r
Nosalty Logó

Sonkás párnák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sonkás párnák
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Hozzávalók a tésztához

A töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

A tetejére

Összesen 1674 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Hozzávalók a tésztához

A töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

A tetejére

Összesen 10036 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Hozzávalók a tésztához

A töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

A tetejére

Összesen 272 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.3 g

Zsír

  • Összesen
    92.5 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2624.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    549 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    619 mg
  • Nátrium
    1257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    242.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    663 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    638 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    288 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 1674 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    289.8 g

Zsír

  • Összesen
    555.2 g
  • Telített zsírsav
    182 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    199 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    98 g
  • Koleszterin
    1390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15744.6 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    552 mg
  • Kálcium
    3294 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    567 mg
  • Foszfor
    3712 mg
  • Nátrium
    7545 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    965.3 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    1456.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3978 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    161 micro
  • K vitamin:
    249 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1154 micro
  • Kolin:
    823 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3828 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1728 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1047 micro
Összesen 10036 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    427.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 272 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

A töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

A tetejére

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. A tejfölt, a tejjel és a margarinnal kevergetve addig melegítjük, míg a margarin elolvad benne, de vigyázzunk, ne legyen forró!
  2. A kétféle lisztet, a cukrot és a sót beleszórjuk, az élesztőt belemorzsoljuk, a tojásokat beleütjük.
  3. 10 perc alatt könnyű kelt tésztát dagasztunk belőle.
  4. Letakarva, meleg helyen kb. 50 perc alatt a duplájára kelesztjük.

A töltelékhez

  1. Amíg kel, elkészítjük a tölteléket. A sonkát és a krinolint, vagy a virslit apró kockákra vágjuk, az olajon megfuttatjuk, megborsozzuk, félretesszük.
  2. A fokhagymát finomra aprítjuk, vagy összezúzzuk, az olvasztott margarinon megfuttatjuk.
  3. A lilahagymát vékony karikákra vágjuk, gyűrűire szedjük.
  4. Ha megkelt a tészta, 4 részre osztjuk. Vékony, kb 50x25 cm-es téglalappá nyújtjuk, először a margarinos fokhagymával, majd a tejföllel megkenjük. A pirított húst, majd a lila hagymát rászórjuk, sajtot reszelünk rá, és szorosan összetekerjük.

A tepsi kikenéséhez

  1. A tepsinket kimargarinozzuk. Trapéz alakú kis ,,párnákra" vágjuk, margarinnal kikent tepsibe rakjuk.
  2. Letakarva kelesztjük még kb. fél órán át.

A tetejére

  1. Végül felvert tojással lekenjük.
  2. Szezámmaggal és lenmaggal megszórjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal, kb. 25 perc alatt megsütjük.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3387
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 23.

Ajánló

Egy tartalmas leves mellé ez a recept kiváló!!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk mindig kell valami finomságot hétvégére készíteni. Így született ez a nagyon finom, kiadós recept.

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

A töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek