r
Nosalty Logó

Krémes tejszínes pulykaragu

Hering András
Krémes tejszínes pulykaragu
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

432
Kalória
29.4g
Fehérje
4.9g
Szénhidrát
32.2g
Zsír
156.2g
Víz
150.6g
Koleszterin
747.7mg
Élelmi rost
2.8g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 432 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1727 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 156 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    705.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    285 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    156.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    606 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    627 micro
Összesen 432 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.5 g

Zsír

  • Összesen
    128.8 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    603 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2821.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    1141 mg
  • Nátrium
    1050 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    624.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    897 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    755 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    695 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2425 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2507 micro
Összesen 1727 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    56.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 156 kcal

Elkészítés

  1. A pulykamellet vágjuk kisebb kockákra, a hagymákat pucoljuk meg, majd aprítsuk finomra.
  2. Egy nagy serpenyőben vagy lábosban hevítsünk fel olajat vagy vajat, majd adjuk hozzá a hagymát. Dinszteljük üvegesre, majd adjuk hozzá a kockára vágott pulykahúst. Pirítsuk 5-6 percig, amíg a hús kifehéredik és enyhén megpirul.
  3. Add hozzá a fokhagymát is, és pirítsuk további 1 percig.
  4. Öntsük fel az alaplével, és ízesítsük sóval, borssal, pici szerecsendióval. Főzzük közepes lángon 10-15 percig, amíg a hús teljesen megpuhul és az alaplé nagy része el nem fől.
  5. Öntsük hozzá a tejszínt, és ha szeretnénk, keverjünk bele egy kis mustárt is. Lassú tűzön főzzük további 5-7 percig, amíg a ragu sűrűbbé és krémesebbé válik.
  6. Szórjuk meg friss petrezselyemmel, tálaljuk főtt durumtésztával vagy rizzsel, savanyú uborkával.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 40 p

A tejszínes pulykaragu egyszerűen elkészíthető, így ideális egy hétköznapi ebédhez vagy vacsorához. Rövid idő alatt tápláló, ízletes fogás kerülhet az asztalra, amihez elegendő egy serpenyő vagy lábos. A tejszín selymes textúrát és gazdag ízt ad a ragunak, ami laktatóbbá teszi az ételt. Az enyhén édeskés, krémes alap remekül illik a pulyka enyhe ízéhez, és együtt igazán kényeztető kombinációt alkotnak. Sokoldalú és jól variálható: a raguhoz könnyen hozzáadhatsz különféle zöldségeket, mint például gombát, répát vagy paprikát, így még gazdagabb és tápanyagdúsabb lesz. A fűszerezést is változatosan alakíthatod, hogy épp egy mediterrán, magyaros vagy épp zöldfűszeres, friss hatást érj el.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Most kiderül, mennyi ideig is kéne valójában zuhanyoznunk

Egy forró, hosszú zuhany igazi jutalomnak tűnhet egy stresszes nap után – de a bőröd, a pénztárcád és a Föld szempontjából korántsem mindegy, meddig állsz a víz alatt. Szakértők szerint létezik egy határ, ami után a wellness már inkább káros, mint pihentető.

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...