Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Savanyú májas leves

Savanyú májas leves
Savanyú májas leves
150 perc / előkészület: 30 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párom családjában disznóöléskor elmaradhatatlan, egytálételnek is nevezhető leves. Délre mindig elkészül, kenyérrel tálaljuk.  Én most készítettem el először, s bár nagyon húzódoztam tőle (a tüdőtől idegenkedtem), annál jobban ízlett.

hozzávalók / 6 adag

A leveshez

A rántáshoz

ajánlat

Másnapos gyomornak különösen jót tesz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávaló húst és belsőségeket kockára vágjuk (a gulyáshoz hasonlóan), a zöldségféléket karikára szeljük.
  2. Együtt tesszük fel főni a hagymával és a babérlevéllel annyi vízben, hogy az jól ellepje. A keletkező habot időnként leszedjük róla, s ezt addig folytatjuk, míg teljesen  tiszta nem lesz a leves. Ekkor adjuk hozzá a fekete borsot.
  3. A sót csak akkor, amikor már puha a hús (nehogy a máj megkeményedjen). Néhány percig még együtt főzzük, majd vékony rántást adunk hozzá. Ízlés szerint ecetezzük.
  4. Kenyérrel fogyasztjuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 467
elküldve: 2
receptkönyvben: 64
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

karica

Mióta szakács: 2011.10.26.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

májas leves, savanyú leves belsőségekből

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Katarina956
Katarina956 Fri, 2011-12-16 17:23

Nalunk otthon,Zentan kicsit maskeppen keszitjuk ezt a levest.Eloszor megdinszteljuk pici zsiron vagy olajon a zoldsegeket meg a belsoseget,akkor kerul ra a pirospaprika,es csak utana ontjuk fek vizzel.Talalasnal ki/ki izlese szerint ad hoyya ecetet vagy tejfolt.Nagyon finom ,laktato leves.Jo fozest mindenkinek!

281
sertéshús 30 dkg
sertésmáj 30 dkg
sertéstüdő 30 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
sárgarépa 2 db
fehérrépa 2 db
babérlevél 5 db
fekete bors 0 ízlés szerint
ecet 1 dl
0 ízlés szerint
víz 2 l
disznózsír 1.5 ek
finomliszt 1 púpozott ek
fűszerpaprika 0 ízlés szerint