r
Nosalty Logó

Sólet Majam konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Majam
Sólet Majam konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 16% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 606 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 4832 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 176 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1221.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    611 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    193.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 606 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    416.7 g

Zsír

  • Összesen
    122.2 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1478 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9772.5 g
  • Cink
    71 mg
  • Szelén
    590 mg
  • Kálcium
    1506 mg
  • Vas
    90 mg
  • Magnézium
    1462 mg
  • Foszfor
    4892 mg
  • Nátrium
    1141 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    515 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    117 mg

VÍZ

  • Összesen
    1550.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    46 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    83 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2183 micro
  • Kolin:
    1876 mg
  • Retinol - A vitamin:
    311 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1380 micro
Összesen 4832 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 176 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A két evőkanál zsírt megolvasztjuk a lábasban.
  2. Összeállítjuk az ételt: a lábasba sorba beletesszük a felvágott vöröshagymát, a szintén összevágott fokhagymát, a babot. Megszórjuk 2 teáskanál fűszerpaprikával, 1 csapott evőkanál liszttel és a sóval (a sóval óvatosan bánjunk, a füstölt hús is sós, lesz lehetőség később kóstolni, s ha nem elég sós, utána sózni). Ezt mind összerázzuk.
  3. Ezután következnek a húsok. Elrendezzük a marhahúst és a füstölt combot a tetején, és felöntjük annyi vízzel, hogy egy ujjnyival ellepje. Feltesszük a gázra, és felforraljuk.
  4. Ha felforrt, 150 fokos sütőbe tesszük a lábast, és kb. 3 órán keresztül sütjük.
  5. A 3 óra elteltével kivesszük a lábast (itt lehet kóstolni!), és beletesszük a gerslit és a megmosott, nyers tojásokat. Innentől még kb. 1 óra, amíg elkészül.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 280 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 25418
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 25.

Ajánló

Hozzá: 2011. évi Egri kadarka.:-)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Régóta ettem volna már egy jó sóletet. Kerestem a recepteket mindenhol, és próbálkoztam is, de valójában nem sikerült. A minap kezembe akadt anyám receptkönyve, benne csak a hozzávalók, akkor már tudtam, hogy belevágok a sólet készítésébe. A családom odavolt érte, nagyon jól sikerült. Vannak praktikák, amiket összegyűjtöttem. Pl. nem kell sem a babot, sem a gerslit beáztatni. 5 literes sütőbe tehető fémlábast használtam. Fontosak a mennyiségek! Amúgy egész végig az ételt meg sem kavartam, nem égett le, remek, szaftos lett.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

#HÁZICSEMEGE: Városiak, fiatalok, mégis egy tanyán váltják valóra álmaikat –...

Miért dönt úgy egy informatikus és egy divattervező, hogy a nagyvárosi életet és karriert hátra hagyva egy óriási tanyán kezdenek újra mindent, életüket pedig a fenntartható gazdálkodásnak szentelik? A Nosalty és a Suzuki #HÁZICSEMEGE című sorozatának legújabb részében Juhász Anna és Goldmann Dávid a bekölcei Remény Farmon mutatták meg, hogy a csirketenyésztés is lehet emberséges, hovatovább környezetkímélő is. (x)

Szponzorált tartalom

További cikkek