Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sertésraguleves Zsanna módra

Sertésraguleves Zsanna módra
Sertésraguleves Zsanna módra
85 perc / előkészület: 15 perc főzés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A ragulevest nem kell bemutatni. Tudom, hogy ahány ház, annyi féle raguleves: pont ezért is szerettem volna megosztani az én variációmat is - nyilván nekem ez jött be a legjobban!:)

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sertéscombot nagyobb kockára vágjuk, és megforgatjuk az étkezési keményítőben.
  2. Olajon nagy lángon megpirítjuk. Hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát is, együtt pirítjuk.
  3. Mikor már eléggé megpirult a hús, felöntjük kb. 2,5-3 liter vízzel. Lassú tűzön főzzük, a keletkező habot leszűrjük.
  4. Ha már nem habzik tovább, hozzáadjuk a húsleveskockát, sót, borsot, ételízesítőt ízlés szerinti mennyiségben.
  5. 40-50 perc főzés után beletesszük a levesbe a felkarikázott sárgarépát és petrezselymet.
  6. Mikor már a petrezselyem, és a répa is majdnem megpuhult, jöhet bele a zöldborsó, a felszeletelt gomba és a csemegekukorica is.
  7. Végül a tejfölben elkeverjük a lisztet, tárkonyt, a citrom kifacsart levét, hozzáadjuk a tejszínt, és ezzel behabarjuk a levest.
  8. Kóstolás után korrigálhatunk, ha nem elég sós, borsos a leves.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 686
elküldve: 5
receptkönyvben: 109
elkészítve: 6/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsanna-manna

Mióta szakács: 2013.01.12.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

raguleves sertéscombból, tárkonyos sertésraguleves, tejfölös raguleves sertéshússal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

301
sertéscomb 50 dkg
étkezési keményítő 2 evőkanál
napraforgó olaj 2 ek
újhagyma 2 közepes db
leveskocka 2 db
sárgarépa 2 nagy db
fehérrépa 1 db
gomba 7 közepes db
zöldborsó 10 dkg
csemegekukorica 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
tejföl 2 ek
finomliszt 1 evőkanál
habtejszín 2 dl
citrom 1 db
tárkony 1 tk