r
Nosalty Logó

Csicseris gnocchi rusztikus paradicsomszósszal

Gréti
Csicseris gnocchi rusztikus paradicsomszósszal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A gnocchihoz

A szószhoz

Tálalás

1142
Kalória
40g
Fehérje
144.3g
Szénhidrát
51.3g
Zsír
763g
Víz
3.4g
Koleszterin
37.7g
Élelmi rost
33.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A gnocchihoz

A szószhoz

Tálalás

Összesen 1142 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A gnocchihoz

A szószhoz

Tálalás

Összesen 1142 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A gnocchihoz

A szószhoz

Tálalás

Összesen 109 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40 g

Zsír

  • Összesen
    51.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6460 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    473 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    614 mg
  • Nátrium
    5064 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    144.3 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    763 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    357 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1352 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    783 micro
Összesen 1142 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40 g

Zsír

  • Összesen
    51.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6460 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    473 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    614 mg
  • Nátrium
    5064 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    144.3 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    763 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    357 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1352 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    783 micro
Összesen 1142 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    627.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    492 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    74.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1066 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 109 kcal

Elkészítés

A gnocchihoz

  1. Először a tésztát gyúrjuk be. A konzerv csicserit leszűrve késes aprítóval krémesítsük. Adjuk hozzá a csicseri plusz a teljeskiőrlésű lisztet, és sózzuk meg, majd gyúrjuk egy gombócba. Ne legyen nyúlós, de száraz sem.
  2. Hagyjuk egy 15-20 percet állni, hogy a liszt jól összeálljon a csicserikrémmel, majd lisztezett felületen (én itt már sima fehér lisztet használtam) nyújtsuk 4 hurkába a tésztát, és vágjuk késsel 15-16 egyenlő kis darabba őket. Így is lehet már főzni, de tetszetősebb, ha van gnocchikészítőnk, és ezen átgörgetjük, vagy ennek hiányában egy villával mintázzuk a felületüket.
  3. Közben felteszünk egy nagy edényben vizet főni, amit kellőképpen meg is sózunk.
  4. Ha felforrt a víz, két részletben főzzük ki a gnocchit úgy, hogy amikor feljön a vízre, maximum egy percig hagyjuk benne, ennyi elég neki, különben a nagy bugyogásban könnyen széteshet a finom kis tészta.
  5. A leszűrt gnocchit tegyük egyből a szószba, ha kell, egy kis főzővízzel gazdagítsuk a szószt, és egy percre melegítsük össze vele.

A szószhoz

  1. Mikor begyúrva pihenni tettük a tésztát, elkészítjük a szószt. Egy nagy serpenyőben bőven olívaolajat hevítünk. Ezen pirítjuk a nagy vastag karikákra vágott salottát és a nagyszemű kapribogyókat, valamint a magozott olívabogyókat. Én egy csodálatos, a zöldtől a mélylilába átmenő színű, kisebb méretű és nagyon ízletes, olívaolajban eltett típust használtam, ehhez a kalamata áll a legközelebb, de bármilyen más színes vagy fekete bogyó megfelel neki.
  2. Ha előbbiek kicsit már összeértek, mehet a serpenyőbe a nagy darabos paradicsomszósz, a friss, tépkedett bazsalikom, a szárított oregano, a só és a bors ízlés szerint. Addig főzzük őket, míg egy kicsit be nem sűrüsödik a szépséges, rusztikus szósz.

Tálalás

  1. Egyből tálaljunk. Reszeljünk rá parmezánt és csipkedjünk rá baszalikomlevelet.
  2. Én a legszebb és legnagyobb leveleket összecsavartam, és nagyon vékonyan felszeletem ezzel a sifonáddal (chifonade) szórtam meg. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 30 p

Eredendően főtt burgonyával készülnek a bordázott gnocchi-készítőn átsodort kis, duci tésztagolyók, de ismerjük répás, céklás, spenótos és más, egyéb zöldséges változatait is. Mind-mind színesek, szépek. Most egy igazi vagány, a csicseris változat mutatkozik be, és amilyen rusztikus maga, olyan rusztikus szószt kapott maga mellé. Utóbbiba tettem vastag karikákra vágott salottát és nagyszemű kapribogyókat, valamint csodálatos, a zöldtől a mélylilába átmenő színű, kisebb méretű és nagyon ízletes olívabogyókat a paradicsomszósz mellé. Egyszerű és nagyon ízgazdag fogás!

További receptek

Yaki udon

Van az úgy, hogy megunnánk a szokásos tésztáinkat: a spagettit, a bolognait, vagy éppen a túrós csuszát. Ilyenkor jön jól egy kis konyhai kalandozás! A japánok egyik kedvenc „gyors ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...