Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizza Atos tejfölösen

Pizza Atos tejfölösen
Pizza Atos tejfölösen
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedvenc pizzériánkból többször is rendeltük már ezt a fajta pizzát, ami Pizza Atos néven fut mifelénk, és a következő feltét található rajta: paradicsom, sonka, szalámi, kukorica, paprika, olívabogyó, sajt. 
A napokban gondoltam egyet, és magam is megpróbáltam elkészíteni. Az eredmény nagyon finom lett, és mivel egy egész tepsivel sütöttem, a Párommal kétszer is bőven jóllaktunk belőle. 
A feltétnek valókat kibővítettem baconnel és a fagyasztóban lapuló medvehagymával (hogy színesítsem az összképet, és valami zöld is kerüljön a tetejére), valamint pizzaszósz helyett tejföllel kentem meg a tésztát, mert életem párja sajnos nem ehet túl paradicsomos vagy túl fűszeres dolgokat, így leginkább neki kedveztem ezzel a módosítással. 
Természeten, aki úgy szeretné, pizzaszósszal is elkészítheti.

hozzávalók / 4 adag

A pizzatésztához

A feltéthez

ajánlat

Ha pizzaszósszal készítjük tejföl helyett, akkor keverjünk össze 30 dkg paradicsomot (vagy sűrített paradicsomot) 1 gerezd zúzott fokhagymával, sóval, borssal,bazsalikommal és pár csepp olajjal, majd ezt a szószt kenjük a pizzatésztára.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót és a cukrot, és elkeverjük. A közepébe kis mélyedést készítünk, amibe belemorzsoljuk az élesztőt, majd ráöntünk a langyos vízből annyit, amennyi a mélyedésben elfér, és az ujjunkkal belehúzunk egy keveset a lisztből is. 10 percig állni hagyjuk, amíg az élesztőnk felfut. 
  2. Ezután elkezdjük összeállítani a pizzatésztát: hozzáöntjük az olvasztott vajat (vagy az olajat), és apránként a maradék langyos vizet is. Kézzel vagy robotgéppel kb. 10 perc alatt készre dagasztjuk, majd letakarva meleg helyen 1 órán át kelesztjük, hogy a tésztánk a duplájára nőjjön. 
  3. Ez idő alatt előkészítjük, és felaprítjuk a feltéthez valókat, és a sütőt is bemelegítjük. A sonkát, a szalámit, a bacont csíkokra vagy kockákra vágjuk, a paradicsomot és az olajbogyót felkarikázzuk, a paprikát feldaraboljuk, a medvehagymát (vagy a zöldhagyma szárát) vékonyra szeleteljük, a sajtot lereszeljük. 
  4. Amikor a pizzatésztánk kellőképpen megkelt, egy tepsit vékonyan kivajazunk, majd a tálból olajos kézzel a tepsi közepére borítjuk tésztát, és szépen egyenletesen minden irányba kihúzogatjuk, hogy az egész tepsit beborítsa. Ne lapogassuk, vagy nyomkodjuk le a kezünkkel a tésztát, mert akkor keményre sül. Hagyjuk lazán, nem baj, ha kissé egyenetlen a felülete, a sütőben még úgyis emelkedni fog.  Ha kerek pizzákat szeretnénk készíteni, akkor úgy is formázhatjuk a tésztánkat, 4 egyenlő részre elosztva.
  5. Egy kanállal rákenjük a tészta tetejére a tejfölt, majd tetszés szerint rápakoljuk az összes előkészített feltétnek valót, és végül rászórjuk a sajtot.
  6. Előmelegített sütőben sütjük. Tálaláskor négyzet- vagy háromszög alakúra szeleteljük, és a szeletekre ketchupot teszünk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 562
elküldve: 2
receptkönyvben: 166
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

iceflower

Mióta szakács: 2010.05.21.
93 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: pizza
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gazdag sonkás pizza, medvehagymás-kukoricás pizza

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1258
finomliszt 50 dkg
friss élesztő 2.5 dkg
2 teáskanál
cukor 1 teáskanál
vaj 6 dkg
víz 3 dl
tejföl 3 dl
sonka 15 dkg
szalámi 10 dkg
csemegekukorica 140 g
tv paprika 1 közepes db
paradicsom 3 közepes db
zöld olajbogyó 10 dkg
bacon 10 dkg
medvehagyma 0.25 csokor
sajt 20 dkg