r
Nosalty Logó

Tejszínes raguleves A'la Atya konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
A'la Atya
Tejszínes raguleves A'la Atya konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 415 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2488 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 68 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1184 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    620 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    495.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    469 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    1252 micro
  • β-karotin
    3305 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1775 micro
Összesen 415 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.7 g

Zsír

  • Összesen
    142 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    605 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7103.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    820 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    422 mg
  • Foszfor
    1995 mg
  • Nátrium
    3718 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173.6 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    2972.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2817 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    243 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    505 micro
  • Kolin:
    581 mg
  • Retinol - A vitamin:
    851 micro
  • α-karotin
    7511 micro
  • β-karotin
    19831 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    10649 micro
Összesen 2488 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    211 micro
  • β-karotin
    557 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    299 micro
Összesen 68 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet 1x1 cm-es kockákra vágjuk. A répákat felszeleteljük, a burgonyákat hámozás után felkockázzuk. A hagymákat apróra vágjuk, de reszelhetjük is. A petrezselymet megmossuk, majd apróra vágjuk.
  2. Egy nagyobb lábasba tesszük a vajat, az olívaolajat és a hagymákat. Közepes lángon, fedő alatt üvegesre pároljuk.
  3. Rádobjuk a húst, majd addig pirítjuk, míg kifehéredik. Ekkor rádobjuk a zöldségeket, majd 1-2 percig együtt pirítjuk gyakori kevergetés mellett. Ezt követően megszórjuk a liszttel, átforgatjuk néhányszor, majd felöntjük vízzel, hogy jól ellepje.
  4. Hozzáadjuk a leveskockákat, a fűszereket és zöldfűszereket, majd 1 órán át főzzük alacsony lángon.
  5. Egy tálban összekeverjük a tejfölt és a tejszínt, majd a levesbe öntjük. Jól átkeverjük, szükség szerint sózzuk, borsozzuk, és további 10 percen át főzzük. Forrón tálaljuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4155
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
A'la Atya 38 recept

Ki ne szeretné a csirkeragu levest? Van, aki a tejszínes-tejfölös volta miatt nem fogyasztja. Pedig azok nélkül is igen finom. Ráadásul ugyanígy készül. Szerintem a tejföl és tejszín kombinációjától lesz ennyire jó. Próbáljuk ki, hiszen egyszerű elkészíteni, gyorsan megvan és laktató, olcsó és nagyon finom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.