r
Nosalty Logó

Sült császárhús Tésztásfültől

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sült császárhús Tésztásfültől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Sült császár

Sült burgonya

Összesen 657 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Sült császár

Sült burgonya

Összesen 2629 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Sült császár

Sült burgonya

Összesen 126 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.6 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1420.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    657 mg
  • Nátrium
    519 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    328.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 657 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    230.4 g

Zsír

  • Összesen
    125.1 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    748 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5680.6 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    270 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    429 mg
  • Foszfor
    2626 mg
  • Nátrium
    2076 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1315.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    379 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    155 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    676 mg
  • Retinol - A vitamin:
    356 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 2629 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 126 Kcal

Hozzávalók

Sült császár

Sült burgonya

Elkészítés

Sült császár

  1. A bőrös császárhússzeleteket (8 -10 db) megmossuk. A fűszereket összekeverjük, minden egyes szeletet megszórunk mindkét oldalán. Sütőzacskóba tesszük, szépen egymás mellé fektetve.
  2. Az előmelegített sütőbe tesszük 220 fokon. 1,5 óra elteltével a sütőzacskót levesszük a húsokról, felső grill programon (3-as fokozat) pirosra sütjük, a bőre finom ropogós lesz.

Sült burgonya

  1. Az alaposan megmosott burgonyákat (nagyobb 8-10 szem) külön-külön alufóliába csomagoljuk. A tepsiben a hús köré helyezzük el. A húsra nem tesszük!! Már addig a hús sült ugyan, de kb. 2 óra, a grillezéssel együtt! Tovább tart, mint a burgonya. Kb. 1 óra kell a krumplinak!
  2. Amikor kész, kicsomagoljuk, és keresztbe bevágjuk. A körethez vajat szolgálunk fel. Késhegynyi vajat teszünk a forró krumplira.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30 x 35 x 4
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5025
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 06.

Ajánló

Az ételhez savanyúságot ajánlok. A friss, vegyes zöldségek is finomak! Ezek mellett  még egészségesek is.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Parti vendégek szívesen vesznek részt a krumpli sütésében. Szabad tűzön, parázsban, alufóliában forgatva. Télen, a tepsiben, egyben a hússal! 

Hozzávalók

Sült császár

Sült burgonya

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.