Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sörös Frédi-szelet

Sörös Frédi-szelet
Sörös Frédi-szelet
105 perc / előkészület: 15 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a malachúst, általában így egyben sütve készítem el, különböző fűszerekkel ízesítve. Talán lesz, akiben felmerül, minek a sütőzacskó, ha utána úgyis átteszem simán a tepsibe a húst. Azért kezdem a sütést a zacskóba téve, mert abban omlós puhára párolódik a hús, viszont sörrel locsolgatni és ropogósra sütni a külső részét csak egy sima sütőtálban lehet. De megéri azt a kis fáradtságot, garantálom.:-)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mi krumplipürével szeretjük a legjobban, amire mindenki kanalaz magának az illatos fokhagymás szaftból.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mustárból, olajból és a fűszerekből, valamint az összezúzott fokhagymából egy keveréket készítünk.
  2. Ezzel a keverékkel a sütést megelőző este alaposan bedörzsöljük a hús mindkét oldalát. Én egy késsel párat bele is szúrtam a húsba, hogy a keverék ott is be tudjon jutni, és jobban ízesítse a malachusit.
  3. Egy sütőzacskóba dugjuk a bekent húst, és előmelegített sütőben sütjük majdnem 1 órán át.
  4. Aztán szétvágjuk a zacskót, a húst egy nagy húsvilla segítségével simán betesszük a tepsibe, aláöntve a zacskóban felgyűlt levet is.
  5. Meglocsoljuk sörrel, és kicsit nagyobbra véve a lángot, visszadugjuk a sütőbe. Még kb. húsz percet tölt ott, közben egyszer meglocsolgatjuk. Mire a hús szép omlósra megsült, a szaftja is besűrűsödik.
  6. Deszkára téve pihentetjük egy jó tíz percet, majd éles késsel szeletekre vágjuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 6 500
elküldve: 0
receptkönyvben: 59
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

siklitimi

Mióta szakács: 2011.10.13.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: szüret, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: sörös receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Sörben sült malachús, sörös malacsült, fűszeres malac sörben sütve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

364
süldő malac 1 kg
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
mustár 1 ek
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 ek
fokhagyma 5 gerezd
sör 1.5 dl