r
Nosalty Logó

Tejszínes pulykacsíkok háromszínű paprikával

NS
Tejszínes pulykacsíkok háromszínű paprikával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

437
Kalória
41.7g
Fehérje
15.5g
Szénhidrát
23g
Zsír
331.2g
Víz
137.5g
Koleszterin
2.4g
Élelmi rost
7.3g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 437 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2627 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 101 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.7 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    853.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    452 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    331.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    640 micro
  • β-crypt
    156 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 437 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    250.3 g

Zsír

  • Összesen
    138.1 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    825 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5119.7 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    267 mg
  • Kálcium
    772 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    397 mg
  • Foszfor
    2714 mg
  • Nátrium
    930 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    93.1 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    1987.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    858 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    835 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    318 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    495 micro
  • α-karotin
    77 micro
  • β-karotin
    3843 micro
  • β-crypt
    937 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    750 micro
Összesen 2627 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    76.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 101 kcal

Elkészítés

  1. A húst felcsíkozzuk, a hagymát apróra vágjuk.
  2. A hagymát kevés olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felcsíkozott húst, fűszerezzük.
  3. Majdnem puhára pároljuk, majd hozzáadjuk a gombát és a felcsíkozott paprikát.
  4. A tejszínt elkeverjük a liszttel, és hozzáöntjük.
  5. Egyszer még hagyjuk felfőni, és kész.
  6. Párolt rizzsel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 30 p

Ez a recept az egyik kedvencem. Egy speciális főzőrendszerhez íródott, de hagyományosan is elkészíthető így, ahogy a receptben leírtam. Én gyorsfőzővel csináltam így a parika nem maradt ropogós, de aki szereti készítse úgy, hogy csak egy kevés ideig párolja a hússal.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek