r
Nosalty Logó

Sólet bográcsban Iluska konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Iluska
Sólet bográcsban Iluska konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1419 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 9926 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 131 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    77.5 g

Zsír

  • Összesen
    47.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3584.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    846 mg
  • Nátrium
    2174 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    607.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    266 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    643 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1061 micro
  • β-karotin
    2656 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3873 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 1419 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    542.7 g

Zsír

  • Összesen
    335.4 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    25090.8 g
  • Cink
    45 mg
  • Szelén
    269 mg
  • Kálcium
    1430 mg
  • Vas
    88 mg
  • Magnézium
    2087 mg
  • Foszfor
    5921 mg
  • Nátrium
    15218 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1212.5 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    275 mg

VÍZ

  • Összesen
    4254.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1859 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    347 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    159 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4500 micro
  • Kolin:
    993 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    18590 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    27113 micro
  • Lut-zea
    1708 micro
Összesen 9926 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    99 micro
  • β-karotin
    248 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    361 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 131 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ha száraz babból készítjük, akkor azt előző nap áztassuk vízbe. A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát. Fűszerpaprikával megszórjuk, feleresztjük kevés vízzel.
  2. Rátesszük a kockákra vágott lapockát, legalább 20 percig pároljuk, majd hozzárakjuk a tarkababot (a konzerv babot a főzés vége felé elég beletenni). Felengedjük a vízzel, és fedő alatt főzzük.
  3. Befűszerezzük, a fokhagymát is beletörjük, hozzátesszük a megmosott gerslit is. 1 órát főzzük.
  4. A megtisztított zöldségeket karikára vágva beletesszük, a paradicsomlével felöntjük, és még bő 30 percet lassú tűzön főzzük, amíg minden jól megpuhul.
  5. Ha elkészült, szólhatunk a vendégeinknek, és tálalhatjuk. Jó étvágyat!!
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 129
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 35
  • Össznézettség: 38064
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 11.

Ajánló

A magyarosabb ételek mellé vörösbort, Kékfrankost vagy Kadarkát tudnék ajánlani!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A jó meleg, nyárias időben érdemes minél többet a szabad levegőn tartózkodni. Ez nem csak a pihenésre vonatkozik, hanem az étkezésre, sőt az ételkészítésre is. Bármit, amit egytálételként szoktunk fogyasztani, el lehet készíteni bográcsban. Én is így szoktam tenni!!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek