r
Nosalty Logó

Sólet római tálban Sylvia Gasztro Angyal konyhájából

Sylvia Gasztro Angyal
Sólet római tálban Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

890
Kalória
46.2g
Fehérje
71.3g
Szénhidrát
47.4g
Zsír
133.8g
Víz
150g
Koleszterin
16.8g
Élelmi rost
4.1g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 890 kcal
  • 15% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 5338 kcal
  • 15% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 223 kcal
  • 15% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    46.2 g

Zsír

  • Összesen
    47.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2722.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    399 mg
  • Nátrium
    1829 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    71.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    133.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    355 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    526 micro
  • β-crypt
    127 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    612 micro
Összesen 890 kcal
  • 15% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    276.9 g

Zsír

  • Összesen
    284.5 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16335.7 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    1555 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    1120 mg
  • Foszfor
    2397 mg
  • Nátrium
    10972 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    428.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    101 mg

Víz

  • Összesen
    802.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    684 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    77 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2131 micro
  • Kolin:
    1113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    71 micro
  • β-karotin
    3158 micro
  • β-crypt
    764 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3669 micro
Összesen 5338 kcal
  • 15% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    684.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    460 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    33.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 223 kcal

Elkészítés

  1. A babot és a füstölt húst legalább 6 órára beáztatjuk. A római tálat is egy éjszakára beáztatjuk.
  2. A tojásokat és az árpagyöngyöt alaposan megmossuk.
  3. Egy nagy fazékban a felaprított hagymákat olajon megpirítjuk, majd félrehúzzuk a tűzről, és a pirospaprikával jól elkeverjük.
  4. Ezután apránként vizet adunk hozzá, majd a többi hozzávalót is (bab, hús, árpagyöngy, só, bors, ételízesítő, babérlevél) belerakjuk, és még annyi vizet, hogy kb. két ujjnyira ellepje azokat. A forrástól számítva kb. 1 órán át főzzük.
  5. Ezután a húst felszeleteljük, és az egészet egy római tálba rakjuk úgy, hogy alul és felül bab legyen, közepén a hússzeletek és a tojás.
  6. Kb. 120 fokon először egy órán át sütjük, majd kb. 3 órán keresztül 150-160 fokon. Óránként ránézünk, megkeverjük, ha kell, kevés vízzel pótoljuk, hogy ne legyen száraz, és még ízesíthetjük is közben, ha szükséges. (A tojásokat az utolsó 2 órában is hozzá lehet adni, vagy akár külön megfőzni, és csak a végén tálalni a kész sólethez.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 240 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C

A sólet egy tipikus zsidó babétel. Én római tálban sütöm, jó 3-4 órán keresztül!.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek