Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gnocchi alla Macerata

Gnocchi alla Macerata
Gnocchi alla Macerata
45 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olasz barátnőm megadta ugyan a gnocci receptjét még télen, sőt evett is a bolognais,  és a spenótos-fokhagymás vezióból is, de már akkor kijelentette, hogy ez nagyon finom, de a gnocci neki vajjal és zsályával az igazi. Most a kis ajándékfüzetemben ennek a gnoccinak is ott lapult a receptje. Be kell valljam, nem sok reményt fűtem hozzá, mert mégis csak vaj meg zsálya, se egy kis parmezán, se egy kis sonka... De aztán azt kaptam, amit az olasz konyhában a leginkább imádok: végtelen egyszerűséget a mindennapokban, olyan hozzávalókat, amik kiemelik egymás ízét, sőt tökéletesítik is azt.  A neve pedig még véletlenül sem arra utal, hogy macerás lenne az elkészítés -így hívják azt az olasz régiót, ahonan Marta származik, ott ez a legkedveltebb gnocci elkészítési mód.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit megmossuk, meghámozzuk, kockára vágjuk, és feltesszük főni.
  2. Ha puha, krumplinyomón áttörjük, és megvárjuk, míg teljesen kihűl.
  3. Beleütjük a két tojást, sózzuk, és annyi lisztet keverünk hozzá, hogy nudli jellegű tésztát kapjuk (formázható, de nem nagyon kemény).
  4. A masszából lisztezett munkafelületen hosszú, kb 2 cm átmérőjű hengereket gyúrunk, és késsel kb 2 cm-es nudlikat szaggatunk belőle. (Ne spóroljunk a lisztettel, mert ha a gnoccik összeragadnak, többet szét nem szedjük őket!)
  5. Lobógó, sós vízben adagonként kifőzzük őket.
  6. A kész, forró gnoccicat egy tálba tesszük, és rákockázzuk a vajat.
  7. A zsályalevélkéket apróra vagdossuk, és száraz serepnyőben kicsit megfonnyasztjuk.
  8. A vajas gnoccihoz keverjük, és melegen tálaljuk.

  • költség: 350 Ft
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 934
elküldve: 1
receptkönyvben: 384
elkészítve: 15/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
537 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

vajas-zsályás gnocci, krumplinudli vajjal és zsályával

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vicus2
vicus2 Tue, 2014-01-14 13:49

most csinaltam eloszor gnocchit. Imadjuk fiammal a tesztakat. kituno recept! en ugyan ket kaveskanal kozott "szaggattam" a vizbe egybol a tesztat, igy nem ragadt se ossze se le. a viz szinte tiszta maradt fozes utan. es a gnocchi konnyu, nem ragacsos. koszonjuk!

kandurbundi
kandurbundi Tue, 2012-05-08 22:54

A recept jó, de nekem nem sikerült...
Főként szerintem azért, mert az eredeti olasz recept héjában főzve írja, nekem pedig egy csomó vizet felvett....na utána meg nem kevés lisztet.. Kemény lett.. Nem baj legközelebb más hogyan csinálom és jó lesz!

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Sat, 2010-05-22 15:32

Kedves Manó!
Frissel az igazi, de ha nincs kéznél, egészen biztosan megteszi a szárított is!
Üdv:
Nóra

369
burgonya 50 dkg
finomliszt 15 dkg
tojás 2 db
1 tk
vaj 7 dkg
zsálya 0 ízlés szerint