r
Nosalty Logó

Saslik steak pácban

Az ördög szakácsnője
Saslik steak pácban
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A pálcához

A páchoz

822
Kalória
38.7g
Fehérje
25.4g
Szénhidrát
64.5g
Zsír
448.5g
Víz
175g
Koleszterin
7.7g
Élelmi rost
11.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A pálcához

A páchoz

Összesen 822 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A pálcához

A páchoz

Összesen 6572 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A pálcához

A páchoz

Összesen 130 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    38.7 g

Zsír

  • Összesen
    64.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2820.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    503 mg
  • Nátrium
    1970 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    448.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    461 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    939 micro
  • β-karotin
    2776 micro
  • β-crypt
    123 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    832 micro
Összesen 822 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    309.2 g

Zsír

  • Összesen
    515.7 g
  • Telített zsírsav
    193 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    228 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    1400 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    22565.2 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    414 mg
  • Kálcium
    1603 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    701 mg
  • Foszfor
    4021 mg
  • Nátrium
    15760 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    203.3 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

Víz

  • Összesen
    3587.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3684 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    1043 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    236 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    126 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    699 micro
  • Kolin:
    1090 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1482 micro
  • α-karotin
    7510 micro
  • β-karotin
    22208 micro
  • β-crypt
    987 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    6656 micro
Összesen 6572 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    444.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    148 micro
  • β-karotin
    438 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 130 kcal

Elkészítés

A pálcához

  1. A pác hozzávalóit egy mély tálban összekeverjük. A fokhagymát zúzzuk!
  2. Kockára vágjuk a csirkét, és a zöldségeket is feldaraboljuk.
  3. Külön a zöldségeket, külön a húst megforgatjuk a pácban. (Próbáljuk ügyesen elosztani, hogy mindenhova jusson!)
  4. Tetszőleges sorrendben és összetétellel addig gyártsuk a kis nyársakat, amíg el nem fogynak az alapanyagok.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és szépen elrendezzük a nyársakat, majd 220°C-on 30-40 percig sütjük (amíg a csirkehús meg nem pirul és puha nem lesz.)
  6. Félidőben átfordítjuk a nyársakat, hogy minden oldala egyenletesen süljön meg.
  7. Steak burgonyával tálaljuk. Receptet lásd itt:

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C

Először a krumpli receptje volt meg, már sokszor készítettük. Saslikot akartunk csinálni, de nem találtunk kedvünkre való pác receptet hozzá. Így jött az ötlet, hogy próbáljuk ki a már jól bevált steakfűszer jellegű pácot! Jó ötletnek bizonyult!

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Souvlaki

A souvlaki a görögök saslikja, azzal a lényegi különbséggel, hogy náluk csak hús kerül a nyársakra, azt viszont előtte illatos pácban érlelik. Hagyományosan sertésből készült ez a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek