Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sörös malacsült sült céklával és párolt pezsgős lilakáposztával

Sörös malacsült sült céklával és párolt pezsgős lilakáposztával
Sörös malacsült sült céklával és párolt pezsgős lilakáposztával
90 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Újév tájékán két ételt mindenképp az étlapunkra kell tűzni annak érdekében, hogy szerencsések és gazdagok legyünk az új évben magyar hiedelem szerint. Az egyik a malacsült.
Nos, én ezúttal egy kicsit szakítottam a hagyományos receptekkel.

hozzávalók / 2 adag

Malacsült

Zöldségek

Lilakáposzta

Szólj hozzá!

elkészítés

Malacsült

  1. A malachús bőrét bevagdossuk, sózzuk, borsozzuk, szórunk rá pirospaprikát, nyomunk rá fokhagymát, és néhány órára betesszük a hűtőbe.
  2. Majd egy serpenyőben disznózsíron betesszük a sütőbe, fóliával letakarva.
  3. Közben a malachúst időnként meglocsoljuk a saját zsírjával és sörrel, 40 perc után levesszük a fóliát a malachúsról, kenünk rá mézet, és átkapcsolunk grill fokozatra.

Zöldségek

  1. A céklát és a tököt pucolás után felkockázzuk, egy serpenyőbe rakjuk, sózzuk, borsozzuk, locsolunk rá olívaolajat, betesszük a sütőbe.

Lilakáposzta

  1. A káposztát legyaluljuk. Serpenyőben a karikára vágott lilahagymát megkapatjuk, dobunk rá köménymagot, rátesszük a káposztát, sózzuk, borsozzuk, öntünk rá ecetet, teszünk rá babérlevelet.
  2. Amikor már csaknem kész, ráöntjük a pezsgőt.

Tálalás

  1. Tálaláskor egy szelet malachúst teszünk a tányérra, mellé sült zöldségeket és káposztát.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 889
elküldve: 6
receptkönyvben: 48
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: sörös receptek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: újév, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Bőrös malacsült sörrel locsolva sült céklával és sütőtökkel, párolt pezsgős lilakáposztával, malacsült párolt káposztával, sörös malacsült

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

517
süldő malac 25 dkg
sör 1 dl
méz 2 teáskanál
0 ízlés szerint
fekete bors 1 kávéskanál
csípős fűszerpaprika 1 teáskanál
fokhagyma 1 gerezd
disznózsír 1 ek
sütőtök 20 dkg
cékla 1 közepes db
0 ízlés szerint
fekete bors 4 csipet
csípős fűszerpaprika 4 csipet
olívaolaj 2 teáskanál
vöröskáposzta 0.5 kis fej
lila hagyma 1 kis db
babérlevél 1 db
ecet 1 teáskanál
0 ízlés szerint
köménymag 1 kávéskanál
fekete bors 1 kávéskanál
olívaolaj 1 ek
pezsgő 1 dl