Nosalty Logó

Paprikás krumpli 5.

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Receptműves
Paprikás krumpli 5.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 374 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1494 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 78 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    762.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    376 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    299.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    228 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 374 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.9 g

Zsír

  • Összesen
    54.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3051.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    366 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    837 mg
  • Nátrium
    1503 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    213.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1197.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    257 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    910 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    351 micro
Összesen 1494 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    267 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 78 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tisztítsuk meg a zöldségeket, a krumplit kockázzuk 2-3 cm-es darabokra, a hagymát és fokhagymát szeljük apróra.
  2. Az olívaolajon pároljuk üvegesre a hagymát pici sóval (így könnyebben kiengedi a levét és az ízét).
  3. Tegyük rá a paradicsomot és a fokhagymát, pár percig főzzük, hogy engedjen levet a paradicsom.
  4. Szórjuk meg a pirospaprikával, keverjük át, és tegyük bele a krumplit.
  5. Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje.
  6. Ízesítsük sóval, borssal, köménnyel, babérlevéllel, és fedő alatt főzzük.
  7. Amikor a krumpli elkezd puhulni, tegyük hozzá a kolbászt és a virslit, és addig főzzük, amíg a krumpli megpuhul.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 124
  • 7 napos nézettség: 429
  • Össznézettség: 138093
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 02.

Ajánló

Aki szereti az intenzívebb fokhagyma ízt, ne darabolja, hanem reszelje az ételbe. Ha főzés közben elfő a leve, pótoljuk, ízlés szerinti szaft mennyiséget hagyva Egész és őrölt kömény is használható fűszerezésként. Lehet bele tenni még felkockázott zöldpaprikát (akár csípőset) is.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Receptműves 119 recept

Hagyományos magyar specialitás, gyorsan, viszonylag olcsón elkészíthető, ízletes és laktató egytálétel. Ahány ház, annyi szokás, készíthető húsmentes, galuskás és akár tejfölös változatban is. Nálunk nagyon ritkán szerepel a menüben a burgonya. Ha mégis terítékre kerül, akkor általában ezt a receptet készítem el, ügyelve arra, hogy lehetőleg kevés zsiradékot (olajat) és magas hústartalmú kolbászt használjak.

Hozzászólások

Tarackos

Ha meg szabad kérdeznem ez mit?l reform?Csak nem az olívától?

Receptműves

Szia, szerintem sem az, valamiért azonban ezt a jelz?t kapta a szerkeszt?kt?l. Megpróbálom kivenni bel?le, aztán meglátjuk, milyen kategóriába kerül... Üdv, Memi

Törölt felhasználó

Szia! Ma megf?ztem, finom lett, csak annyiban változtattam, hogy a köményt a hagymával együtt pirítottam (párom kezdi mindig így a lecsót, és nagyon finom lesz t?le :)), és a kolbászt is hozzátettem már az elején, mikor a hagyma már megpirult. köszi!

Receptműves

Jó ötlet, jobban kijön a pirítástól a kömény íze (is). Biztosan finom lett :-)

Törölt felhasználó

Finom lett igen. Mi felváltva f?zünk a f?bérl?inkkel, külföldön, és nem mindig eszik a gyerekek a f?ztömet, de ezt még ?k is szívesen megették. Ez nagy dícséret! :)

Törölt felhasználó

Szia! Nagyon finom a recepted alapján a paprikás krumpli, mostantól mindig így készítem el!!!!

Receptműves

Szia, örülök, hogy ízlett :-)

Enslin

Szia.Megcsináltam a recept alapján az ételt,és nagyon finom lett :)

Receptműves

Köszi a visszajelzést, egészségedre :-)

Szilvi6

köszönöm a receptet, jó lett :)

Receptműves

Egészségetekre :-)

Törölt felhasználó

Koszonom en is a receptet! Soha nem mertem meg paprikas krumplit fozni, mert tudtam, hogy nem lesz olyan, mint Anyue. Ez olyan lett! :) Egy falat nem maradt belole.

Receptműves

Köszi a visszajelzést, jó ilyet "hallani" :-)

pulicka

Nagyon finom koszonom a receptet!!!

Ildi71

Els? paprikás krumplimat f?ztem a fenti recept alapján és sikerült!

Receptműves

Örülök :-) Ügyes vagy!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

4 jel, hogy ideje lenne kevesebb vörös húst enned –...

Valóban káros lenne a vörös hús fogyasztása, vagy ez is csak egy széles körben elterjedt mítosz, amelynek nincsen alapja? Mint minden állati eredetű élelmiszer, a vörös hús fogyasztása is egészséges lehet bizonyos mértékig, azonban ha túl sokat eszünk belőle, kellemetlen mellékhatásokat tapasztalhatunk, amellyel testünk azt jelzi: ideje lenne kicsit leállni.

Masszi- Rigó Csilla

További cikkek