Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Svéd brokkolis-sonkás pite

Svéd brokkolis-sonkás pite
Svéd brokkolis-sonkás pite
65 perc / előkészület: 10 perc sütés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Svéd lustálkodós napi finom pie, pite.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A feltéthez

A tepsi előkészítéséhez

ajánlat

Főételként de akár meleg előételként is fogyaszthatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát gyúrjuk össze.
  2. Vajazzunk ki egy tepsit, és a tésztát kb. 1-2 cm vastagon tegyük bele.
  3. Vágjuk fel csíkokra a sonkát, és tördeljük szét a fagyasztott, enyhén felengedett brokkolit, és helyezzük rá a vajas tepsibe helyezett tésztára.
  4. Egy tálkába öntsük bele a tejet, a főzőtejszínt és a tojást, majd kissé felverve öntsük rá az előzőekre.
  5. Kb. 100-200 g-nyi sajtot, ami enyhe ízű (pl. trappista) reszeljünk rá.
  6. Süssük meg.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 754
elküldve: 2
receptkönyvben: 198
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

JéHeléna

Mióta szakács: 2010.11.03.
23 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: pite
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: skandináv
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Brokkoli och Skinkpaj, Broccoli and Ham pie

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Adroca
Adroca Tue, 2011-07-05 10:38

Ez nagyon jól hangzik!
Ma el is készítem!
Gyűjtöm a svéd recepteket, ha van még ilyen csodád oszd meg velünk! :)
Köszönöm a receptet

JéHeléna
JéHeléna / JéHeléna Fri, 2011-06-24 20:58

 szia!
hát kb egy 20 cm hosszúság körüli és 15 cm széles formába, de lehet nagyobba is.
Üdv: JéHeléna

667
finomliszt 180 g
margarin 100 g
0 ízlés szerint
víz 1 dl
sütőpor 0.5 tk
trappista sajt 200 g
sonka 100 g
brokkoli 200 g
tojás 1 db
tej 2 dl
főzőtejszín 1 dl
vaj 1 ek