r
Nosalty Logó

Spenótos pizza keNoe konyhájából

NS
Spenótos pizza keNoe konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

2324
Kalória
77.1g
Fehérje
186.2g
Szénhidrátok
142.5g
Zsír
729g
Víz
256g
Koleszterin
9.4g
Rost
25.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 2324 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 2324 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 189 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    77.1 g

Zsír

  • Összesen
    142.5 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6879.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    1605 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    1365 mg
  • Nátrium
    3501 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    729 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1471 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    916 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    437 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    614 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10291 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21993 micro
Összesen 2324 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    77.1 g

Zsír

  • Összesen
    142.5 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6879.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    1605 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    1365 mg
  • Nátrium
    3501 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    729 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1471 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    916 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    437 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    614 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10291 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21993 micro
Összesen 2324 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    562.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    841 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1797 micro
Összesen 189 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A hozzávalókat egy tálban jól összegyúrjuk, majd kerekre formázzuk. Olívaolajjal megkenjük a tepsi alját, és ráfektetjük a tésztát. Kicsit megszurkáljuk villával, és elősütjük a tésztát 200 fokon kb. 5 percig.
  2. Az olívaolajon megpirítjuk a fokhagymát, és hozzáadjuk a spenótot. Addig pároljuk fedő alatt, míg összeesnek a levelek, majd sóval, borssal ízesítjük, és hozzáadjuk a lisztet, és kicsit megpirítjuk. Ezután felöntjük a tejszínnel, és sűrűsödésig főzzük.
  3. A tésztára kenjük a spenótos feltétet, és ráreszeljük a mozzarellát.
  4. 200 fokon kb. 10 perc alatt megsül.
  5. Ráütött és rásütött tükörtojással is nagyon finom!:)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Spenótkedvelők figyelmébe ajánlom!:)

További receptek

Autentikus calzone

A calzone igazából a töltött pizza, melyet kedvünk és hűtőnk tartalma szerint ezernyi változatos módon tölthetünk meg. A hagyományos olasz pizzazsebecske ricottával, mozzarellával és ...

Gerzsenyi Flóra

Pizzadog

Nem győzzük hangsúlyozni, mennyire finomak ezek a kis papucsok, az egyetlen probléma az, hogy soha többé nem akartok majd visszatérni a bolti verziókhoz. A pizzatészta az igazán extra ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...