Jamie Oliver pizzája
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Dávid

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
- 12% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
133g kenyérliszt bl80481 kcal
-
33g búzadara120 kcal
-
2g só0 kcal
-
8 kcal
-
2g barna cukor6 kcal
-
108g víz0 kcal
A szószhoz
-
4g olívaolaj35 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
10g bazsalikom2 kcal
-
67g paradicsom12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A feltéthez
-
33g prosciutto83 kcal
-
83g mozzarella249 kcal
-
33g parmezán sajt131 kcal
-
42g rukkola10 kcal
Összesen
1138
Kcal
- 12% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
800g kenyérliszt bl802888 kcal
-
200g búzadara720 kcal
-
11g só0 kcal
-
14g instant élesztő46 kcal
-
10g barna cukor38 kcal
-
650g víz0 kcal
A szószhoz
-
24g olívaolaj212 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
60g bazsalikom14 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A feltéthez
-
200g prosciutto500 kcal
-
500g mozzarella1495 kcal
-
200g parmezán sajt784 kcal
-
250g rukkola63 kcal
Összesen
6836
Kcal
- 12% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
24.1g kenyérliszt bl8087 kcal
-
6g búzadara22 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0.4g instant élesztő1 kcal
-
0.3g barna cukor1 kcal
-
19.6g víz0 kcal
A szószhoz
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
1.8g bazsalikom0 kcal
-
12g paradicsom2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A feltéthez
-
6g prosciutto15 kcal
-
15.1g mozzarella45 kcal
-
24 kcal
-
7.5g rukkola2 kcal
Összesen
205
Kcal
- 12% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64.2 g
Zsír
-
Összesen 37.3 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 100 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4111 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 75 mg
-
Kálcium 939 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 116 mg
-
Foszfor 760 mg
-
Nátrium 2210 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 131.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 292.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 322 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 97 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 188 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 212 micro
-
α-karotin 67 micro
-
β-karotin 1278 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 1715 micro
-
Lut-zea 2234 micro
Összesen
1138
Kcal
- 12% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 385.3 g
Zsír
-
Összesen 224 g
-
Telített zsírsav 111 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 68 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 601 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 24666.1 g
-
Cink 33 mg
-
Szelén 450 mg
-
Kálcium 5633 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 698 mg
-
Foszfor 4559 mg
-
Nátrium 13260 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 787.1 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 1756.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1933 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 14 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 104 mg
-
D vitamin: 118 micro
-
K vitamin: 584 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1128 micro
-
Kolin: 268 mg
-
Retinol - A vitamin: 1272 micro
-
α-karotin 404 micro
-
β-karotin 7666 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 10292 micro
-
Lut-zea 13402 micro
Összesen
6836
Kcal
- 12% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 742.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 170 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 137 mg
-
Nátrium 399 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 231 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 310 micro
-
Lut-zea 403 micro
Összesen
205
Kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
1 ek só
-
14 g instant élesztő
-
1 ek barna cukor
-
650 ml víz
A szószhoz
-
3 ek olívaolaj
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 csokor bazsalikom
-
400 g paradicsom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A feltéthez
-
200 g prosciutto
-
500 g mozzarella
-
200 g parmezán sajt
-
250 g rukkola
Elkészítés
A tésztához
- Tiszta felületen halmozzuk fel a sóval és a búzadarával elkevert lisztet, és a közepére egy 15-20 centiméteres mélyedést csinálunk.
- Az élesztőt és a cukrot a langyos vízbe tesszük, összekeverjük, és hagyjuk állni néhány percig, aztán a mélyedésbe öntjük.
- Körkörös mozdulatokkal a lisztet az élesztős vízzel elkeverjük. Egyre sűrűbb kásaszerű masszát fogunk kapni, de addig kell folytatni a műveletet, amíg fokozatosan az összes lisztet el nem dolgoztuk.
- Amikor a tészta összeállt, labdát formázunk belőle és előre-hátra, bal kézzel magunk felé nyújtjuk, miközben jobb kézzel eltoljuk magunktól. 10 percig gyúrjuk, amíg sima, rugalmas, puha tésztát nem kapunk.
- Belisztezzük a tészta tetejét, és 15 percig szobahőmérsékleten kelesztjük.
- Amíg a tészta kel, addig elkészítjük a paradicsomszószt. Ehhez felmelegítünk egy lábost, majd beleöntünk kevés olívaolajat, beledobjuk a fokhagymát, és megpirítjuk.
- Amikor már aranybarna, hozzáadjuk a paradicsomot, valamint néhány csipet sót és borsot. Kis lángon kb. 20 percig főzzük, közben szétnyomkodjuk benne a paradicsomot, hogy sima pürévé váljon.
- Amikor a paradicsomszósz elkészült és elzártuk alatta a tüzet, csak akkor adjuk hozzá az apróra tépkedett bazsalikom leveleket.
- Ha a tészta megkelt, akkor annyi részre osztjuk, ahány pizzát szeretnénk belőle sütni. Ebből az adagból hat darab egyszemélyes pizza jön ki.
- A tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, és megkenjük a paradicsomszósszal, rászórjuk a feltéteket, és előmelegített sütőben 250 fokon rácsra téve a sütő aljában 7-10 perc alatt ropogósra sütjük.
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 1370
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 50
- Össznézettség: 147609
- Feltöltés dátuma: 2013. május 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Dávid
351 recept
Jamie szerint a pizza nagyszerűsége az egyszerűségben rejlik. Nincs szükség rá, hogy túl sok mindennel megpakoljuk, mert akkor lesz a legfinomabb, ha kevés, de jó minőségű hozzávalókból dolgozunk. Minden étel esetében igaz, de a pizzánál és az olasz konyhánál különösen: ha van egy ízletes és kiváló alapanyagunk, akkor igyekezzünk azt nem elrontani és elfedni, hanem kiemelni az ételben. Ez a könyvben található pizza alaptészta recept beváltja a hozzá fűzött reményeket, és valóban az egyik legjobb, amit valaha próbáltam!
