r
Nosalty Logó

Sertés grillnyárs

Geleva
Sertés grillnyárs
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

577
Kalória
21.8g
Fehérje
9g
Szénhidrát
50g
Zsír
180.3g
Víz
107g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
4.1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 577 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 3458 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 207 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    50 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    467.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    264 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    180.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 577 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.8 g

Zsír

  • Összesen
    300.1 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    138 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    642 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2804.5 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    1584 mg
  • Nátrium
    576 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    1081.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    168 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    481 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    351 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    590 micro
Összesen 3458 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 207 kcal

Elkészítés

  1. A húst, a szalonnát, paprikát egyforma kockákra vágjuk (kb. 3-4 cm). A szalonnát beirdalhatjuk, nem túl mélyen, hogy fel lehessen szúrni.
  2. Az olajjal összekeverjük a fűszereket, beleforgatjuk a húskockákat. 1-2 órára hűtőben pihentetjük.
  3. Addig elkészíthetjük a salátát, mártogatóst, mártást. Rövid ideig beáztatjuk a nyársakat.
  4. Felváltva nyársra fűzzük a hozzávalókat, alufóliába csomagoljuk (mint a szaloncukrot)
  5. Ha jó a parazsunk, rátesszük és néha átforgatva 10 percig sütjük, hogy mindenholátjárja a kisülő zsiradékés szaft.
  6. Majd levesszük a fóliát és megforgatva átpirítjuk még kb. 10 percig, míg szép színt nem kap. Így a hús nem szárad ki, és jól átveszik egymás ízét a hozzávalók.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p

Ezt a képet a férjem készítette a nyáron, mikor a telken grilleztünk és én a többi husit sütöttem (nem is tudtam róla). Nálunk egy ilyen kis családi grillezés felér egy kis lakodalommal.:) Most valahogy rátalált erre a képre és nosztalgiázott, milyen jó lenne ez most! Ezért gondoltam, megosztom veletek ezt a nyárias hangulatot, ebben a csúnya őszben. Szoktam még kicsi gombákat és/ vagy kolbászkarikákat is ráhúzni.

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Souvlaki

A souvlaki a görögök saslikja, azzal a lényegi különbséggel, hogy náluk csak hús kerül a nyársakra, azt viszont előtte illatos pácban érlelik. Hagyományosan sertésből készült ez a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek