r
Nosalty Logó

Húsvéti pástétom

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pogácsa
Húsvéti pástétom
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
hidegkonyha
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 383 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2296 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 128 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    43.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1208.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    388 mg
  • Nátrium
    618 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    278 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1183 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    757 micro
Összesen 383 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    261.8 g

Zsír

  • Összesen
    119.6 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1813 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7253.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    267 mg
  • Kálcium
    569 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    352 mg
  • Foszfor
    2330 mg
  • Nátrium
    3709 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1138.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1667 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    291 micro
  • K vitamin:
    1127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    468 micro
  • Kolin:
    1477 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1076 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7096 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4545 micro
Összesen 2296 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    398 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 128 Kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A 6 db tojást keményre főzzük, hideg vízben kihűtjük, megpucoljuk.
  2. A csirkemellfilét kis kockákra vágjuk, aprítógépbe tesszük, hozzáadjuk a tojásfehérjét, tejszínt, sót, frissen őrölt borsot, péppé turmixoljuk. Hozzáadjuk az apróra vágott zöldfűszereket, ezeket elkeverjük a húspépben. Lehet kevés kakukkfüvet is hozzáadni, ha valaki szereti.
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  4. Egy püspökkenyérformát kivajazunk, és kibélelünk sonkával. Először az alját borítjuk be, aztán az oldalfalakat úgy, hogy túllógjanak a forma peremén. A kemény tojások két végét levágjuk.
  5. A massza felét belesimítjuk a formába, mélyedést csinálunk a közepébe, ebbe szorosan egymás mögé belerakjuk a kemény tojásokat, majd a massza másik felét rásimítjuk. A túllógó sonkaszeleteket visszahajtjuk. Az egészet befedjük a forma méretével megegyező beolajozott alufólialappal.
  6. Mély tepsibe tesszük, ebbe annyi forró vizet öntünk, hogy a forma közepéig érjen. Az előmelegített sütőben kb. 45-50 percig gőzöljük. Kivesszük a sütőből, de a formában hagyjuk kihűlni, miközben a tetejét lenyomatjuk pl. konzervdobozokkal, ásványvizes palackkal. A legjobb, ha egész éjszaka így áll.
  7. Tálaláskor kiborítjuk a formából, és vékonyan felszeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 24x11x7
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 145527
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 04.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Húsvéti pástétom
Pogácsa 334 recept

Lajos Mari hibátlan és bombabiztos receptje egy régi Nők Lapjából. Amikor megláttam, kipróbáltam, azóta kötelező nálunk Nagyszombat este a húsvéti vacsorán. Remekül passzol hozzá Cseke Márti céklás tormája.

Hozzászólások

Jolimami

Ez csodaszép, gratulálok! A pástétomod levett a lábamról. Bár minden hétf? így kezd?dne... Üdv: Éva

Pogácsa

Kedves Éva, örülök, hogy tetszik, próbáld ki, tényleg nagyon finom, mutatós és egyszer?. Szép napot: Pogácsa

Mangó81

Nem f?z?tejszín kell bele, hanem habtejszín?

Pogácsa

Kedves Mangó81! A habtejszín zsírosabb, s?r?bb. Az eredeti receptben is ez van, ezen most kivételesen nem változtattam. Boldog Húsvétot! Kriszta

villers

Nagyon jó recept. Én a f?tt tojást kihagytam, viszont medvehagymát tettem bele, és nagyon finom lett.

Pogácsa

Nagyon örülök, hogy Ízlett. A medvehagyma jó ötlet, én is ki fogom próbálni. Köszönöm, hogy írtál. Üdv Pogácsa

Törölt felhasználó

Ez a recept Lajos Mari receptje én 15 éve másoltam egy akkori Lakáskultúrából, bocsi, de más tollával...................

Pogácsa

Kérlek, olvasd el a recept történetét. Így kezd?dik: Lajos Mari hibátlan és tökéletes receptje. Üdvözlettel Pogácsa

bakita

A csirkemellet nyersen kell az apritogepbe tenni? Koszonom szepen a valaszt!!!

Pogácsa

Igen kedves Bakita, nyersen megy az aprítóba. Aztán majd a vízfürd?ben a süt?ben készül el. Jó étvágyat hozzá! Üdv Pogácsa

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek