Nosalty Logó

Sörrel készült pizzatészta, vegetáriánus feltéttel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva házias konyhája
Ezen a képen: Sörrel készült pizzatészta, vegetáriánus feltéttel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
sörös
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír

pizzatészta

paradicsomszósz

feltét

Összesen 864 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír

pizzatészta

paradicsomszósz

feltét

Összesen 3447 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír

pizzatészta

paradicsomszósz

feltét

Összesen 175 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1566.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    514 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    482 mg
  • Nátrium
    416 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    300.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    278 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    79 micro
  • β-karotin
    1942 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5381 micro
  • Lut-zea
    972 micro
Összesen 864 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.9 g

Zsír

  • Összesen
    118.6 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6264.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    2057 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    360 mg
  • Foszfor
    1928 mg
  • Nátrium
    1663 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    434.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1203.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1112 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    175 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    523 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    565 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    449 micro
  • α-karotin
    317 micro
  • β-karotin
    7768 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    21526 micro
  • Lut-zea
    3888 micro
Összesen 3447 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    391 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1082 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 175 Kcal

Hozzávalók

pizzatészta

paradicsomszósz

feltét

Elkészítés

pizzatészta

  1. A lisztet egy tálba beleszitáljuk, és a közepébe egy mélyedést alkotunk. Meglangyosítjuk a vizet, és egy részét a mélyedésbe öntjük. Az élesztőt belemorzsoljuk, és a cukrot is hozzáadjuk. Rászórunk egy kevés lisztet, és pár percig hagyjuk az élesztőt kelni.
  2. Miután megkelt az élesztő, akkor hozzáadjuk a többi vizet, a sört, 2 evőkanál olívaolajat, sót. Jól összedagasztjuk.
  3. A tészta tetejét kb. egy kiskanál olívaolajjal lekenjük, frissen tartó fóliával letakarjuk, és legalább fél napig hűtőben kelesztjük. De legjobb, ha előző este elkészítjük. Fölhasználás előtt 3 órával szobahőmérsékleten tároljuk (kelesztjük).
  4. Közben készítünk egy paradicsomszószt. 3 evőkanál sűrített paradicsomot fölhígítunk 1 dl vízzel, belepréselünk 1 gerezd fokhagymát, fűszerezzük őrölt borssal. A legalacsonyabb hőfokon hagyjuk kicsit főni, kb. 10 percig, csak az ízek kicsit összefőjenek, annyira.
  5. Miután megkelt a tésztánk, enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk gáztepsi nagyságúra, vagy 2 x 28 cm nagyságú pizzaformára.
  6. Egy ecset segítségével megkenjük vékonyan olívaolajjal a tésztát, és a paradicsomszószt is egyenletesen elkenjük rajta. Fűszerezzük oregánóval és bazsalikommal. Majd a lereszelt Provolone füstölt sajttal és a mozzarella sajttal megszórjuk. 200 fokon a kívánt színig megsütjük.
  7. Miután megsült a pizza, a tetejére rárakjuk a rukkolát és a félbevágott paradicsomot. Megszórjuk apróra fölvágott vöröshagymával és a metélőhagymával, a legvégén a parmezán sajttal.
  8. Jó étvágyat.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 2785
  • Feltöltés dátuma: 2019. október 28.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Éva házias konyhája 159 recept

Anno egy receptoldalt böngészve rátaláltam egy sörrel készült pizzatészta receptjére, amit ki is próbáltam. De szokásom mindig tovább keresgetni egy-egy recept után, hogy  megtaláljam számomra a tökéleteset. Majd rátaláltam Cucina receptjére, aki egy olaszországi pizzériában dolgozott, és ott fejlesztette ki a saját receptjét. Sajnos az eredeti receptet nem tudtam kipróbálni, mert kb. egy hétig pizzát ebédeltünk volna a megadott mennyiség alapján. De arányaihoz viszonyítva egy kisebb adagot készítettem el. A feltét már saját ötlet alapján került rá.

Hozzászólások

Hozzávalók

pizzatészta

paradicsomszósz

feltét

Címlapról ajánljuk

További cikkek