r
Nosalty Logó

Krémes tejszínes pulykaragu

Hering András
Krémes tejszínes pulykaragu
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

432
Kalória
29.4g
Fehérje
4.9g
Szénhidrát
32.2g
Zsír
156.2g
Víz
150.6g
Koleszterin
747.7mg
Élelmi rost
2.8g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 432 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1727 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 156 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    705.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    285 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    156.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    606 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    627 micro
Összesen 432 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.5 g

Zsír

  • Összesen
    128.8 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    603 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2821.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    1141 mg
  • Nátrium
    1050 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    624.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    897 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    755 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    695 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2425 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2507 micro
Összesen 1727 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    56.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 156 kcal

Elkészítés

  1. A pulykamellet vágjuk kisebb kockákra, a hagymákat pucoljuk meg, majd aprítsuk finomra.
  2. Egy nagy serpenyőben vagy lábosban hevítsünk fel olajat vagy vajat, majd adjuk hozzá a hagymát. Dinszteljük üvegesre, majd adjuk hozzá a kockára vágott pulykahúst. Pirítsuk 5-6 percig, amíg a hús kifehéredik és enyhén megpirul.
  3. Add hozzá a fokhagymát is, és pirítsuk további 1 percig.
  4. Öntsük fel az alaplével, és ízesítsük sóval, borssal, pici szerecsendióval. Főzzük közepes lángon 10-15 percig, amíg a hús teljesen megpuhul és az alaplé nagy része el nem fől.
  5. Öntsük hozzá a tejszínt, és ha szeretnénk, keverjünk bele egy kis mustárt is. Lassú tűzön főzzük további 5-7 percig, amíg a ragu sűrűbbé és krémesebbé válik.
  6. Szórjuk meg friss petrezselyemmel, tálaljuk főtt durumtésztával vagy rizzsel, savanyú uborkával.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 40 p

A tejszínes pulykaragu egyszerűen elkészíthető, így ideális egy hétköznapi ebédhez vagy vacsorához. Rövid idő alatt tápláló, ízletes fogás kerülhet az asztalra, amihez elegendő egy serpenyő vagy lábos. A tejszín selymes textúrát és gazdag ízt ad a ragunak, ami laktatóbbá teszi az ételt. Az enyhén édeskés, krémes alap remekül illik a pulyka enyhe ízéhez, és együtt igazán kényeztető kombinációt alkotnak. Sokoldalú és jól variálható: a raguhoz könnyen hozzáadhatsz különféle zöldségeket, mint például gombát, répát vagy paprikát, így még gazdagabb és tápanyagdúsabb lesz. A fűszerezést is változatosan alakíthatod, hogy épp egy mediterrán, magyaros vagy épp zöldfűszeres, friss hatást érj el.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek