r
Nosalty Logó

Sonkás-gombás-parajpürés gnocchi

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
adrinagy
Sonkás-gombás-parajpürés gnocchi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 419 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1673 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 117 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1139.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    863 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    153.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    175 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2037 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4393 micro
Összesen 419 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.6 g

Zsír

  • Összesen
    67.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4557.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    413 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    485 mg
  • Nátrium
    3453 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    207.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    614.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    869 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    701 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8147 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17573 micro
Összesen 1673 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    573 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1236 micro
Összesen 117 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először is a fagyasztott parajpürét kiengedjük, hogy pépes állagú legyen, lehessen vele főzni. Kiengedett állapotban hozzátesszük a receptben leírt fűszereket, összekeverjük, és hagyjuk állni.
  2. Ezután ahogyan a csomagoláson szerepel, kifőzzük a gnocchit.
  3. Felvágjuk a sonkát, hagymát, fokhagymákat.
  4. Egy mélyebb serpenyőbe vagy közepes lábasba (mivel ebben készül az alapja a gnocchinak) olajat öntünk, és megpirítjuk a sonkát. Ezután hozzátesszük a hagymát és fokhagymákat, és tovább pirítjuk üvegesre, majd hozzáöntjük a gombát is a levével együtt. Hagyjuk, hogy a gomba elfője a levét, majd ízesítjük egy kis borssal és sóval, kissé megpirítjuk a többi hozzávalóval együtt, folyamatos kevergetés mellett.
  5. Végezetül hozzáöntjük a beízesített parajpürét, összeforraljuk kicsit, majd hozzáöntjük a tejszínt, és folyamatos kevergetés mellett összeforraljuk a tejszínes-parajos alapot. Amikor úgy érezzük, hogy kellőképp összeértek az ízek, és megfelelően összeállt az alap, hozzáöntjük a gnocchit, jól összekeverjük, és el is készült az étel.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 800
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 05.

Ajánló

Kis reszelt parmezánnal vagy trappista sajttal tálalhatod, nekem nagyon jól sikerült.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sonkás-gombás-parajpürés gnocchi
adrinagy 4 recept

A fűszereket mindig ízlés szerint adagolja mindenki, én ezeket használtam hozzá, de lehet nyugodtan mást is hozzátenni, illetve nem feltétlen ezeket kötelező használni. 

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek