r
Nosalty Logó

Sólet csülökkel

NS
Sólet csülökkel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1311
Kalória
74.6g
Fehérje
124g
Szénhidrát
58.6g
Zsír
225.6g
Víz
165.6g
Koleszterin
29.6g
Élelmi rost
6.9g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1311 kcal
  • 15% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 5245 kcal
  • 15% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 231 kcal
  • 15% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.6 g

Zsír

  • Összesen
    58.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1924.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    366 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    328 mg
  • Foszfor
    933 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    124 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    225.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    515 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1054 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    841 micro
Összesen 1311 kcal
  • 15% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    298.3 g

Zsír

  • Összesen
    234.3 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    662 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7698.4 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    285 mg
  • Kálcium
    1464 mg
  • Vas
    67 mg
  • Magnézium
    1312 mg
  • Foszfor
    3733 mg
  • Nátrium
    777 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    496 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    118 mg

Víz

  • Összesen
    902.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    445 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2058 micro
  • Kolin:
    926 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    95 micro
  • β-karotin
    4215 micro
  • β-crypt
    990 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3364 micro
Összesen 5245 kcal
  • 15% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 231 kcal

Elkészítés

  1. A babot 6-8 órára hideg vízbe beáztatjuk (sok vízbe, mert a bab bedagad).
  2. A csülköt megfőzzük, nagyobb kockákra vágjuk.
  3. A szalonnát apróbb kockákra vágjuk, kisütjük.
  4. Ahagymát apróra vágjuk, a szalonnához adva, puhára pároljuk.
  5. A párolt hagymához hozzáadjuk a pirospaprikát, jól elkeverjük (a paprikával együtt már nem szabad sütni, mert megkeseredik a paprika).
  6. Fedeles kacsasütőben (vagy olyan lábasban, amit fedőjével együtt be lehet tenni a sütőbe) összekeverjük a lecsepegtetett babot, a kockára vágott csülköt, a hagymás szalonnát és a hántolt árpát.
  7. Felöntjük a csülök főzőlevével, hogy jól ellepje (sütés ideje alatt pótolni kell, attól függően, hogy a bab mennyit szív magába).
  8. Közepes lángon sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 180 p
  • Tepsi mérete: 50x30x20

Ajánlom mindenkinek, aki szereti az egytálételeket. A konyhaművészetekben kevésbé jártasak is bátran nekiállhatnak! Az "igazi" sólet - a sertés alapanyagot mellőzvén - füstölt liba hússal készül.

További receptek

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek