Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gnocchi zöldfűszeres paradicsomszósszal

Gnocchi zöldfűszeres paradicsomszósszal
Gnocchi zöldfűszeres paradicsomszósszal
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy régebbi újságból való gnocchi recept. Mivel itthon rengeteg paradicsomunk termett idén, azt sem tudjuk, mi mindent készítsünk belőle a lecsón, provence-i szószon, paradicsomlekváron és egyebeken túl - így megörültem, amikor rábukkantam erre a paradicsomszószos gnocchira. A szószon némiképp változtattam, mert eredetileg csupán vaj, petrezselyem és paradicsom kell hozzá, de úgy gondoltam, hogy egy kis bazsalikom, só és bors csak nem árt neki annyira. Nagyon finom étel, érdemes kipróbálni, akár másféle szósszal is.

hozzávalók / 4 adag

A gnocchihoz

A szószhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplikat megtisztítjuk, puhára főzzük, majd még melegen átnyomjuk.
  2. Rászitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a tojásokat, a sót és az őrölt szerecsendiót, majd összedolgozzuk. Ha a tészta ragacsos, keverjünk hozzá még lisztet. Nem kell teljesen elválnia az edény falától, de ne legyen túl ragadós (legjobb enyhén vizes kézzel gyúrni).
  3. Lisztezett deszkán másfél ujjnyi vastag rudakká sodorjuk, majd 2 cm-es darabokra vágjuk. Ebben a formában is kifőzhetjük, de ha van időnk, kagyló alakúra formázzuk, és villával megmintázzuk (én nem formáztam, csak villával mélyedést nyomtam bele). A nudlikat kevés liszttel meghintjük, majd letakarva állni hagyjuk.
  4. A paradicsomokat éles késsel keresztben bevágjuk, majd blansírozzuk (rövid ideig forrásban lévő vízbe tesszük őket, utána pedig gyorsan jéghideg vízzel lehűtjük), végül meghámozzuk, és kockákra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, lerázzuk róla a vizet, és felaprítjuk.
  5. Egy nagyobb lábosban sóval vizet forralunk. Adagonként beletesszük a gnocchit, és addig főzzük, míg feljönnek a felszínre. Szűrőkanállal kiszedjük.
  6. Eközben felforrósítjuk a vajat a petrezselyemmel és a bazsalikommal, majd beletesszük a paradicsomkockákat, a sót és a borsot. Kevés ideig pároljuk.
  7. Ezzel a szósszal tálaljuk a gnocchit, ízlés szerint reszelt parmezánnal is megszórhatjuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 865
elküldve: 1
receptkönyvben: 46
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

KösziAnyu

Mióta szakács: 2012.10.25.
23 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gnocchi, paradicsomszószos gnocchi, fűszeres-paradicsomos burgonyagombóc

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

648
burgonya 50 dkg
finomliszt 30 dkg
tojás 3 db
2 tk
szerecsendió 2 csipet
paradicsom 4 nagy db
vaj 12 dkg
petrezselyem 1 csokor
bazsalikom 3 levél
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint