r
Nosalty Logó

Jamie Oliver pizzája

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dávid
Jamie Oliver pizzája
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 1138 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 6836 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 205 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.2 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4111 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    939 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    760 mg
  • Nátrium
    2210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    292.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    322 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    1278 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1715 micro
  • Lut-zea
    2234 micro
Összesen 1138 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    385.3 g

Zsír

  • Összesen
    224 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    601 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    24666.1 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    450 mg
  • Kálcium
    5633 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    698 mg
  • Foszfor
    4559 mg
  • Nátrium
    13260 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    787.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1756.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1933 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    118 micro
  • K vitamin:
    584 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1128 micro
  • Kolin:
    268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1272 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    7666 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    13402 micro
Összesen 6836 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    742.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    399 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    310 micro
  • Lut-zea
    403 micro
Összesen 205 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. Tiszta felületen halmozzuk fel a sóval és a búzadarával elkevert lisztet, és a közepére egy 15-20 centiméteres mélyedést csinálunk.
  2. Az élesztőt és a cukrot a langyos vízbe tesszük, összekeverjük, és hagyjuk állni néhány percig, aztán a mélyedésbe öntjük.
  3. Körkörös mozdulatokkal a lisztet az élesztős vízzel elkeverjük. Egyre sűrűbb kásaszerű masszát fogunk kapni, de addig kell folytatni a műveletet, amíg fokozatosan az összes lisztet el nem dolgoztuk.
  4. Amikor a tészta összeállt, labdát formázunk belőle és előre-hátra, bal kézzel magunk felé nyújtjuk, miközben jobb kézzel eltoljuk magunktól. 10 percig gyúrjuk, amíg sima, rugalmas, puha tésztát nem kapunk.
  5. Belisztezzük a tészta tetejét, és 15 percig szobahőmérsékleten kelesztjük.
  6. Amíg a tészta kel, addig elkészítjük a paradicsomszószt. Ehhez felmelegítünk egy lábost, majd beleöntünk kevés olívaolajat, beledobjuk a fokhagymát, és megpirítjuk.
  7. Amikor már aranybarna, hozzáadjuk a paradicsomot, valamint néhány csipet sót és borsot. Kis lángon kb. 20 percig főzzük, közben szétnyomkodjuk benne a paradicsomot, hogy sima pürévé váljon.
  8. Amikor a paradicsomszósz elkészült és elzártuk alatta a tüzet, csak akkor adjuk hozzá az apróra tépkedett bazsalikom leveleket.
  9. Ha a tészta megkelt, akkor annyi részre osztjuk, ahány pizzát szeretnénk belőle sütni. Ebből az adagból hat darab egyszemélyes pizza jön ki.
  10. A tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, és megkenjük a paradicsomszósszal, rászórjuk a feltéteket, és előmelegített sütőben 250 fokon rácsra téve a sütő aljában 7-10 perc alatt ropogósra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1407
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 58
  • Össznézettség: 157463
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Jamie szerint a pizza nagyszerűsége az egyszerűségben rejlik. Nincs szükség rá, hogy túl sok mindennel megpakoljuk, mert akkor lesz a legfinomabb, ha kevés, de jó minőségű hozzávalókból dolgozunk. Minden étel esetében igaz, de a pizzánál és az olasz konyhánál különösen: ha van egy ízletes és kiváló alapanyagunk, akkor igyekezzünk azt nem elrontani és elfedni, hanem kiemelni az ételben. Ez a könyvben található pizza alaptészta recept beváltja a hozzá fűzött reményeket, és valóban az egyik legjobb, amit valaha próbáltam!

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek