r
Nosalty Logó

Sörrel készült pizzatészta, vegetáriánus feltéttel

Éva házias konyhája
Sörrel készült pizzatészta, vegetáriánus feltéttel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

pizzatészta

paradicsomszósz

feltét

864
Kalória
37.7g
Fehérje
108.6g
Szénhidrátok
29.7g
Zsír
300.8g
Víz
48g
Koleszterin
6.8g
Rost
5.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír

pizzatészta

paradicsomszósz

feltét

Összesen 864 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír

pizzatészta

paradicsomszósz

feltét

Összesen 3447 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír

pizzatészta

paradicsomszósz

feltét

Összesen 175 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1566.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    514 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    482 mg
  • Nátrium
    416 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    300.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    278 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    79 micro
  • β-karotin
    1942 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5381 micro
  • Lut-zea
    972 micro
Összesen 864 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.9 g

Zsír

  • Összesen
    118.6 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6264.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    2057 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    360 mg
  • Foszfor
    1928 mg
  • Nátrium
    1663 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    434.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    1203.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1112 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    175 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    523 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    565 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    449 micro
  • α-karotin
    317 micro
  • β-karotin
    7768 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    21526 micro
  • Lut-zea
    3888 micro
Összesen 3447 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    391 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1082 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 175 kcal

Elkészítés

pizzatészta

  1. A lisztet egy tálba beleszitáljuk, és a közepébe egy mélyedést alkotunk. Meglangyosítjuk a vizet, és egy részét a mélyedésbe öntjük. Az élesztőt belemorzsoljuk, és a cukrot is hozzáadjuk. Rászórunk egy kevés lisztet, és pár percig hagyjuk az élesztőt kelni.
  2. Miután megkelt az élesztő, akkor hozzáadjuk a többi vizet, a sört, 2 evőkanál olívaolajat, sót. Jól összedagasztjuk.
  3. A tészta tetejét kb. egy kiskanál olívaolajjal lekenjük, frissen tartó fóliával letakarjuk, és legalább fél napig hűtőben kelesztjük. De legjobb, ha előző este elkészítjük. Fölhasználás előtt 3 órával szobahőmérsékleten tároljuk (kelesztjük).
  4. Közben készítünk egy paradicsomszószt. 3 evőkanál sűrített paradicsomot fölhígítunk 1 dl vízzel, belepréselünk 1 gerezd fokhagymát, fűszerezzük őrölt borssal. A legalacsonyabb hőfokon hagyjuk kicsit főni, kb. 10 percig, csak az ízek kicsit összefőjenek, annyira.
  5. Miután megkelt a tésztánk, enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk gáztepsi nagyságúra, vagy 2 x 28 cm nagyságú pizzaformára.
  6. Egy ecset segítségével megkenjük vékonyan olívaolajjal a tésztát, és a paradicsomszószt is egyenletesen elkenjük rajta. Fűszerezzük oregánóval és bazsalikommal. Majd a lereszelt Provolone füstölt sajttal és a mozzarella sajttal megszórjuk. 200 fokon a kívánt színig megsütjük.
  7. Miután megsült a pizza, a tetejére rárakjuk a rukkolát és a félbevágott paradicsomot. Megszórjuk apróra fölvágott vöröshagymával és a metélőhagymával, a legvégén a parmezán sajttal.
  8. Jó étvágyat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés módja: sörös
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Anno egy receptoldalt böngészve rátaláltam egy sörrel készült pizzatészta receptjére, amit ki is próbáltam. De szokásom mindig tovább keresgetni egy-egy recept után, hogy  megtaláljam számomra a tökéleteset. Majd rátaláltam Cucina receptjére, aki egy olaszországi pizzériában dolgozott, és ott fejlesztette ki a saját receptjét. Sajnos az eredeti receptet nem tudtam kipróbálni, mert kb. egy hétig pizzát ebédeltünk volna a megadott mennyiség alapján. De arányaihoz viszonyítva egy kisebb adagot készítettem el. A feltét már saját ötlet alapján került rá.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...

Elállós bodzaszörp

Pár éve akartam először bodzaszörpöt készíteni (hígíthatósat, tartósat), de a neten a receptek tömkelegéből valahogy nem találtam rá az igazira. Végül több receptet átböngészve ...