r
Nosalty Logó

Sült libamell párolt káposztával és loksával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Smaragd konyha
Sült libamell párolt káposztával és loksával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Libamell

Párolt káposzta

Krumplis-kukoricalisztes loksa

Összesen 1438 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Libamell

Párolt káposzta

Krumplis-kukoricalisztes loksa

Összesen 7188 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Libamell

Párolt káposzta

Krumplis-kukoricalisztes loksa

Összesen 136 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.8 g

Zsír

  • Összesen
    98.3 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1374.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    699 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    640.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    170 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    88 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    96 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 1438 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    209 g

Zsír

  • Összesen
    491.4 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    258 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    920 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6872.1 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    1308 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    702 mg
  • Foszfor
    3494 mg
  • Nátrium
    1122 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    423 g
  • Cukor
    160 mg
  • Élelmi rost
    72 mg

VÍZ

  • Összesen
    3200.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    303 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    851 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    938 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    974 micro
  • Kolin:
    292 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    438 micro
  • β-karotin
    882 micro
  • β-crypt
    482 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1040 micro
Összesen 7188 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 136 kcal

Hozzávalók

Libamell

Párolt káposzta

Krumplis-kukoricalisztes loksa

Elkészítés

Libamell

  1. A libamelleket megmossuk, és beirdaljuk a bőrét. Sózzuk, borsozzuk, és tejjel leöntjük, hagyjuk állni kb. 10 percet
  2. Almákat és a narancsokat meghámozzuk. Negyedekre vágjuk.
  3. Tepsibe rakosgatjuk a libamelleket, köré rakjuk a gyümölcs negyedeket, a rozmaring szálakat és mindegyik mellre az egy kanál libazsírt. Alufóliával letakarva 180 fokon, légkeveréssel sütjük, kb. 25 percet, majd leöntjük. A vörösborral és alufólia nélkül sütjük készre. (közben forgatjuk)

Párolt káposzta

  1. A káposztát legyaluljuk. Egy száraz fazékban a cukrot megkaramellizáljuk, majd hozzáöntjük az olajat, és megdinszteljük rajta az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a megmosott káposztát, sózzuk, borsozzuk, fűszerköményezzük. Felöntjük 3 dl vízzel. Fedő alatt, közepes lángon puhára pároljuk.
  2. Majd hozzáöntjük a 2 dl bort és fedő nélkül készre pároljuk.

Krumplis-kukoricalisztes loksa

  1. A krumplit sós vízben jó puhára főzzük. Összetörjük, és annyi kukorica lisztet teszünk hozzá hogy jól kezelhető tésztát kapjuk.
  2. Kukorica liszttel kilisztezzük a deszkát, és rudat formázunk a tésztából, egyenlő részre osztjuk (nekem 12 db jött ki), mindegyikből gombócokat formázunk, és sodrófa segítségével palacsinta formát sodrunk. Száraz serpenyőt felhevítjük, és oldalanként 1-2 percig sütjük.
  3. Mindegyik loksát olvasztott libazsírral ecsettel megkenünk, és melegen tarjuk. Kész.
  4. A libamellet felszeleteljük, és a kisült loksával, párolt káposztával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 13907
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült libamell párolt káposztával és loksával
Smaragd konyha 149 recept

Vasárnapi vendégváró ebéd volt.

Hozzávalók

Libamell

Párolt káposzta

Krumplis-kukoricalisztes loksa

Címlapról ajánljuk

További cikkek