Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsimádók pitéje

Húsimádók pitéje
Húsimádók pitéje
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olyan ebédet szerettem volna, amelyik laktató és jól fagyasztható. Előre elkészíthető, és felmelegítve is kiváló ebéd munkahelyen.

hozzávalók / 4 adag

töltelék

tészta

tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a pitetésztát. A lisztet, vajat és a vizet alaposan összedolgozzuk, majd 20 perce a hűtőbe tesszük pihenni.
  2. Amíg a pitetészta pihen, elkészítjük a tölteléket: A hagymát üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a húst, és ezt is megpirítjuk. Hozzáöntjük a paradicsomszószt, a babot és apró lyukú reszelőn lereszelt répát. Fokhagymával, pici sóval, borssal fűszerezzük, és az egészet kb 10 percig főzzük. Ha kész, levesszük a tűzről, és belekeverjük a nyers tojásokat. Ez fogja a szószt összefogni sütésnél.
  3. A hűtőből elővesszük a tésztát, kinyújtjuk, és egy 29 cm-es kerámia piteformába terítjük. Ennek híján lehet pl. tortaformába is tenni.
  4. Rátöltjük a szószt. A tetejét pici liszttel szórjuk meg, hogy a felesleges nedvességet a sütés alatt felszívja. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Rátesszük a reszelt sajtot, és mehet a sütőbe.
  5. 180 fokon kb. 20 percig - a teteje megpirulásáig - sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 29 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 25 119
elküldve: 5
receptkönyvben: 270
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

schild

Mióta szakács: 2015.12.01.
3 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: pite
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sós pite, húsragus pite

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

boanka
boanka Fri, 2017-04-07 17:03

Elnézést, hogy beleszólok, egy ötletet osztanék meg: a múltkor Quiche Lorraine-t készítettem fagyasztott leveles tészta alapra. Szerintem ez a szósz is működik az alábbi módon:
A kiolvasztott leveles tésztát csak simán kézzel vagy pohár aljával belenyomkodom tepsibe, villával megszúrkálom és 10 percet elősütöm, hogy ne ázzon el. Aztán rá a szósz meg a sajt és készre sütöm. Gondoltam jó ötlet azoknak, akik spórolnának az idővel vagy nem akarnak bíbelődni a tésztakészítéssel.
Köszönet az ötletért, ez lesz a következő Lorraine:-)

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2017-04-05 02:07

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.04.04. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

fakohaj
fakohaj Tue, 2017-04-04 09:43

Árt a tésztának, ha 4-5 órát is várnia kell a hűtőben?

P.Klára
P.Klára Wed, 2016-10-19 16:18

Most tettem le Lee Child Az ügy c. regényét. Ebben a főhős, Reacher állandóan húsos pitét rendel. Gondoltam, utána nézek, mi is ez az étel. Kedvet kaptam hozzá, bár az ilyen "tepsibe emelős" dolgokat messzire elkerülöm, ügyetlenségem folytán. De valahogy megoldom, mert nagyon kecsegtető a recept:)

zsvoros
zsvoros Wed, 2016-03-23 14:37

Igazán remek fogás, a gyermekeimnek is nagyon ízlett. Azonnal elfogyott. Ráadásul mindenféle fűszerrel lehet még adni neki pikantériát, bár most először én tartottam magam a recepthez.
Én a kinyújtott tésztát ugyanúgy tettem a formába, ahogy a linzertésztát is (hiszen ahhoz hasonlít): harmadolva hajtogatom először, majd két kézzel alányúlok és így könnyen beemelhető a formába.
Jól néz ki, guszta, így akár vendégeknek is tudunk vele valami újat mutatni. Örülök a receptnek, köszönöm szépen! Zsuzsa

schild
schild / schild Wed, 2016-03-23 14:59

Kedves Zsuzsa,
nagyon örülök, hogy ízlett!
A háromba hajtogatós módszert megpróbálom legközelebb, mert mindig ezzel kínlódom legtöbbet a készítésekor. :) köszönöm a tippet!
Tényleg sokféleképp variálható.
Ma nálunk spenótos-lazacos pite készült, majd feltöltöm a receptjét.

schild
schild / schild Wed, 2016-03-23 12:44

eléggé szakadós a tészta. Érdemes lisztezett sütőpapíron kinyújtani, a sütőformát rátenni fejjel lefelé és az egészet átfordítva beleborítani a formába .

1082
vöröshagyma 1 kis db
darált pulykahús 500 g
passzírozott paradicsom 5 dl
sárgarépa 1 közepes db
vörösbab 400 g
tojás 2 db
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
fokhagyma 3 gerezd
teljes kiőrlésű liszt 165 g
vaj 125 g
víz 3 ek
füstölt sajt 20 dkg