r
Nosalty Logó

Tatár csülök

Marcsisef
Tatár csülök
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

243
Kalória
0.9g
Fehérje
3.6g
Szénhidrát
25.6g
Zsír
27.5g
Víz
68g
Koleszterin
532mg
Élelmi rost
1.7g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 44% Zsír
Összesen 243 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 44% Zsír
Összesen 1935 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 44% Zsír
Összesen 399 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 44% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    112 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    27.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    452 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 243 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 44% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    204.8 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    544 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    895.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    518 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    220.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1724 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1679 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    551 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    3619 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 1935 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 44% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    42.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    45.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    355 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    346 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    746 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 399 kcal

Elkészítés

  1. A füstölt csülköt 1 éjszakányi áztatás után, rövid lében puhára főzzük. A levet felhasználhatjuk: lencse, bab, burgonyaleves főzéséhez (nem fogjuk megbánni).
  2. Kicsontozzuk, majd a húst bőrkével, zsírjával együtt, a vöröshagymával és a fokhagymával ledaráljuk, háromszor-négyszer, akár ötször is átdaráljuk. A lényeg, hogy minél simább pépet kapjunk.
  3. Ehhez a péphez adjuk a vajat, a fűszereket, és pástétommá keverjük. Kóstoljuk, ha kell, még fűszerezzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 150 p

Kedvenc színészem kedvenc étele. Remélem nem haragszik meg a Nemzet Színésze, Bodrogi Gyula, aki szenvedélyes vadász és kitűnő szakács hírében áll, hogy az általa elmondott recept alapján elkészítettem ezt a pástétomot, ami minden várakozást felül múlt. Köszönöm, Művész Úr!

További receptek

Villámgyors tojáskrém

A tojáskrém egy igazi retro klasszikus. Készíthetjük reggelire pirítósra kenve, vendégvárónak vagy ebédre egy laktató szendvicsnek. Fogyasztás előtt érdemes pihentetni pár órát a ...

Fekete Melinda

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Rosanics Petra

Mennyei tojáskrém

Gyorsan és könnyen elkészíthető húsvéti fogás ez a tojáskrém, ami pont olyan krémes és légiesen könnyed, mint ahogy gyerekkorunkból emlékszünk rá! A majonézes torma és a tejföl ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...