Hozzászólások (17)
Tényleg a legjobb pizzatészta recept. Én is ezt csinálom mindig!
A búzadarát a liszttel kell vegyíteni, vagy kés?bb kerül bele?
Kedves molnarrena! Igen, a búzadarát már az elején el kell keverni a liszttel! Köszönöm az észrevételt, javítottam a receptet!
Köszönöm, így már világos :)
Köszönöm, mentettem, azonnal.:) Éva-Anyóca
Az micsoda, hogy "finomra orolt buzadara"? Itthon van A buzadara es ennyi. Akkor az kell bele? Az instant eleszto helyett mennyi normal eleszto kell bele? (ez a sima budafoki kis sarga kocka)? Koszi!
Kedves Ollocska, A recept pontosan így hangzik: "finomra ?rölt búzadara vagy er?s fehér kenyérliszt". Búzadarából lehet több félét is venni. Ahány márka, annyiféle min?ség? és finomságúval találkozni, ha olyat fogunk ki, ami nem finomra ?rölt, abból is kiválóan elkészíthet? a recept. (Az er?s fehér kenyérliszt értelmezését mindenki fantáziádra bízom..). Hagyományos éleszt?b?l nem tudom pontosan mennyi kell bele, szerintem kb. 30 g elég hozzá.
Én a sima búzadarát amit mindig használunk egy kicsit megdaráltam kávédarálóba. Nagyon jó lett!
Nagyon nagyon finom ez a tészta. Nekem 4 gáztepsi lett ebb?l a tészta mennyiségb?l és nem volt túl vékony. Tuti recept, tuti siker!!
Én már jó ideje ugyanezen recept alapján készítem a pizzát és szerintem is ez a legjobb!!! Búzadara rulez! A kép is nagy hangulatos, gratulálok!
Ma elkészült nálunk ez a finomság, tényleg nagyon jó a tészta! Én 8 részre osztottam és nagyon vékonyra nyújtottam a lapokat. Csak kett?t ettünk meg azonnal, a többi lapot (feltétek nélkül) el?sütöttem és lefagyasztottam. Így bármikor összedobhatunk egy isteni pizzát pár perc alatt :) Köszönjük ezt a szuper receptet!
Köszi a receptet, végre egy tökéletes tészta.Annyit módosítottam, hogy a liszt+dara mennyiség helyett réteslisztet használtam, mert az már eleve darás. nagy köszi még egyszer!
Köszönöm a receptet. Már többször elkészítettem, a családom elégedettségére. Én kenyérsüt?ben dagasztom be, azt is jól "t?ri" ez a tökéletes recept. Mégegyszer köszi:-))
Köszi a receptet :) Tésztában annyit módosítottam, hogy finomliszttel készítettem el, így is nagy sikere volt :) Szósz isteni :) Feltét variálható :) Receptet mindenképpen ajánlom!!!
Honnan tudhatom, hogy a liszt, amit megveszek a boltban, magas sikértartalmú-e vagy sem? Nem kekeckedek, csak cukrász nagyapám jár ilyenkor az eszemben, aki fénykorában a világ legjobb süteijeit sütötte - abból az egyféle lisztb?l amit kapni lehetett :-) Lényeges a receptben a liszt sikértartalma? Ahol élek, nemigen van sokféle liszt....
Tökéletes, én friss éleszt?vel csinálom mindig és abból egy kocka éppen jó :) És a rétesliszt kiváló alternatíva a búzadara helyett. Körülbelül 10. alkalommal készítem és imádom. A legjobb benne, hogy a víz mennyisége tökéletesen ki van mérve. Nincs mit elrontani rajta. Mellesleg az Észak-Olaszországban kóstolt pizzákhoz ez hasonlít a legjobban, csak a feltétet lehet rajta "elmagyarosítani" :D Szóval örök hála ezért a receptért!
Szia! Segítesz nekem kicsit? A friss éleszt?t hogy használod? El?ször felfuttatod (ha igen, ennél a receptnél hogyan?) és úgy öntöd a liszhez vagy csak hozzámorzsolod? Köszi el?re is!
Megcsináltuk, olcsó lisztb?l, olcsó búzadarából. S?rített paradicsommal. A szószba került kakukkf?, oregáno is. Tökéletes lett, 4db vékony tésztás pizza lett bel?le. Másodszorra kicsit túlkelt a tészta, kinyújtásnál csipogott, ahogy jött ki bel?le a gáz. Els? túl vastag lett, és kicsit belesült a rács, szóval csak vékonyan!
Szerintem is nagyon jó recept! Igaz én nagyon vékonyra nyújtottam els? körben ami annyira nem ízlett de kissé vastagabb tésztával igazán nagyon finom pizza készíthet?. Ami nagyon tetszett ebben a receptben, hogy gyorsan elkészíthet?. A tészta nem ragadt, könnyen dolgozható volt. Minden kezd?nem bátran ajánlom! üdv: Judit
Sziasztok. Érdekelne,h ti miként készítitek el a pizzatésztát, mert akárhányszor csinálom én (már vagy 10-12szer sikerült) nekem mindig is sok volt a 650ml víz.Már 500ml-nél is annyira ragad a tészta, hogy legszivesebben még adnék hozzá lisztet.Láttam pár hsz-nál, hogy tökéletesnek tartják a víz mennyiségét,de nekem valahogy nem akar összejönni.
Liszt fele a víz és eredetileg olasz pizzalisztb?l készül nem kenyérlisztb?l