Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sertésmájpástétom

Sertésmájpástétom
Sertésmájpástétom
45 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a májpástétomot, de amit a boltokban árulnak, az nagyon sós nekünk. Egyébként is a házi az mindig jobb, és tudjuk legalább, hogy mi van benne. Régebben is készítettem májpástétomot, de valahogy sosem sikerült ilyen finomra, mint ez most. A neten keresgéltem recepteket, és ez választottam.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A májat megmossuk, és az ereket kivágjuk. Feldaraboljuk, és vízbe feltesszük főni. Csak addig főzzük, amíg belül már nem véres. Ha túl soká főzzük, akkor megkeményedik.
  2. A tojásokat is keményre főzzük.
  3. A szalonnát, hagymát feldaraboljuk, és a zsíron (nálam vaj egy pici olajjal) megsütjük.
  4. Most az egészet ledaráljuk, a tojással együtt kétszer, de lehet aprítóban is csinálni. Itt beletesszük az összes fűszert és a tejfölt.
  5. Jól elkeverjük, és hűtőben tartjuk. Én három kisebb műanyag dobozba pakoltam, és amit nem eszünk meg most, azt a mélyhűtőbe raktam.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 547
elküldve: 5
receptkönyvben: 69
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

pussycat

Mióta szakács: 2012.10.30.
150 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: sós krémek
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

májkrém, kenőmájas, házi májkrém

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vcsuka
pussycat / vcsuka Tue, 2013-02-05 09:00

Koszi Torma! Tenyleg jo, mar meg is vettem a majat a kovetkezo adaghoz.:)Puszi, Cs

900
sertésmáj 80 dkg
főtt tojás 4 db
kolozsvári szalonna 30 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
vaj 20 dkg
napraforgó olaj 2 ek
füstölt pirospaprika 1 teáskanál
mustár 1.5 ek
majoranna 4 ek
bors 2 tk
szegfűbors 0.5 teáskanál
őrölt fűszerkömény 1 teáskanál
1 tk
tejföl 1.5 dl