Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsos derelye

Húsos derelye
Húsos derelye
38 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 3 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem rég vettem a piacon egy derelyekészítőt. Most ezzel készítettem el az édesanyám-féle fantasztikus húsos derelyét.

hozzávalók / 4 adag

Tésztához

Töltelékhez

ajánlat

Ebből a mennyiségből 20 db nagyméretű derelye készül. Egy kevéske tészta csak a maradék.

Szólj hozzá!

elkészítés

tésztához

  1. A burgonyát héjában pici sóval megfőzzük.
  2. A főtt burgonyát egy nagyobb tálban kézi krumplinyomóval péppé törjük. Hozzáadjuk a sót, a tojást, a lisztet, és egynemű tésztává dolgozzuk össze.

töltelék

  1. A hagymát apró darabokra vágjuk, majd egy lábasban üvegesre pirítjuk az evőkanálnyi olajon.
  2. Beletesszük a pulykahúst, és jól átsütjük. Amikor a hús elveszítette eredetei piros színét, sózzuk, borsozzuk, és rátesszük a fűszerpaprikát. Átkeverjük és felöntjük vízzel.
  3. Fedő alatt elkészítjük a darált húsos "pörköltet".
  4. Amikor kész, egy kisebb edénybe átmerjük a pirospaprikás szaftot. Félretesszük.
  5. A főtt darált húshoz adjuk a kevéske étkezési keményítőt és a tejfölt. Elkeverjük. A meleg tejfölös húst a keményítő egy kicsit be fogja sűríteni addig, amíg a tésztát kinyújtjuk.
  6. A tésztát kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk, és a legnagyobb pogácsa-szaggatóval ( nekem 8 cm) kiszúrjuk a köröket.
  7. A körök közepére teszünk egy kis kanál húsos tölteléket. Félbehajtjuk, majd kés segítségével lenyomkodjuk a félkör széleit. Én most a derelye készítőt használtam.
  8. A derelyéket bő, forró, enyhén sós vízbe tesszük. Amikor feljöttek a víz felszínére, még egy kicsit hagyjuk főni. Ezután szűrő kanállal kiszedjük a kész derelyéket. Jól lecsepegtetjük, és kiolajozott sütőlemezen előmelegített sütőbe toljuk épp csak annyi időre, hogy a nedvesség felszáradjon róluk.
  9. A félretett paprikás szaftba teszünk egy kevéske tejfölt és egy kevéske keményítőt. Gyenge tűzön besűrítjük.
  10. A derelyéket tányérra tesszük, és meglocsoljuk a tejfölös szafttal. Langyosan kínáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 30x40 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 11 815
elküldve: 1
receptkönyvben: 92
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
386 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

darált hússal töltött derelye, sós-húsos derelye

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

488
burgonya 50 dkg
finomliszt 30 dkg
tojás 1 db
1 kk
napraforgó olaj 0.5 ek
darált pulykahús 25 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
fekete bors 1 kk
fűszerpaprika 1 teáskanál
kukoricakeményítő 1 g
tejföl 2 ek
víz 1 dl