Csicseris gnocchi rusztikus paradicsomszósszal
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
A gnocchihoz
-
334 kcal
-
116 kcal
-
101 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
2g só0 kcal
A szószhoz
-
32g olívaolaj283 kcal
-
100g kapribogyó23 kcal
-
60g olajbogyó70 kcal
-
112g salottahagyma73 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
1g bazsalikom0 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
Tálalás
-
20 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
Összesen
1142
kcal
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
A gnocchihoz
-
334 kcal
-
116 kcal
-
101 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
2g só0 kcal
A szószhoz
-
32g olívaolaj283 kcal
-
100g kapribogyó23 kcal
-
60g olajbogyó70 kcal
-
112g salottahagyma73 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
1g bazsalikom0 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
Tálalás
-
20 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
Összesen
1142
kcal
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
A gnocchihoz
-
23.3g csicseriborsó (konzerv)32 kcal
-
2.9g csicseriborsóliszt11 kcal
-
10 kcal
-
1.5g finomliszt5 kcal
-
0.2g só0 kcal
A szószhoz
-
3.1g olívaolaj27 kcal
-
9.7g kapribogyó2 kcal
-
5.8g olajbogyó7 kcal
-
10.9g salottahagyma7 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
0.1g bazsalikom0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
38.8g konzerv paradicsom6 kcal
Tálalás
-
0.5g parmezán sajt2 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
Összesen
109
kcal
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40 g
Zsír
-
Összesen 51.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6460 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 473 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 259 mg
-
Foszfor 614 mg
-
Nátrium 5064 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 144.3 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 763 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 122 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 64 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 80 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 357 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1352 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 10980 micro
-
Lut-zea 783 micro
Összesen
1142
kcal
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40 g
Zsír
-
Összesen 51.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6460 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 473 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 259 mg
-
Foszfor 614 mg
-
Nátrium 5064 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 144.3 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 763 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 122 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 64 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 80 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 357 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1352 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 10980 micro
-
Lut-zea 783 micro
Összesen
1142
kcal
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 627.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 492 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 74.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 131 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1066 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
109
kcal
Hozzávalók
A gnocchihoz
-
2 evőkanál csicseriborsóliszt
-
2 evőkanál teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt
-
1 ízlés szerint só
A szószhoz
-
4 ek olívaolaj
-
4 közepes fej salottahagyma
-
1 tk oregánó
-
1 tk bazsalikom
-
1 ízlés szerint só
-
1 ízlés szerint bors
Tálalás
-
5 g parmezán sajt
-
8 levél bazsalikom
Elkészítés
A gnocchihoz
- Először a tésztát gyúrjuk be. A konzerv csicserit leszűrve késes aprítóval krémesítsük. Adjuk hozzá a csicseri plusz a teljeskiőrlésű lisztet, és sózzuk meg, majd gyúrjuk egy gombócba. Ne legyen nyúlós, de száraz sem.
- Hagyjuk egy 15-20 percet állni, hogy a liszt jól összeálljon a csicserikrémmel, majd lisztezett felületen (én itt már sima fehér lisztet használtam) nyújtsuk 4 hurkába a tésztát, és vágjuk késsel 15-16 egyenlő kis darabba őket. Így is lehet már főzni, de tetszetősebb, ha van gnocchikészítőnk, és ezen átgörgetjük, vagy ennek hiányában egy villával mintázzuk a felületüket.
- Közben felteszünk egy nagy edényben vizet főni, amit kellőképpen meg is sózunk.
- Ha felforrt a víz, két részletben főzzük ki a gnocchit úgy, hogy amikor feljön a vízre, maximum egy percig hagyjuk benne, ennyi elég neki, különben a nagy bugyogásban könnyen széteshet a finom kis tészta.
- A leszűrt gnocchit tegyük egyből a szószba, ha kell, egy kis főzővízzel gazdagítsuk a szószt, és egy percre melegítsük össze vele.
A szószhoz
- Mikor begyúrva pihenni tettük a tésztát, elkészítjük a szószt. Egy nagy serpenyőben bőven olívaolajat hevítünk. Ezen pirítjuk a nagy vastag karikákra vágott salottát és a nagyszemű kapribogyókat, valamint a magozott olívabogyókat. Én egy csodálatos, a zöldtől a mélylilába átmenő színű, kisebb méretű és nagyon ízletes, olívaolajban eltett típust használtam, ehhez a kalamata áll a legközelebb, de bármilyen más színes vagy fekete bogyó megfelel neki.
- Ha előbbiek kicsit már összeértek, mehet a serpenyőbe a nagy darabos paradicsomszósz, a friss, tépkedett bazsalikom, a szárított oregano, a só és a bors ízlés szerint. Addig főzzük őket, míg egy kicsit be nem sűrüsödik a szépséges, rusztikus szósz.
Tálalás
- Egyből tálaljunk. Reszeljünk rá parmezánt és csipkedjünk rá baszalikomlevelet.
- Én a legszebb és legnagyobb leveleket összecsavartam, és nagyon vékonyan felszeletem ezzel a sifonáddal (chifonade) szórtam meg. Jó étvágyat hozzá!
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 50
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 49
- Össznézettség: 5096
- Feltöltés dátuma: 2021. január 22.
Ajánló
Bármilyen paradicsomszósszal elkészíthető, friss, sült paradicsomokkal és bazsalikommal is nagyszerű.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
578 recept
Eredendően főtt burgonyával készülnek a bordázott gnocchi-készítőn átsodort kis, duci tésztagolyók, de ismerjük répás, céklás, spenótos és más, egyéb zöldséges változatait is. Mind-mind színesek, szépek. Most egy igazi vagány, a csicseris változat mutatkozik be, és amilyen rusztikus maga, olyan rusztikus szószt kapott maga mellé. Utóbbiba tettem vastag karikákra vágott salottát és nagyszemű kapribogyókat, valamint csodálatos, a zöldtől a mélylilába átmenő színű, kisebb méretű és nagyon ízletes olívabogyókat a paradicsomszósz mellé. Egyszerű és nagyon ízgazdag fogás!