ne rontsuk, mert a virsliből, mindkét oldalt hasonló, ha nem egyforma spagettik kell, hogy kilógjanak. Aznap, január 7-én, a lányommal reggel  orvosnál voltunk, mert beteg lett, és amíg aludt a szobában, kissé már megnyugodva, hogy gyógyulása elindult, még kissé idegesen, nekiláttam, mert főzni, azt mindig kell.........Én azt hittem, hogy ha valaki türelmetlen, ideges, gondokkal tele a feje, az tutira elronthatja, de nem... Teljesen le tudja kötni az ember figyelmét, és nem lesz eltört spagetti, mindegyik sikerül, és a végére még az érdekes látványon kívül az eredmény, hogy le lehet nyugodni, ha volt is némi problémánk előtte.:-) A kifőzés is érdekes, hisz a virslinek más ideje van, mint a spagettinak, de érdekes, sikeresen addigra mindkettő jó lett, amennyi idő meg van adva a spagettinál..:-) A ragu az én készítési módom: egyrészt a hagyma párolása miatt, meg azért, mert tettem bele őrölt pirospaprikát is, és a paradicsom pici savasságát elvevőnek kicsi cukrot is. A recept ajánlotta az ajvárt, de nem találtam fontosnak, és én azt sem tettem bele, a ragu (szósz) darált hús nélkül is tökéletesen megállja a helyét. Nagyon finom lett a raguval a virslivel tűzdelt spagetti, és a sajt is feldobta. Előtte csak gyors és finom gyümölcslevest érdemes csak készíteni... Az nagyon finom, és nem túl megterhelő. Én vegyes gyümölcsből készítettem.

hozzávalók / 6 adag

A raguhoz

A körethez

A tálaláshoz

ajánlat

Sok finom reszelt sajt, aki megteheti parmezán. Könnyedebb gyümölcslevest tálaljunk előtte. A ragu részéből a húst ki lehet hagyni, akkor is finom marad a ragunk. Kínáljunk utána finom bort, ásványvizet vagy házi szörpöt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kacsazsíron a felkockázott vöröshagymát, az áttört fokhagymát kevés sóval, fedő alatt puhára pároljuk, beletesszük a darált húst, fehéredésig keverés mellett pirítjuk.
  2. Majd belekerül a hámozott paradicsom, a felkockázott cukkini, a felszeletelt kápia és kaliforniai paprika, a felkockázott gomba, a negyedekre szeletelt répa és fehérrépa, a petrezselyemzöld, bazsalikom, őrölt pirospaprika, oregánó, só és bors.
  3. Átkeverjük, és fedő alatt főzzük, közepes lángon kb. 150-160 fokon.
  4. Előkészítjük a vizet a tésztának.
  5. A félbetört spagettit és a roppanós, sertéshúsból készült 1-1,5 cm-es darabokra vágott virsliket és egy vágódeszkát veszünk elő, a virsliket ráállítjuk, vágott felületével a deszkára, és a felső vágott részébe 6-7-8 spagettit szúrunk bele. Majd ha az összes bele lett szúrva, óvatos, de határozott mozdulattal átnyomjuk a virslin úgy, hogy a két oldalán nagyjából egyformán legyenek a spagettik, nagyságra.
  6. Mire a felénél járunk, már tapasztaltabban, gyorsabban készíthetjük, mire kész, a szószunk is megfő.
  7. A lobogó, sós, kicsit olajos vízben a virslis spagettikat kifőzzük, előírás szerinti ideig (spagetti főzési ideje).
  8. Kóstoljuk a ragunkat, és ha minden megfőtt benne, akkor tesszük bele a cukrot, összeforr, szükség szerint még ízesíthetjük, és ha felforrt, akkor kikapcsoljuk, kész, melegen tartjuk tálalásig.
  9. A kifőtt virslis spagettit leszűrjük, lecsepegtetve egy tálba szedjük ki, melegen tartjuk.
  10. Tálaljuk a virslis spagettit a raguval, reszelt sajttal.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 947
elküldve: 3
receptkönyvben: 52
elkészítve: 3/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

spagettival átszúrt virsli paradicsomos szósszal, paradicsomos ragus spagetti virslivel, virslis tészta paradicsomraguval

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nadika
Nadika / Nadika Tue, 2013-02-26 18:29

Látom neked is olyan jól sikerült, mint nekem :) Ötletes a paradicsomszósz is hozzá!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2013-02-27 10:13

Kedves Nadika!

