Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pozole

Pozole
Pozole
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szülinapomkor mexikói étteremben voltunk. Annak hatására készült ez az utánzat. :)

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst nagyobb darabokra vágjuk, és sóval, babérlevéllel, pár szem egész borssal feltesszük főni kb. 2.5 liter vízzel. Lehabozzuk, és lassú tűzön 1 és fél órát főzzük.
  2. Amikor a hús megpuhult, kiszedjük és felszeljük csíkokra.
  3. Leszűrjük a levest, és visszatesszük bele a húscsíkokat, a paradicsomot és a csicseriborsót.
  4. Fűszerezzük: kömény, bors, stb. Aztán a zsírjára sütött szalonnát is beleöntjük.
  5. Összefőzzük. Apróra vágott hagymával, retekkel és avokádóval tálaljuk, csorgassunk rá lime levet, és erősítsük, amíg bírjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 318
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Mayathia

Mióta szakács: 2013.07.22.
22 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: mexikói
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mexikói húsleves, paradicsomos húsleves, csicseriborsós-paradicsomos húsleves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

heni1971
Panchita / heni1971 Sun, 2017-05-21 16:13

Én segíthetek nektek!A férjem mexikói és 2 évig kint éltem velük.Tudom és ettem is mindíg pozolét.Úgy készül,hogy a fehér nagy kukoricát beáztatják oltott mészbe legalább 3 órát főzik vele.Majd egy egész éjszakára hagyják pihenni abba a lébe.Reggel szépen lejön a héja.Aztán húsleves lébe főzik kb. 5-6 órát.És úgy tálalják hogy főtt csirkehússal,oaxaca sajttal,hagymával,avokádóval,jalapeno paprikával és tostadas-sal tálalják.Nagyon finom!

witch
witch / witch Fri, 2013-12-13 16:16

Lehet, hogy az etteremben esetleg elarulnak a "titkot", hogy
honnan szerzik be. En nagyon szeretem a hominy-t, pl.
a chilisbabhoz is azt hasznalom.
udv:witch

witch
witch / witch Thu, 2013-12-12 23:34

Az etteremben kukoricaval keszitettek? Mert ugy az eredeti. Raadasul nem "kozonseges", hanem szaritott, utana meg valami olyan dolgokat muvelnek vele, hogy egy felpuffadt tesztagombocra hasonlit. Az ize is olyan mintha teszta lenne. Ugy hivjak, hogy hominy.
udv:witch

1453
sertéslapocka 50 dkg
víz 2.5 l
sűrített paradicsom 100 g
babérlevél 2 db
fokhagyma 3 gerezd
csicseriborsó 10 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
avokádó 1 közepes db
retek 2 db
kolozsvári szalonna 15 dkg
lime 1 közepes db
jalapeño 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint