r
Nosalty Logó

Angolszalonnás májpástétom Cumberland-mártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Angolszalonnás májpástétom Cumberland-mártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
hidegkonyha
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A pástétomhoz

A mártáshoz

Összesen 435 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A pástétomhoz

A mártáshoz

Összesen 1734 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A pástétomhoz

A mártáshoz

Összesen 107 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2127.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    1618 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    236.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2517 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    465 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2505 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    30 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 435 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136 g

Zsír

  • Összesen
    59.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    1200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8509.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    1376 mg
  • Nátrium
    6470 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.7 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    944.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10067 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    50 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    209 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1861 micro
  • Kolin:
    760 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10021 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    391 micro
  • β-crypt
    273 micro
  • Likopin
    120 micro
  • Lut-zea
    299 micro
Összesen 1734 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    529.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    402 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    626 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    623 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    7 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 107 Kcal

Hozzávalók

A pástétomhoz

A mártáshoz

Elkészítés

A pástétomhoz

  1. Egy őzgerincformát angolszalonnával bélelünk úgy, hogy a szélei túllógjanak a forma peremén.
  2. A szárnyasmájat, a csirkemellet apróra vágva kutterral (háztartási robotgép, aprítógép, nagy éles késsel) vagy botmixerrel pépesítjük, majda fűszerekkel, a tojásfehérjével jól összedolgozzuk.
  3. A masszát betöltjük a formába, az angolszalonna szélét a tetejére hajtjuk. Egy megfelelő nagyságú tepsibe helyezzük, kb. 1,5 ujjnyi meleg vizet öntünk a forma alá. Vastagabb alufóliával 3-4 rétegben letakarjuk a pástétomot, majd az egész tepsit még egy tepsivel letakarjuk, és kb.150 fokos sütőben kb. 45-50 perc alatt lassan készre gőzöljük. Még melegen a formából kiborítjuk, jól lehűtjük, és kb. 1 cm vastagságúra szeleteljük.
  4. Miközben a pástétom sül, elkészítjük a mártást.
  5. A narancs és citrom héját nagyon vékonyan lehámozzuk, majd vékony metéltre vágjuk, és vörösborban ehetőre főzzük. Ha a bor ¼-re főtt vissza (alig van már bor az edény alján),kb. akkor jó.
  6. Hűtjük, majd összekeverjük a lekvárral, hozzáadjuk az őrölt borsot és a kk mustárt, a brandyt és annyi szűrt citrom- és narancslevet (keveset!), hogy mártás sűrűségű legyen. Tálalásig hűtőben tartjuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 15552
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 13.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Elsősorban vendégváráshoz előételnek, vagy a mártás nélkül akár házibuliba, falatkának ajánlom. Garantált lesz a siker. :)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

The Jordan 13 <a href="http://www.nikeshox-sales.net/">nike shox shoes</a> was retroed again in 2008 and has had several retros made, including some <a href="http://www.pickshoes123.net/">nike shoes outlet</a> that weer made in some pretty nasty colors. The AJ 13 shoe was claimed as the best designed shoe of all time and also <a href="http://www.bagsoutletfactory.net/">coach factory outlet</a> featured the first hologram in an Air Jordan shoe which probably helped that concept to get across but <a href="http://www.cheapgucci-sale.net/">gucci sale</a> the smooth lines and comfortable feel of Jordan Shoes has helped it <a href="http://www.coachbags-outlets.net/">coach outlet</a> be a very popular AJ. Air Jordan offered a great hologram on the ankle together with the layout was stated to be inspired by a panther

Törölt felhasználó

Kedves Juci! Egy kérdésem lenne, a pástétom alapanyagául szolgáló tojásfejérjét fel kell verni? Vagy csak úgy mehet bele? A tejszín esetében gondolom tuti nincs felverési feladat, de ha már itt vagyok rákérdezek:-) Köszönöm a segítséged! Üdv Kiszti

Hozzávalók

A pástétomhoz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek