r
Nosalty Logó

Sült vargánya céklapürével és lila gnocchival

Évi néni
Sült vargánya céklapürével és lila gnocchival
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Gnocchi

Céklapüré

Vargánya

421
Kalória
11.2g
Fehérje
55.1g
Szénhidrát
18.8g
Zsír
291.3g
Víz
114.4g
Koleszterin
6.3g
Élelmi rost
10.8g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Gnocchi

Céklapüré

Vargánya

Összesen 421 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Gnocchi

Céklapüré

Vargánya

Összesen 1266 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Gnocchi

Céklapüré

Vargánya

Összesen 92 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1009.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    590 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    55.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    291.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 421 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.5 g

Zsír

  • Összesen
    56.3 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    343 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3029.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    778 mg
  • Nátrium
    1770 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    165.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    873.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    406 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    357 micro
  • Kolin:
    301 mg
  • Retinol - A vitamin:
    395 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    269 micro
Összesen 1266 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 92 kcal

Elkészítés

Gnocchi

  1. A burgonyát héjastól sós vízben megfőzzük, majd lehűtjük.
  2. Meghámozzuk, lereszeljük finom lyukú reszelőn.
  3. Elkeverjük a tojássárgájával és a liszttel. 4-5 adagra osztva hüvelykujjnyi rudakat sodrunk belőle, amit 2-3 cm-es darabokra felvágunk.
  4. Sós lobogó vízben megfőzzük, ha feljött a víz tetejére, még fél percig főzzük, majd leszűrjük.
  5. Olívaolajos vajra szedjük, hogy ne ragadjanak össze.

Céklapüré

  1. Egy kevés olíván megolvasztjuk a vajat és az apróra vágott lilahagymát megdinszteljük rajta.
  2. A céklát nyersen meghámozzuk, botmixerrel egy edényben pürésítjük és hozzáadjuk a hagymához. Fűszerezzük, hozzáadjuk a balzsamecetet is.
  3. Felöntjük tejszínnel, felforraljuk és máris levesszük a tűzről.

Vargánya

  1. Egy kanál olívaolajon a nagyobb darabokra vágott gombát megpirítjuk. Közben sózzuk, borsozzuk, megszórjuk friss kakukkfűlevelekkel.
  2. Erős tűzön néhány percig pirítjuk (nem pároljuk).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 5 p

Margó szakácskollégánk küldött egy elérhetőséget a lila krumpliról. Régebben már szemeztem vele, mert nagyon tetszetősnek találtam, de olyan drága volt, hogy nem vitt rá a lélek a megvásárlására. Viszont most elérhető áron vettem, így azonnal ki is szerettem volna próbálni. Sajnos a türelem nem az erősségem. Nem kaptam perui lilát, ami nagyon sötét lila, így maga a gnocchi sem lett lila színű, viszont ízletes a burgonya és erre a célra kiváló, mivel kevés liszttel is elkészíthető, könnyű kis gombócok lettek belőle. A színe a főzéstől inkább szürkés lett.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek