r
Nosalty Logó

Spenótos-bacon-ös csigák

Vicikó
Spenótos-bacon-ös csigák
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A csigákhoz

A kenéshez

419
Kalória
14.3g
Fehérje
20.1g
Szénhidrát
30.7g
Zsír
46.7g
Víz
55.6g
Koleszterin
1.1g
Élelmi rost
756.4mg
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A csigákhoz

A kenéshez

Összesen 419 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A csigákhoz

A kenéshez

Összesen 2509 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A csigákhoz

A kenéshez

Összesen 260 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    879 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    477 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    46.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1494 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3261 micro
Összesen 419 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.7 g

Zsír

  • Összesen
    184.5 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5273.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    1155 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    990 mg
  • Nátrium
    2862 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    120.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    280.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1002 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    767 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    336 micro
  • Kolin:
    259 mg
  • Retinol - A vitamin:
    255 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8965 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19566 micro
Összesen 2509 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    547.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    29.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    930 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2030 micro
Összesen 260 kcal

Elkészítés

A csigákhoz

  1. A szalonnát nagyon vékony csíkokrafelvágjuk,kisütjük,a legvégén belenyomjuk a fokhagymákat.A zsírját -lehetőleg az összeset- leszedjük.
  2. A spenótot felovasztjuk,levét kinyomjuk(kb 120 g legyen), és apróra felaprítjuk.
  3. Hozzáadjuk a kisült bacon-hez, borsozzuk, beletesszük a friss sajtot, a felét a parmezánnak,elkeverjük és ízlés szerint sózzuk.
  4. A felengedett leves tésztát lisztezett felületen nagyon vékonyra (2 mm), 30x22 cm -rekinyújtjuk. (Ha nagyobb adag volt a tésztánk vágjuk kettőbe, mert különben nagyon nagy lesz majda csiga.)
  5. Rátesszüka spenótos krémet, óvatosan elkenjük az egész felületen, rászórjuk egyenletesen a másik felét a parmezánnak.
  6. Ahosszanti oldalán a tésztának feltekerjük. Nagyon éles késselkb 1-5 cm vastag szeletekre vágjuk,és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk az egyikvágott felévellefelé.
  7. A tojást felverjük,megkenjük vele a csigákat felül, és az oldalukat is.
  8. 190 °C -ra előmelegített sütőben, kb 25-30 perc alatt megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Egy nagyon finom előétel, vagy utóétel :-) Pikáns, ízletes, könnyű, puha falatkák... Röviden ez a sztori :-) Ja, és saját találmányom :-)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...