r
Nosalty Logó

Húsos derelye

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Húsos derelye
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 491 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 1963 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 144 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    944.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    291 mg
  • Nátrium
    491 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    190.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 491 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    371 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3778.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    1164 mg
  • Nátrium
    1963 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    306.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    760.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    382 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    341 micro
Összesen 1963 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 144 Kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Elkészítés

Tésztához

  1. A burgonyát héjában pici sóval megfőzzük.
  2. A főtt burgonyát egy nagyobb tálban kézi krumplinyomóval péppé törjük. Hozzáadjuk a sót, a tojást, a lisztet, és egynemű tésztává dolgozzuk össze.

Töltelékhez

  1. A hagymát apró darabokra vágjuk, majd egy lábasban üvegesre pirítjuk az evőkanálnyi olajon.
  2. Beletesszük a pulykahúst, és jól átsütjük. Amikor a hús elveszítette eredetei piros színét, sózzuk, borsozzuk, és rátesszük a fűszerpaprikát. Átkeverjük és felöntjük vízzel.
  3. Fedő alatt elkészítjük a darált húsos "pörköltet".
  4. Amikor kész, egy kisebb edénybe átmerjük a pirospaprikás szaftot. Félretesszük.
  5. A főtt darált húshoz adjuk a kevéske étkezési keményítőt és a tejfölt. Elkeverjük. A meleg tejfölös húst a keményítő egy kicsit be fogja sűríteni addig, amíg a tésztát kinyújtjuk.
  6. A tésztát kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk, és a legnagyobb pogácsa-szaggatóval ( nekem 8 cm) kiszúrjuk a köröket.
  7. A körök közepére teszünk egy kis kanál húsos tölteléket. Félbehajtjuk, majd kés segítségével lenyomkodjuk a félkör széleit. Én most a derelye készítőt használtam.
  8. A derelyéket bő, forró, enyhén sós vízbe tesszük. Amikor feljöttek a víz felszínére, még egy kicsit hagyjuk főni. Ezután szűrő kanállal kiszedjük a kész derelyéket. Jól lecsepegtetjük, és kiolajozott sütőlemezen előmelegített sütőbe toljuk épp csak annyi időre, hogy a nedvesség felszáradjon róluk.
  9. A félretett paprikás szaftba teszünk egy kevéske tejfölt és egy kevéske keményítőt. Gyenge tűzön besűrítjük.
  10. A derelyéket tányérra tesszük, és meglocsoljuk a tejfölös szafttal. Langyosan kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 3 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 55
  • Össznézettség: 24114
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 20.

Ajánló

Ebből a mennyiségből 20 db nagyméretű derelye készül. Egy kevéske tészta csak a maradék.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsos derelye
Lizinka_ 585 recept

Nem rég vettem a piacon egy derelyekészítőt. Most ezzel készítettem el az édesanyám-féle fantasztikus húsos derelyét.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legkedveltebb húsvéti sütemények

Itt a húsvéti szezon a nyakunkon, vele együtt készülhetnek kiskonyhánkban a legkedveltebb húsvéti sütemények is! Tekercsek, mézes krémesek répatorták, egyesüljetek!

Így nem romlik meg a hűtőben a nyitott üveg lekvár

Egy üveg lekvár nagy kincs, a gyümölcsös finomságokkal telepakolt kamra pedig maga a kincstár: azonban, ha innen előveszünk egy üveget, majd felbontva a hűtőbe tesszük, megtörjük a szavatosság varázsát, és nagyon oda kell figyelnünk a lekvár tárolására. A Napi Tipp ebben nyújt most segítséget.