r
Nosalty Logó

Sült libamell párolt káposztával és loksával

Smaragd konyha
Sült libamell párolt káposztával és loksával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Libamell

Párolt káposzta

Krumplis-kukoricalisztes loksa

1438
Kalória
41.8g
Fehérje
84.6g
Szénhidrát
98.3g
Zsír
640.1g
Víz
184g
Koleszterin
14.4g
Élelmi rost
32g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Libamell

Párolt káposzta

Krumplis-kukoricalisztes loksa

Összesen 1438 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Libamell

Párolt káposzta

Krumplis-kukoricalisztes loksa

Összesen 7188 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Libamell

Párolt káposzta

Krumplis-kukoricalisztes loksa

Összesen 136 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.8 g

Zsír

  • Összesen
    98.3 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1374.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    699 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    84.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    640.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    170 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    88 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    96 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 1438 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    209 g

Zsír

  • Összesen
    491.4 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    258 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    920 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6872.1 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    1308 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    702 mg
  • Foszfor
    3494 mg
  • Nátrium
    1122 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    423 g
  • Cukor
    160 mg
  • Élelmi rost
    72 mg

Víz

  • Összesen
    3200.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    303 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    851 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    938 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    974 micro
  • Kolin:
    292 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    438 micro
  • β-karotin
    882 micro
  • β-crypt
    482 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1040 micro
Összesen 7188 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 136 kcal

Elkészítés

Libamell

  1. A libamelleket megmossuk, és beirdaljuk a bőrét. Sózzuk, borsozzuk, és tejjel leöntjük, hagyjuk állni kb. 10 percet
  2. Almákat és a narancsokat meghámozzuk. Negyedekre vágjuk.
  3. Tepsibe rakosgatjuk a libamelleket, köré rakjuk a gyümölcs negyedeket, a rozmaring szálakat és mindegyik mellre az egy kanál libazsírt. Alufóliával letakarva 180 fokon, légkeveréssel sütjük, kb. 25 percet, majd leöntjük. A vörösborral és alufólia nélkül sütjük készre. (közben forgatjuk)

Párolt káposzta

  1. A káposztát legyaluljuk. Egy száraz fazékban a cukrot megkaramellizáljuk, majd hozzáöntjük az olajat, és megdinszteljük rajta az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a megmosott káposztát, sózzuk, borsozzuk, fűszerköményezzük. Felöntjük 3 dl vízzel. Fedő alatt, közepes lángon puhára pároljuk.
  2. Majd hozzáöntjük a 2 dl bort és fedő nélkül készre pároljuk.

Krumplis-kukoricalisztes loksa

  1. A krumplit sós vízben jó puhára főzzük. Összetörjük, és annyi kukorica lisztet teszünk hozzá hogy jól kezelhető tésztát kapjuk.
  2. Kukorica liszttel kilisztezzük a deszkát, és rudat formázunk a tésztából, egyenlő részre osztjuk (nekem 12 db jött ki), mindegyikből gombócokat formázunk, és sodrófa segítségével palacsinta formát sodrunk. Száraz serpenyőt felhevítjük, és oldalanként 1-2 percig sütjük.
  3. Mindegyik loksát olvasztott libazsírral ecsettel megkenünk, és melegen tarjuk. Kész.
  4. A libamellet felszeleteljük, és a kisült loksával, párolt káposztával tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Vasárnapi vendégváró ebéd volt.

További receptek

Házi libatöpörtyű

Aki szereti a töpörtyűt, az tudja, hogy frissen és ropogósan a legjobb. Ha magunknak megsütjük otthon, akkor tutira nagyon fog ropogni a fogunk alatt. Nem mellesleg, el tudunk rakni egy nagy ...

Hankusz Sára

Fullos hotdog

Grillezz füstmentesen! A nyár, a kora ősz a szabadtéri sütés csúcsszezonja. A grillen készült étel is lehet egészséges, hisz a grillezésnek is létezik ártalomcsökkentett módja. ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek