r
Nosalty Logó

Sonkakabátban sült tejszínes csirkemell

Rara
Sonkakabátban sült tejszínes csirkemell
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A húshoz

A palacsintához

Az öntethez

2382
Kalória
130.2g
Fehérje
155g
Szénhidrát
128.4g
Zsír
489.4g
Víz
599.4g
Koleszterin
5.2g
Élelmi rost
21.1g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húshoz

A palacsintához

Az öntethez

Összesen 2382 kcal
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húshoz

A palacsintához

Az öntethez

Összesen 9521 kcal
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húshoz

A palacsintához

Az öntethez

Összesen 177 kcal
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.2 g

Zsír

  • Összesen
    128.4 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    599 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5113.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    1554 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    1376 mg
  • Nátrium
    1881 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    155 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    489.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    877 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    376 mg
  • Retinol - A vitamin:
    762 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1350 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1088 micro
Összesen 2382 kcal
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    520.8 g

Zsír

  • Összesen
    513.7 g
  • Telített zsírsav
    221 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    2397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20454.3 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    550 mg
  • Kálcium
    6217 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    595 mg
  • Foszfor
    5506 mg
  • Nátrium
    7525 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    620 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    1957.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3509 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    328 micro
  • K vitamin:
    288 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    634 micro
  • Kolin:
    1505 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3047 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5400 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4350 micro
Összesen 9521 kcal
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    36.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 177 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkemelleket megmossuk, felkockázzuk. Egy edénybe öntjük, hozzáadjuk a tejfölt, tejszínt, fűszereket. Jól összekeverjük.
  2. Egy őzgerincformát kivajazunk, kibélelünk csirkemellel. Egy evőkanál segítségével ráhalmozzuk a csirkemell egyik felét. Erre tesszük a mozzarella és a trappista sajtot. Majd a csirkemell másik felét. Ennek tetejére ismét sonkát teszünk.
  3. Alufólia alatt 30 percig sütjük (célszerű a forma alá is fóliát tenni, hogy ne égjen a tepsire vagy a sütő aljára a kifolyt tejszín), majd fólia nélkül még 20-25 percet.
  4. A palacsintához a lisztet, tejet, tojásokat, olajat, szódabikarbónát, és a fűszereket összekeverjük. Szokásosnál picit vastagabb palacsintát sütünk. Ha kész megkenjük sajtkrémmel, jöhet a jól megmosott salátalevél, sonka majd a sajtok. És szépen feltekerjük.
  5. Az öntethez a tejfölt a tejszínt és a fűszereket alaposan összekeverjük.
  6. A képen látható módon tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 45 p

Finom legyen, laktató és mutatós. "Csak" ennyi volt a kishúgom kívánsága :)... és én ezt készítettem neki.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...