Nosalty Logó

Jamie Oliver pizzája

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Jamie Oliver pizzája
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 1138 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 6836 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 205 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.2 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4111 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    939 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    760 mg
  • Nátrium
    2210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    292.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    322 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    1278 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1715 micro
  • Lut-zea
    2234 micro
Összesen 1138 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    385.3 g

Zsír

  • Összesen
    224 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    601 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    24666.1 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    450 mg
  • Kálcium
    5633 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    698 mg
  • Foszfor
    4559 mg
  • Nátrium
    13260 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    787.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1756.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1933 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    118 micro
  • K vitamin:
    584 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1128 micro
  • Kolin:
    268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1272 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    7666 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    13402 micro
Összesen 6836 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    742.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    399 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    310 micro
  • Lut-zea
    403 micro
Összesen 205 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. Tiszta felületen halmozzuk fel a sóval és a búzadarával elkevert lisztet, és a közepére egy 15-20 centiméteres mélyedést csinálunk.
  2. Az élesztőt és a cukrot a langyos vízbe tesszük, összekeverjük, és hagyjuk állni néhány percig, aztán a mélyedésbe öntjük.
  3. Körkörös mozdulatokkal a lisztet az élesztős vízzel elkeverjük. Egyre sűrűbb kásaszerű masszát fogunk kapni, de addig kell folytatni a műveletet, amíg fokozatosan az összes lisztet el nem dolgoztuk.
  4. Amikor a tészta összeállt, labdát formázunk belőle és előre-hátra, bal kézzel magunk felé nyújtjuk, miközben jobb kézzel eltoljuk magunktól. 10 percig gyúrjuk, amíg sima, rugalmas, puha tésztát nem kapunk.
  5. Belisztezzük a tészta tetejét, és 15 percig szobahőmérsékleten kelesztjük.
  6. Amíg a tészta kel, addig elkészítjük a paradicsomszószt. Ehhez felmelegítünk egy lábost, majd beleöntünk kevés olívaolajat, beledobjuk a fokhagymát, és megpirítjuk.
  7. Amikor már aranybarna, hozzáadjuk a paradicsomot, valamint néhány csipet sót és borsot. Kis lángon kb. 20 percig főzzük, közben szétnyomkodjuk benne a paradicsomot, hogy sima pürévé váljon.
  8. Amikor a paradicsomszósz elkészült és elzártuk alatta a tüzet, csak akkor adjuk hozzá az apróra tépkedett bazsalikom leveleket.
  9. Ha a tészta megkelt, akkor annyi részre osztjuk, ahány pizzát szeretnénk belőle sütni. Ebből az adagból hat darab egyszemélyes pizza jön ki.
  10. A tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, és megkenjük a paradicsomszósszal, rászórjuk a feltéteket, és előmelegített sütőben 250 fokon rácsra téve a sütő aljában 7-10 perc alatt ropogósra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 79
  • Össznézettség: 137370
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 17.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Jamie szerint a pizza nagyszerűsége az egyszerűségben rejlik. Nincs szükség rá, hogy túl sok mindennel megpakoljuk, mert akkor lesz a legfinomabb, ha kevés, de jó minőségű hozzávalókból dolgozunk. Minden étel esetében igaz, de a pizzánál és az olasz konyhánál különösen: ha van egy ízletes és kiváló alapanyagunk, akkor igyekezzünk azt nem elrontani és elfedni, hanem kiemelni az ételben. Ez a könyvben található pizza alaptészta recept beváltja a hozzá fűzött reményeket, és valóban az egyik legjobb, amit valaha próbáltam!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Tényleg a legjobb pizzatészta recept. Én is ezt csinálom mindig!

molnarrena

A búzadarát a liszttel kell vegyíteni, vagy kés?bb kerül bele?

Dávid

Kedves molnarrena! Igen, a búzadarát már az elején el kell keverni a liszttel! Köszönöm az észrevételt, javítottam a receptet!

molnarrena

Köszönöm, így már világos :)

Éva-Anyóca

Köszönöm, mentettem, azonnal.:) Éva-Anyóca

Ollocska

Az micsoda, hogy "finomra orolt buzadara"? Itthon van A buzadara es ennyi. Akkor az kell bele? Az instant eleszto helyett mennyi normal eleszto kell bele? (ez a sima budafoki kis sarga kocka)? Koszi!

Dávid

Kedves Ollocska, A recept pontosan így hangzik: "finomra ?rölt búzadara vagy er?s fehér kenyérliszt". Búzadarából lehet több félét is venni. Ahány márka, annyiféle min?ség? és finomságúval találkozni, ha olyat fogunk ki, ami nem finomra ?rölt, abból is kiválóan elkészíthet? a recept. (Az er?s fehér kenyérliszt értelmezését mindenki fantáziádra bízom..). Hagyományos éleszt?b?l nem tudom pontosan mennyi kell bele, szerintem kb. 30 g elég hozzá.

