r
Nosalty Logó

Pizza Vesuvio

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Pizza Vesuvio
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Pizzatészta

Feltétek

Összesen 912 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Pizzatészta

Feltétek

Összesen 3645 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Pizzatészta

Feltétek

Összesen 199 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3277.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    335 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    390 mg
  • Nátrium
    2390 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    218.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    224 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2657 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5211 micro
  • Lut-zea
    5528 micro
Összesen 912 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    167.2 g

Zsír

  • Összesen
    90.9 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13109.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    259 mg
  • Kálcium
    1341 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    355 mg
  • Foszfor
    1559 mg
  • Nátrium
    9561 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    519.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    875.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1235 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    895 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    554 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    348 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10630 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    20843 micro
  • Lut-zea
    22111 micro
Összesen 3645 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    712.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    520 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    578 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1133 micro
  • Lut-zea
    1202 micro
Összesen 199 kcal

Hozzávalók

Pizzatészta

Feltétek

Elkészítés

Pizzatészta

  1. Egy nagy tálban összekeverjük a vizet az élesztővel és a sóval, majd hozzáadjuk a 00-ás lisztet is.
  2. Először egy fakanállal elkezdjük összekeverni, majd kézzel kidagasztjuk. Akkor jó, amikor már elválik a tészta az edény falától és nem ragad a felszíne.
  3. A tésztát négy egyforma gombócra osztjuk, majd egyesével még átgyúrjuk-hajtogatjuk őket. A kész tésztagombócokat egy olívaolajjal kikent tepsire tesszük, folpackkal lefedjük, és 24 órára hűtőbe tesszük.
  4. A pihentetett tésztát belisztezett felületre tesszük, majd kézzel, egyesével kinyújtjuk őket.
  5. Közben a sütéshez előkészítjük a sütőt: a lehető legmagasabb hőfokra melegítsük elő, és ha van pizzakövünk, tegyük azt is a sütőbe.

Feltétek

  1. Egy serpenyőben megfuttatjuk az olajon a fokhagymát, majd rádobjuk a spenótot, sózzuk-borsozzuk, és picit megpároljuk.
  2. A pizzákat megkenjük a paradicsompassátával, majd szétszórtan rátesszük a tépkedett mozzarellát és a párolt spenótot, úgy, hogy középen egy kis kráterszerű terület üresen maradjon.
  3. A tojásokat a kráterekbe ütjük, majd a forró (akár 300 fokos) sütőbe tesszük 5-6 percre. Ha van sütőlapátunk, azzal tegyük a pizzakőre vagy felforrósított tepsire a pizzát.
  4. A kész pizzákra tesszük a prosciutto-t, és azon melegében fogyasztjuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 2562
  • Feltöltés dátuma: 2022. július 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hagyományos alapok összegyúrásával született ez a nem épp tradicionális pizzakülönlegesség. A tészta hagyományos nápolyi alapokon nyugszik: 00-ás lisztből, magas hidratációval, hosszú kelesztéssel és tűzforró sütőben, ropogósra sütve készült. A feltétek ellenben inkább firenzei stílusúak, a tojás és spenót kettőse a Pó-völgyében hatalmas népszerűségnek örvend. A középre helyezett tojás és a paradicsomszósz pedig a magyaros képzelőerőnk eredménye: szerintünk így néz ki a pizzaterepasztalra helyezett Vezúv!

Hozzávalók

Pizzatészta

Feltétek

Címlapról ajánljuk

További cikkek