r
Nosalty Logó

Tárkonyos-tejszínes csirkeraguleves Károly konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ligeti Károly
Tárkonyos-tejszínes csirkeraguleves Károly konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 250 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2007 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 47 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    527.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    456 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    627 micro
  • β-karotin
    1649 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    978 micro
Összesen 250 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    164.8 g

Zsír

  • Összesen
    71.2 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    464 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4217.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    591 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    445 mg
  • Foszfor
    2341 mg
  • Nátrium
    593 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    182.9 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    3648.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1548 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    197 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    628 micro
  • Kolin:
    667 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    5014 micro
  • β-karotin
    13191 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    7822 micro
Összesen 2007 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    101.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    120 micro
  • β-karotin
    317 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 47 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát.
  2. Ezután hozzáadjuk a felaprított répákat, a felszeletelt gombát, zöldborsót, sózzuk, és lefedve még 10 percig pároljuk.
  3. A húst vékony csíkokra vágjuk, és a zöldségekkel együtt tovább pároljuk.
  4. Ezután megszórjuk őrölt borssal, ételízesítővel, pirospaprikával és finomliszttel. Két percig állandó keverés mellett pirítjuk, majd felöntjük 2 l vízzel, elkeverjük és felforraljuk.
  5. Ha forr, beleszórjuk a levestésztát. Miután megfőtt a tészta, beleöntjük a tejszínt, a citromlevet és a tárkonyt.
  6. Ha megforrt, elzárjuk a tüzet alatta, és citromkarikával tálaljuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 311
  • Tegnapi nézettség: 34
  • 7 napos nézettség: 319
  • Össznézettség: 270696
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 09.

Ajánló

A tejszín selymessé teszi a levest, aki pikánsabban szereti, használjon tejfölt.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tárkonyos-tejszínes csirkeraguleves Károly konyhájából
Ligeti Károly 129 recept

A tárkony Erdélyben az egyik legismertebb és legkedveltebb fűszernövény. Levesek, mártások, saláták, sültek, vadas húsételek, zöldbab, borsó, burgonyafőzelékek fűszerezésére frissen vagy szárítva kiváló.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek