Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Angolszalonnás májpástétom Cumberland-mártással

Angolszalonnás májpástétom Cumberland-mártással
Angolszalonnás májpástétom Cumberland-mártással
75 perc / előkészület: 25 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elsősorban vendégváráshoz előételnek, vagy a mártás nélkül akár házibuliba, falatkának ajánlom. Garantált lesz a siker. :)

hozzávalók / 4 adag

A pástétomhoz

A mártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy őzgerincformát angolszalonnával bélelünk úgy, hogy a szélei túllógjanak a forma peremén. 
  2. A szárnyasmájat, a csirkemellet apróra vágva kutterral (háztartási robotgép, aprítógép, nagy éles késsel) vagy botmixerrel pépesítjük, majd a fűszerekkel, a tojásfehérjével jól összedolgozzuk.
  3. A masszát betöltjük a formába, az angolszalonna szélét a tetejére hajtjuk. Egy megfelelő nagyságú tepsibe helyezzük, kb. 1,5 ujjnyi meleg vizet öntünk a forma alá. Vastagabb alufóliával 3-4 rétegben letakarjuk a pástétomot, majd az egész tepsit még egy tepsivel letakarjuk, és kb.150 fokos sütőben kb. 45-50 perc alatt lassan készre gőzöljük. Még melegen a formából kiborítjuk, jól lehűtjük, és kb. 1 cm vastagságúra szeleteljük.
  4. Miközben a pástétom sül, elkészítjük a mártást.
  5. A narancs és citrom héját nagyon vékonyan lehámozzuk, majd vékony metéltre vágjuk, és vörösborban ehetőre főzzük. Ha a bor ¼-re főtt vissza (alig van már bor az edény alján), kb. akkor jó.
  6. Hűtjük, majd összekeverjük a lekvárral, hozzáadjuk az őrölt borsot és a kk mustárt, a brandyt és annyi szűrt citrom- és narancslevet (keveset!), hogy mártás sűrűségű legyen. Tálalásig hűtőben tartjuk.

  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 303
elküldve: 4
receptkönyvben: 207
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Juci (strawberry)

Mióta szakács: 2010.03.31.
162 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, karácsonyi receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: közepes
kategória: sós krémek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

angolszalonnás szárnyasmáj-pásétom Cumberland-mártással, csirkemájpástétom Cumberland-mártással

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gkriszti
gkriszti Mon, 2014-12-22 12:15

Kedves Juci!
Egy kérdésem lenne, a pástétom alapanyagául szolgáló tojásfejérjét fel kell verni? Vagy csak úgy mehet bele? A tejszín esetében gondolom tuti nincs felverési feladat, de ha már itt vagyok rákérdezek:-) Köszönöm a segítséged! Üdv
Kiszti

433
csirkemáj 30 dkg
csirkemell filé 15 dkg
tojásfehérje 1 db
habtejszín 50 ml
1 kk
fekete bors 1 kk
majoranna 1 kk
angolszalonna 25 dkg
narancs 1 db
citrom 1 db
vörösbor 3 dl
mustár 1 kk
brandy 20 ml
ribizlidzsem 3 ek
fekete bors 1 csipet