r
Nosalty Logó

Spagettis paprikás burgonya

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Éva-Anyóca
Spagettis paprikás burgonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 772 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 4631 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1950.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    1215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    418.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    783 micro
  • β-crypt
    124 micro
  • Likopin
    7531 micro
  • Lut-zea
    503 micro
Összesen 772 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    173.4 g

Zsír

  • Összesen
    215.5 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11702.4 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    268 mg
  • Kálcium
    1410 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    606 mg
  • Foszfor
    2063 mg
  • Nátrium
    7292 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    503.8 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    2508.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    703 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    638 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    992 micro
  • Kolin:
    258 mg
  • Retinol - A vitamin:
    277 micro
  • α-karotin
    72 micro
  • β-karotin
    4697 micro
  • β-crypt
    744 micro
  • Likopin
    45185 micro
  • Lut-zea
    3020 micro
Összesen 4631 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    1050 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Fazékba olajat teszünk, vöröshagymát, fokhagymát finomra vágjuk, sóval fedő alatt, lassú tűzön sűrűre pároljuk.
  2. Tűzről levesszük, beletesszük a pirospaprikát, elkeverjük, bele a negyedekre vágott burgonyacikkek is.
  3. Hozzáöntjük a paradicsomlét, a házi lecsót, vizet, vegetát, borsot, oregánót, bazsalikomot, petrezselymet, a kolbászdarabokat.
  4. Feltesszük lassú tűzre főzni, félig fedő alatt.
  5. Kóstoljuk meg, ha kell, ízesítjük, és figyeljük, a burgonya, mikorra fő meg, ne főzzük szét (kb. 45-50 perc közepes lángon).
  6. Feltesszük a meleg, sós-olajos vizet főni, ha forr, kifőzzük benne a spagettit, leszűrjük (kb.6-8 perc alatt kész).
  7. Ha a burgonya kész, beletesszük a felkarikázott virslit, és a leszűrt tésztát.
  8. Amikorra a tészta átveszi a szaft ízét, a virsli karikák is megfőnek.
  9. Forrón tálaljuk, kenyérrel, savanyú uborkával.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8265
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 31.

Ajánló

Finom bor. Ásványvíz, és kenyér, meg házi savanyú uborka.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spagettis paprikás burgonya
Éva-Anyóca 350 recept

Szeretjük a paprikás burgonyát, és az ünnep előtt már nem akartam nagyon laktatós húsételt elővarázsolni, hisz az az ünnepre készült. Ezért a szokásos módon, de mégis egy kis csavarással készítettem el. Nekünk sikerült, ez az ízkombinációs paprikás burgonya elfogyott. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek