Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mexikói pite Mazsolavaj kemencéjéből

Mexikói pite Mazsolavaj kemencéjéből
Mexikói pite Mazsolavaj kemencéjéből
95 perc / előkészület: 40 perc főzés: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Épp Mexikóban jártam, amikor megjelent az ottani haverom. Azt mondta, hogy át kell jutniuk a családjával az amerikai határon, de ehhez a kihíváshoz a segítségemet kérte. Megsütöttem ezt a pitét, és odaadtam a határőröknek. Rájöttek, hogy "nem is olyan rossz ez a mexikói konyha", és rögtön át is engedték őket Amerikába.

hozzávalók / 4 adag

A tészta

A töltelék

A guacamole (töltelék)

A paradicsom-paprikaszósz (töltelék)

Szólj hozzá!

elkészítés

A tészta

  1. Mérjük ki a lisztet, és adjuk hozzá a puha vajat. Ezután rakjuk hozzá a tojást, tejfölt és a sót is. Gyúrjuk össze az alapanyagokat jó alaposan.
  2. Fedjük le a tésztát és hagyjuk pihenni. Közben elkészíthetjük a tölteléket.

A töltelék

  1. Pirítsuk meg a húst az olajon egy serpenyőben, amíg barna nem lesz. Adjuk hozzá a kukoricát is, majd a fél pohár vízben elkevert fűszerkeveréket.
  2. Főzzük 10-15 percig, majd húzzuk le a tűzről, és hagyjuk barátkozni a tésztával.

A guacamole (töltelék)

  1. Turmixoljuk össze a hozzávalókat egy botmixerrel.

A paradicsom-paprikaszósz (töltelék)

  1. Pürésítsük le a hozzávalókat (én egy aprítógépet használtam ehhez a művelethez).

Az összeállítás

  1. Nyújtsuk ki a tésztát 2-3 mm vastagságúra (hagyjunk egy keveset a tetejére), ezután helyezzük bele a piteformába.
  2. Jöhet az aljára a guacamole, a hús, a paradicsom-paprikaszósz és a legvégén a reszelt sajt.
  3. Rácsozzuk be a maradék tésztát a kép alapján - ez lesz a pite teteje.
  4. Dobjuk be a sütőbe, és hagyjuk is benne 35-40 percig. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 32 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 868
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Mazsolavaj

Mióta szakács: 2018.07.10.
4 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: pite
mikor: ebéd, vacsora
konyha: mexikói
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mexikói lepény

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1502
finomliszt 45 dkg
margarin 18 dkg
tojás 2 db
tejföl 3 ek
1 kk
napraforgó olaj 1.5 ek
darált sertéshús 80 dkg
fűszerpaprika 5 kk
római kömény 4 kávéskanál
cayenne bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
fokhagyma 3 gerezd
oregánó 1.5 kk
bors 0 ízlés szerint
sajt 20 dkg
csemegekukorica 16.5 dkg
víz 1 dl
avokádó 1 közepes db
tejföl 1.5 ek
fokhagyma 1 gerezd
limelé 2 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
paradicsom 4 közepes db
paprika 120 g
lila hagyma 0.5 közepes fej
csípős paprikakrém 1.5 kávéskanál
0 ízlés szerint