Sertésmáj
Leírás
A belsőség a vágóállat szívének, lépének, tüdejének és májának együttese. A sertésmájat sokféleképpen felhasználhatjuk, rántva, resztelve, sütve, párolva, de készíthetünk belőle pástétomokat, krémet is. A sertésmáj továbbá rendkívül fontos bizonyos húsipari készítmények (pl. hurka) készítésekor is. Előkészítéskor húzzuk le róla a hártyát, és vágjuk ki belőle az ereket, majd felhasználásig tartsuk hűtőben.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Hűtőben, legfeljebb 2-3 napig
100g Sertésmáj
fehérjetartalom
21.39 g
zsírtartalom
301002.56 g
szénhidráttartalom
2.47 g
víztartalom
71.06 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
288 mg
Nátrium
87 mg
Vas
23.3 mg
Magnézium
18 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.69 g
C vitamin
25.3 mg
Niacin - B3 vitamin
15.301 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
6.65 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
21.39 g
Zsír
telített zsírsav
1.17 g
egyszeresen telített zsírsav
0.52 g
többszörösen telített zsírsav
0.87 g
koleszterin
301 g
ásványi anyagok
Kalcium
9 mg
Vas
23.3 mg
Magnézium
18 mg
Foszfor
288 mg
Nátrium
87 mg
Cink
5.76 mg
Réz
0.677 mg
Mangán
0.344 mg
Szelén
52.7 µg
szénhidrát
víz
71.06 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.283 mg
Riboflavin - B2 vitamin
3.005 mg
Niacin - B3 vitamin
15.301 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
6.65 mg
Folát
212 µg
Retinol
6502 µg
B12 vitamin
26 µg
A vitamin
6502 µg
C vitamin
25.3 mg
B6 vitamin
0.69 g