Köszönöm szépen! :)

Meglepő és mégis látványos recept,leginkább a tésztás megoldásra értem, :) - finom, és megfőzhető. :)
Bármilyen szósszal ...... :) :)

Szép napot és hetet kívánok!

Éva-Anyóca

Bató Edit
Bató Edit Mon, 2013-02-25 10:19

Érdekes és ötletes! A hozzávalókból ítélve finom is. Ügyes vagy, gratulálok!
Edit

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-02-25 12:51

Kedves Edit!

Nagyon kedves Tőled, igazán megéri elkészíteni, látványos és finom.:)
Szép napot kívánok!

Éva-Anyóca

vcsuka
pussycat / vcsuka Sat, 2013-01-19 00:44

Kedves Eva-Anyoca! Nagyon erdekes otlet ez a virslis spagetti modszer. Mielott elolvastam volna, elnem tudtam kepzelni, hogy hogyan kerul a spagetti a virslibe. Jot mosolyogtam rajta. Egyebkent nagyon finomnak tunik az egesz. Koszi a receptet!
Kelemes hetveget!
Veronika

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2013-01-19 19:11

Kedves vcsuka!

A fényképe tetszett meg, aztán azon ötöltem, hogy micsoda őrület lehet, mire ezt az ember megcsinálja, nincs az a pénz,...ugyan már, meg különben is..minek, miért és kell ez??..:-))

Aztán, hogy jött a betegsége a lányomnak, megkért, hogy ne mondjak le erről a reciről, és igenis csináljam meg, bár nem tud segíteni..:-)
És a virsliből kibújó spagettik, amiktől eleinte azt hittem, nem tudom megcsinálni, és főleg, hogy : kirohanok a világból!!!!!, érdekes mód, lenyugtattak, és az első 10-12 db után, már rutinosan szurkáltam bele a virslibe..:-))) És tényleg megnyugodtam...na és a látvány, még nyersen is jó, de főve még klasszabb és finom. A lányomnak is nagyon tetszett és ízlett, a virslis-spagettikat eszegette,..aminek örültem.:-)) Még el fogom készíteni, főleg ha saját kertünkből lesz sok féle zöldség..:-)) Megéri elkészíteni, akár zöldségekkel teli paradicsomszósszal, akár darált húsos mód.:-))
Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

Miss Sweetly
Miss Sweetly / Miss Sweetly Fri, 2013-01-18 22:34

Kedves Éva-Anyóca!
Megint egy újabb étel költemény :) Nagyon jól néz ki! A sztoryban említett kis újságokat jómagam is veszem minden hónapban, és mindegyik fajtából, ami csak kapható. Kerestem, csak kíváncsi voltam, de ez a szám pont nincs meg. Sebaj, mert nem ez a lényeg. :)
Szép estét kívánok!
Miss Sweetly

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2013-01-19 19:15

Kedves Miss Sweetly!

Amikor az első ilyen kis újságocska megjelent, érdekessége miatt vettem meg, és aztán rájöttem, hogy a szép, színes és drága újságoknál azért is érnek a benne lévő receptek többet, mert van benne minőségibb, ünnepibb étel is, de bizony a kevesebb pénzzel rendelkezőknek a hétköznapi ételeit nagyon is szépen és jól tudja variálni, finomak, és változatosak és laktatóak.:-)) Azóta én is szorgalmasan veszegetem, és észre vettem, hogy egyre több ilyen kis főzős újság van...:-)) Tele hasznos finom ételek és sütik receptjeivel.
Próbáld ki egyszer, tényleg megéri, finom, a tésztás része pedig érdekes és mutatós.:-))
Szép hétvégét kívánok!

Éva-Anyóca

1075
kacsazsír 2 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
sárgarépa 1 nagy db
fehérrépa 1 db
konzerv paradicsom 800 g
fűszerpaprika 2 teáskanál
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
kápia paprika 5 db
piros kaliforniai paprika 3 db
oregánó 3 tk
bazsalikom 2 tk
petrezselyem 3 tk
csiperkegomba 300 g
cukkini 1 kis db
darált sertéshús 20 dkg
ajvár 3 ek
cukor 3 teáskanál
virsli 1 kg
spagetti tészta 500 g
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
sajt 10 dkg
piros kaliforniai paprika 1 db