Törölt felhasználó

Én a sima búzadarát amit mindig használunk egy kicsit megdaráltam kávédarálóba. Nagyon jó lett!

pintyöke72

Nagyon nagyon finom ez a tészta. Nekem 4 gáztepsi lett ebb?l a tészta mennyiségb?l és nem volt túl vékony. Tuti recept, tuti siker!!

Törölt felhasználó

Én már jó ideje ugyanezen recept alapján készítem a pizzát és szerintem is ez a legjobb!!! Búzadara rulez! A kép is nagy hangulatos, gratulálok!

Törölt felhasználó

Ma elkészült nálunk ez a finomság, tényleg nagyon jó a tészta! Én 8 részre osztottam és nagyon vékonyra nyújtottam a lapokat. Csak kett?t ettünk meg azonnal, a többi lapot (feltétek nélkül) el?sütöttem és lefagyasztottam. Így bármikor összedobhatunk egy isteni pizzát pár perc alatt :) Köszönjük ezt a szuper receptet!

eperarc

Köszi a receptet, végre egy tökéletes tészta.Annyit módosítottam, hogy a liszt+dara mennyiség helyett réteslisztet használtam, mert az már eleve darás. nagy köszi még egyszer!

3masmama

Köszönöm a receptet. Már többször elkészítettem, a családom elégedettségére. Én kenyérsüt?ben dagasztom be, azt is jól "t?ri" ez a tökéletes recept. Mégegyszer köszi:-))

Törölt felhasználó

Köszi a receptet :) Tésztában annyit módosítottam, hogy finomliszttel készítettem el, így is nagy sikere volt :) Szósz isteni :) Feltét variálható :) Receptet mindenképpen ajánlom!!!

Filamér

Honnan tudhatom, hogy a liszt, amit megveszek a boltban, magas sikértartalmú-e vagy sem? Nem kekeckedek, csak cukrász nagyapám jár ilyenkor az eszemben, aki fénykorában a világ legjobb süteijeit sütötte - abból az egyféle lisztb?l amit kapni lehetett :-) Lényeges a receptben a liszt sikértartalma? Ahol élek, nemigen van sokféle liszt....

Törölt felhasználó

Tökéletes, én friss éleszt?vel csinálom mindig és abból egy kocka éppen jó :) És a rétesliszt kiváló alternatíva a búzadara helyett. Körülbelül 10. alkalommal készítem és imádom. A legjobb benne, hogy a víz mennyisége tökéletesen ki van mérve. Nincs mit elrontani rajta. Mellesleg az Észak-Olaszországban kóstolt pizzákhoz ez hasonlít a legjobban, csak a feltétet lehet rajta "elmagyarosítani" :D Szóval örök hála ezért a receptért!

Törölt felhasználó

Szia! Segítesz nekem kicsit? A friss éleszt?t hogy használod? El?ször felfuttatod (ha igen, ennél a receptnél hogyan?) és úgy öntöd a liszhez vagy csak hozzámorzsolod? Köszi el?re is!

Törölt felhasználó

Megcsináltuk, olcsó lisztb?l, olcsó búzadarából. S?rített paradicsommal. A szószba került kakukkf?, oregáno is. Tökéletes lett, 4db vékony tésztás pizza lett bel?le. Másodszorra kicsit túlkelt a tészta, kinyújtásnál csipogott, ahogy jött ki bel?le a gáz. Els? túl vastag lett, és kicsit belesült a rács, szóval csak vékonyan!

Törölt felhasználó

Szerintem is nagyon jó recept! Igaz én nagyon vékonyra nyújtottam els? körben ami annyira nem ízlett de kissé vastagabb tésztával igazán nagyon finom pizza készíthet?. Ami nagyon tetszett ebben a receptben, hogy gyorsan elkészíthet?. A tészta nem ragadt, könnyen dolgozható volt. Minden kezd?nem bátran ajánlom! üdv: Judit

Furosem

Sziasztok. Érdekelne,h ti miként készítitek el a pizzatésztát, mert akárhányszor csinálom én (már vagy 10-12szer sikerült) nekem mindig is sok volt a 650ml víz.Már 500ml-nél is annyira ragad a tészta, hogy legszivesebben még adnék hozzá lisztet.Láttam pár hsz-nál, hogy tökéletesnek tartják a víz mennyiségét,de nekem valahogy nem akar összejönni.

Törölt felhasználó

Liszt fele a víz és eredetileg olasz pizzalisztb?l készül nem kenyérlisztb?l

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek