r
Nosalty Logó

Klasszikus margherita pizza

Simon Gábor
Klasszikus margherita pizza
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Pizzatészta

Margherita feltétek

1080
Kalória
42.1g
Fehérje
102.5g
Szénhidrát
55.3g
Zsír
267.2g
Víz
98.8g
Koleszterin
5.6g
Élelmi rost
2.9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Pizzatészta

Margherita feltétek

Összesen 1080 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Pizzatészta

Margherita feltétek

Összesen 4319 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Pizzatészta

Margherita feltétek

Összesen 226 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.1 g

Zsír

  • Összesen
    55.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3447.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    713 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    606 mg
  • Nátrium
    1981 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    102.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    267.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    808 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    955 micro
Összesen 1080 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    168.4 g

Zsír

  • Összesen
    221.1 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13790.4 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    258 mg
  • Kálcium
    2853 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    293 mg
  • Foszfor
    2424 mg
  • Nátrium
    7925 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    409.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    1068.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1141 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    336 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    870 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3230 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    3820 micro
Összesen 4319 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    723.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    416 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    576 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 226 kcal

Elkészítés

Pizzatészta

  1. Először öntsük egy keverőtálba a hideg vizet, adjuk hozzá a tengeri sót, pár csepp olívaolajat és az élesztőt. Kavarjuk el, hogy feloldódjon benne a só és az élesztő.
  2. Szórjuk bele a finomlisztet, és dagasszuk ki teljesen simára a tésztát, majd hajtogassuk meg néhányszor. Tegyük egy kiolajozott kelesztő tálba, fedjük le légmentesen, ezután tegyük hűtőbe 24 órára lassan kelni. A tészta íze és állaga nagyban javul a hideg kelesztés során.
  3. 24 óra után vágjuk fel a tésztát 3 db egyenlő részre, gombócozzuk ki feszesre, majd tegyük vissza a kelesztőtálba, fedjük le légmentesen. Ezután szobahőmérsékleten hagyjuk pihenni, és kelni a tésztát. A végső kelesztés ideje függ a környezeti tényezőktől, 1-3 óra is lehet. Amikor kellően megpuffadtak, akkor melegítsük elő a sütőt a lehető legmagasabb hőfokra. Ha kissé szétmentek a tészták, akkor sütés előtt fél órával gyöngéden formázzuk újra elő őket.
  4. Rétesliszttel vagy finomliszttel nyújtsuk ki a tésztákat. A feltétek felhelyezése után tegyük be egyből a sütőbe (pizzakőre). Kb. 6-8 perc után vegyük ki az elkészült pizzát. Faljuk be amíg forró!

Margherita feltétek

  1. A paradicsomot törjük át egy kevés tengeri sóval.
  2. A kinyújtott tésztát kenjük meg a paradicsommal, és halmozzuk meg mozzarellával.
  3. Tegyük be a sütőbe, majd miután elkészült, akkor tépkedjük rá a friss bazsalikomot, s végül locsoljuk meg az olívaolajjal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 90 p
  • Sütés ideje: 8 p
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Paradicsom, sajt és bazsalikom, na meg persze egy jó loccsintásnyi extra szűz olívaolaj. Csupán ennyi szükséges az egyik legegyszerűbb pizzához, a margheritához.

További receptek

Autentikus calzone

A calzone igazából a töltött pizza, melyet kedvünk és hűtőnk tartalma szerint ezernyi változatos módon tölthetünk meg. A hagyományos olasz pizzazsebecske ricottával, mozzarellával és ...

Gerzsenyi Flóra

Pizza Vesuvio

Hagyományos alapok összegyúrásával született ez a nem épp tradicionális pizzakülönlegesség. A tészta hagyományos nápolyi alapokon nyugszik: 00-ás lisztből, magas hidratációval, ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek