Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sörrel készült pizzatészta, vegetáriánus feltéttel

Sörrel készült pizzatészta, vegetáriánus feltéttel
Sörrel készült pizzatészta, vegetáriánus feltéttel
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anno egy receptoldalt böngészve rátaláltam egy sörrel készült pizzatészta receptjére, amit ki is próbáltam. De szokásom mindig tovább keresgetni egy-egy recept után, hogy  megtaláljam számomra a tökéleteset. Majd rátaláltam Cucina receptjére, aki egy olaszországi pizzériában dolgozott, és ott fejlesztette ki a saját receptjét.

Sajnos az eredeti receptet nem tudtam kipróbálni, mert kb. egy hétig pizzát ebédeltünk volna a megadott mennyiség alapján. De arányaihoz viszonyítva egy kisebb adagot készítettem el.

A feltét már saját ötlet alapján került rá.

hozzávalók / 4 adag

pizzatészta

paradicsomszósz

feltét

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet egy tálba beleszitáljuk, és a közepébe egy mélyedést alkotunk. Meglangyosítjuk a vizet, és egy részét a mélyedésbe öntjük. Az élesztőt belemorzsoljuk, és a cukrot is hozzáadjuk. Rászórunk egy kevés lisztet, és pár percig hagyjuk az élesztőt kelni.
  2. Miután megkelt az élesztő, akkor hozzáadjuk a többi vizet, a sört, 2 evőkanál olívaolajat, sót. Jól összedagasztjuk.
  3. A tészta tetejét kb. egy kiskanál olívaolajjal lekenjük, frissen tartó fóliával letakarjuk, és legalább fél napig hűtőben kelesztjük. De legjobb, ha előző este elkészítjük. Fölhasználás előtt 3 órával szobahőmérsékleten tároljuk (kelesztjük).
  4. Közben készítünk egy paradicsomszószt. 3 evőkanál sűrített paradicsomot fölhígítunk 1 dl vízzel, belepréselünk 1 gerezd fokhagymát, fűszerezzük őrölt borssal. A legalacsonyabb hőfokon hagyjuk kicsit főni, kb. 10 percig, csak az ízek kicsit összefőjenek, annyira.
  5. Miután megkelt a tésztánk, enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk gáztepsi nagyságúra, vagy 2 x 28 cm nagyságú pizzaformára.
  6. Egy ecset segítségével megkenjük vékonyan olívaolajjal a tésztát, és a paradicsomszószt is egyenletesen elkenjük rajta. Fűszerezzük oregánóval és bazsalikommal. Majd a lereszelt Provolone füstölt sajttal és a mozzarella sajttal megszórjuk. 200 fokon a kívánt színig megsütjük.
  7. Miután megsült a pizza, a tetejére rárakjuk a rukkolát és a félbevágott paradicsomot. Megszórjuk apróra fölvágott vöröshagymával és a metélőhagymával, a legvégén a parmezán sajttal.
  8. Jó étvágyat.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 338
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.14.
142 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
kategória: pizza
konyhatechnológia: sörös receptek
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paradicsomos pizza, sajtos pizza

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

851
finomliszt 500 g
friss élesztő 10 g
cukor 3 csipet
sör 100 ml
víz 200 ml
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
olívaolaj 1 teáskanál
sűrített paradicsom 3 ek
víz 1 dl
fokhagyma 1 gerezd
fekete bors 2 csipet
olívaolaj 1 ek
mozzarella 200 g
füstölt sajt 100 g
koktélparadicsom 30 dkg
rukkola 80 g
oregánó 4 csipet
bazsalikom 3 csipet
vöröshagyma 1 közepes db
metélőhagyma 1 csokor
parmezán sajt 50 g