r
Nosalty Logó

Sonkás-medvehagymás-juhtúrós pizza

Miss Lemon
Sonkás-medvehagymás-juhtúrós pizza
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

907
Kalória
40.7g
Fehérje
110.4g
Szénhidrát
32.2g
Zsír
238.4g
Víz
89.6g
Koleszterin
5.8g
Élelmi rost
6g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 907 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 3613 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 196 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3257.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    533 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    498 mg
  • Nátrium
    2086 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    110.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    238.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    547 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    9328 micro
  • Lut-zea
    602 micro
Összesen 907 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    162.8 g

Zsír

  • Összesen
    128.8 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    359 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13028.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    2133 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    293 mg
  • Foszfor
    1991 mg
  • Nátrium
    8343 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    441.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    953.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1073 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    130 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    486 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    885 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    2188 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    37311 micro
  • Lut-zea
    2407 micro
Összesen 3613 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    710.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    455 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2035 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 196 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy dl langyos, cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt. A többi vizet majd szükség szerint adagoljuk a tésztához, az is lehet, hogy többet fog igényelni.
  2. A lisztet kimérjük, hozzáadjuk az élesztőt, az olajat, a sót, és meggyúrjuk.
  3. Egy órát kelesztjük meleg helyen, újra átgyúrjuk, majd még egy órát a hűtőben is pihentetjük.
  4. A paradicsomszószt egy lábosban felforraljuk, belereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a sót, cukrot, fűszereket, és pár percig főzzük.
  5. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk kör alakúra, két nagy pizza, vagy három közepes jön ki belőle.
  6. A tésztát megkenjük a szósszal, rászórjuk a feldarabolt sonkát, sajtokat, szeletelt paradicsomot, eltépkedett rukkolát, medvehagymát, de ezekből pár szálat tegyünk félre.
  7. A pizza felét tejfölösen is készíthetjük, itt csak rákenjük a tejfölt a kinyújtott tésztára, esetleg kicsit megsózzuk.
  8. Én a következőképpen párosítottam a feltéthez valókat: tejföl-medvehagyma-juhtúró-sonka-paradicsom; paradicsomszósz-sajtok-paradicsomkarika-rukkola; paradicsomszósz-sonka-medvehagyma-mozzarella; tejföl-sonka-rukkola-camembert.
  9. Végül reszelt goudával megszórjuk a pizzákat, és előmelegített sütőben 190 fokon sorban megsütjük őket. Miután kivettük a sütőből, még forrón rászórunk pár levél rukkolát és medvehagymát, ha van friss bazsalikomunk, akár azt is. Ezek épp, csak kicsit megfonnyadnak majd a pizza melegétől.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy pizza, ami a család minden tagjának igényeit kielégíti. A feltéteket variáljuk kedvünk szerint.

További receptek

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Nápolyi pizzatészta

Az eredeti nápolyi pizza arról híres, hogy széle levegős és pufi, míg a belső része tökéletesen átsült és vékony. Elláthatjuk a kedvenc feltéteinkkel, bár érdemes szerényebbre ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...