r
Nosalty Logó

Paprikás krumpli A kis gasztronautától

A kis gasztronauta
Paprikás krumpli A kis gasztronautától
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A paprikás krumplihoz

A galuskához

778
Kalória
27.4g
Fehérje
55.4g
Szénhidrát
50g
Zsír
316.2g
Víz
110.6g
Koleszterin
7.2g
Élelmi rost
5.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A paprikás krumplihoz

A galuskához

Összesen 778 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A paprikás krumplihoz

A galuskához

Összesen 4665 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A paprikás krumplihoz

A galuskához

Összesen 140 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    27.4 g

Zsír

  • Összesen
    50 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1878.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    1280 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    55.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    316.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    133 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    1111 micro
  • β-crypt
    127 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    1034 micro
Összesen 778 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    164.1 g

Zsír

  • Összesen
    300.1 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    663 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11268.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    1173 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    455 mg
  • Foszfor
    1758 mg
  • Nátrium
    7682 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    332.5 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

Víz

  • Összesen
    1897.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    978 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    473 mg
  • D vitamin:
    110 micro
  • K vitamin:
    800 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    433 micro
  • Kolin:
    502 mg
  • Retinol - A vitamin:
    379 micro
  • α-karotin
    308 micro
  • β-karotin
    6668 micro
  • β-crypt
    763 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    6202 micro
Összesen 4665 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    156 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 140 kcal

Elkészítés

A paprikás krumplihoz

  1. A felkockázott szalonnát (a bőrét külön dobjuk a bográcsba) kevés zsíron zsírjára pirítjuk, majd beletesszük a felkarikázott kolbászt, és miután kicsit lepirítottuk, kivesszük a bográcsból. A szalonnapörcöket hagyjuk benne.
  2. A felkockázott vöröshagymát lepirítjuk, beletesszük az egész köményt és a babérlevelet. Miután a hagyma üvegesre pirult, kicsit lehűzzük a bográcsot a tűzről, és hozzáadjuk a pirospaprikát.
  3. Visszatesszük a tűzre, beletesszük a felkockázott krumplit, és kavargatjuk néhány percig, majd felöntjük vízzel. Alaposan sózzuk, borsozzuk. Ezután betesszük a nagyobb darabokra felszeletelt paradicsomot és paprikát.
  4. Mikor a burgonya már majdnem teljesen megpuhult, visszatesszük a kolbászkarikákat és a felkarikázott virslit.
  5. Közben elkészítjük a galuskát a szokásos módon, és vizezett kiskanállal beleszaggatjuk a bográcsba. Miután feljöttek, még 7-8 percig főzzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 90 p

Igaz, nem a hagyományos paprikás krumpli, de így is nagyon finom étel, különösen ha szabad tűzön, bográcsban készül.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek