r
Nosalty Logó

Gnocchi zöldfűszeres paradicsomszósszal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
KösziAnyu
Gnocchi zöldfűszeres paradicsomszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A gnocchihoz

A szószhoz

Összesen 648 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A gnocchihoz

A szószhoz

Összesen 2595 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A gnocchihoz

A szószhoz

Összesen 139 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1893.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    1434 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    295.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    386 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    203 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    1425 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    1052 micro
Összesen 648 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.6 g

Zsír

  • Összesen
    116.2 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    798 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7574.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    338 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    1053 mg
  • Nátrium
    5735 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    326.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1183 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1545 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    232 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    812 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    382 micro
  • Kolin:
    580 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1038 micro
  • α-karotin
    727 micro
  • β-karotin
    5700 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    18526 micro
  • Lut-zea
    4206 micro
Összesen 2595 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    306 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    994 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

A gnocchihoz

A szószhoz

Elkészítés

A gnocchihoz

  1. A krumplikat megtisztítjuk, puhára főzzük, majd még melegen átnyomjuk.
  2. Rászitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a tojásokat, a sót és az őrölt szerecsendiót, majd összedolgozzuk. Ha a tészta ragacsos, keverjünk hozzá még lisztet. Nem kell teljesen elválnia az edény falától, de ne legyen túl ragadós (legjobb enyhén vizes kézzel gyúrni).
  3. Lisztezett deszkán másfél ujjnyi vastag rudakká sodorjuk, majd 2 cm-es darabokra vágjuk. Ebben a formában is kifőzhetjük, de ha van időnk, kagyló alakúra formázzuk, és villával megmintázzuk (én nem formáztam, csak villával mélyedést nyomtam bele). A nudlikat kevés liszttel meghintjük, majd letakarva állni hagyjuk.
  4. A paradicsomokat éles késsel keresztben bevágjuk, majd blansírozzuk (rövid ideig forrásban lévő vízbe tesszük őket, utána pedig gyorsan jéghideg vízzel lehűtjük), végül meghámozzuk, és kockákra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, lerázzuk róla a vizet, és felaprítjuk.
  5. Egy nagyobb lábosban sóval vizet forralunk. Adagonként beletesszük a gnocchit, és addig főzzük, míg feljönnek a felszínre. Szűrőkanállal kiszedjük.
  6. Eközben felforrósítjuk a vajat a petrezselyemmel és a bazsalikommal, majd beletesszük a paradicsomkockákat, a sót és a borsot. Kevés ideig pároljuk.
  7. Ezzel a szósszal tálaljuk a gnocchit, ízlés szerint reszelt parmezánnal is megszórhatjuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3197
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gnocchi zöldfűszeres paradicsomszósszal
KösziAnyu 23 recept

Ez egy régebbi újságból való gnocchi recept. Mivel itthon rengeteg paradicsomunk termett idén, azt sem tudjuk, mi mindent készítsünk belőle a lecsón, provence-i szószon, paradicsomlekváron és egyebeken túl - így megörültem, amikor rábukkantam erre a paradicsomszószos gnocchira. A szószon némiképp változtattam, mert eredetileg csupán vaj, petrezselyem és paradicsom kell hozzá, de úgy gondoltam, hogy egy kis bazsalikom, só és bors csak nem árt neki annyira. Nagyon finom étel, érdemes kipróbálni, akár másféle szósszal is.

Hozzávalók

A gnocchihoz

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...