r
Nosalty Logó

Sárgarépás-meggyes torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Sárgarépás-meggyes torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A zseléhez

Összesen 1261 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A zseléhez

Összesen 7556 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A zseléhez

Összesen 283 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    81.3 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1069.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    461 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.2 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    523 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    331 micro
  • α-karotin
    774 micro
  • β-karotin
    1911 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 1261 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.5 g

Zsír

  • Összesen
    488 g
  • Telített zsírsav
    264 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    1263 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6414.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    1335 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    520 mg
  • Foszfor
    2767 mg
  • Nátrium
    1570 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    751.3 g
  • Cukor
    340 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    361.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3135 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    291 micro
  • Kolin:
    720 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1987 micro
  • α-karotin
    4642 micro
  • β-karotin
    11465 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1381 micro
Összesen 7556 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    174 micro
  • β-karotin
    430 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 283 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A zseléhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Megtisztítjuk a sárgarépát, megmossuk, és lereszeljük. A mazsolát áztassuk vízbe vagy rumba.
  2. A tojást és a cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a vajat, és tovább keverjük, míg szép simává nem válik a massza.
  3. Belekeverjük a kimért sütőporral elkevert lisztet, a vízbe áztatott mazsolát, a darabos diót, kókuszt, kakaóport, olajat.
  4. Egy nagyobb tortaformát kibélelünk papírral, beleöntjük a piskótamasszát, elsimítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük.
  5. A krémhez a vajat a porcukorral habosra keverjük.
  6. Hozzáütjük a friss tojást és végül a kakaóport, simává keverjük.
  7. 2,5 dl hulala tejszínt felverünk, és a vajas krémhez keverjük.
  8. Kimagozzuk a meggyet, és lecsurgatva a tejszínes-vajas krémbe tesszük.
  9. A megsült piskótára simítjuk a krémet.
  10. Tetejére 0,6 liter meggyléből, cukorból és a vaníliás pudingporból sűrű krémet főzünk, és langyosan a meggyes krémre simítjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2014
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 03.

Ajánló

Az eredeti receptben 20 dkg cukor van írva, nekem nagyon édes lett, ezért kevesebbet teszek bele. Sütőpor helyett szódabikarbónát tettem. A piskótát megkenhetjük valamilyen pikáns lekvárral, és leöntjük csokoládéval. Így is nagyon kellemes, jóízű süteményt kapunk. A kakaót csak én tettem bele, valójában nem szerepel az eredeti receptben, sem a rumba áztatott mazsola. Így sokkal ízesebb és puhább a mazsola.

Receptkategóriák

Sárgarépás-meggyes torta
helena26 458 recept

A piskótatésztát egy újságban találtam, de én változtattam rajta. A családom a kakaós-krémes sütiket szereti, így krémmel és meggyel bolondítottam meg. Mivel Szilveszter közeledik, megszórtam színes cukorkával. Valójában krém nélkül is finom, csak leöntve csokoládéval.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A zseléhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek