r
Nosalty Logó

Sertésraguleves Zsanna módra

Zsanna-manna
Sertésraguleves Zsanna módra
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

301
Kalória
16.4g
Fehérje
19g
Szénhidrát
18.4g
Zsír
170.9g
Víz
70.1g
Koleszterin
3.5g
Élelmi rost
5.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 301 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2410 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    826.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    472 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    170.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    408 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    1320 micro
  • β-karotin
    3295 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    646 micro
Összesen 301 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.5 g

Zsír

  • Összesen
    147.5 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    561 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6610.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    516 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    1855 mg
  • Nátrium
    3776 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    151.8 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    1366.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3265 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    151 micro
  • K vitamin:
    318 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    350 micro
  • Kolin:
    517 mg
  • Retinol - A vitamin:
    621 micro
  • α-karotin
    10559 micro
  • β-karotin
    26359 micro
  • β-crypt
    133 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    5165 micro
Összesen 2410 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    520 micro
  • β-karotin
    1298 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 119 kcal

Elkészítés

  1. A sertéscombot nagyobb kockára vágjuk, és megforgatjuk az étkezési keményítőben.
  2. Olajon nagy lángon megpirítjuk. Hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát is, együtt pirítjuk.
  3. Mikor már eléggé megpirult a hús, felöntjük kb. 2,5-3 liter vízzel. Lassú tűzön főzzük, a keletkező habot leszűrjük.
  4. Ha már nem habzik tovább, hozzáadjuk a húsleveskockát, sót, borsot, ételízesítőt ízlés szerinti mennyiségben.
  5. 40-50 perc főzés után beletesszük a levesbe a felkarikázott sárgarépát és petrezselymet.
  6. Mikor már a petrezselyem, és a répa is majdnem megpuhult, jöhet bele a zöldborsó, a felszeletelt gomba és a csemegekukorica is.
  7. Végül a tejfölben elkeverjük a lisztet, tárkonyt, a citrom kifacsart levét, hozzáadjuk a tejszínt, és ezzel behabarjuk a levest.
  8. Kóstolás után korrigálhatunk, ha nem elég sós, borsos a leves.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 70 p

A ragulevest nem kell bemutatni. Tudom, hogy ahány ház, annyi féle raguleves: pont ezért is szerettem volna megosztani az én variációmat is - nyilván nekem ez jött be a legjobban!:)

További receptek

Húsvéti sonkaleves tejfölösen

Húsvétkor érdemes a sonka főzőlevét is felhasználni, például ebben a laktató és ízes sonkalevesben! Természetesen a húsvéti sonkából is kerül bele, de az ízek nagyját a sonka ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek