r
Nosalty Logó

Sárgaborsóleves pácolt hússal

Glaser
Sárgaborsóleves pácolt hússal
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

892
Kalória
28.7g
Fehérje
58.9g
Szénhidrát
61.1g
Zsír
540.4g
Víz
-
Koleszterin
15.5g
Élelmi rost
6.4g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 892 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3567 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 116 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28.7 g

Zsír

  • Összesen
    61.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    599.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    285 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    58.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    540.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    344 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1315 micro
  • β-karotin
    3475 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    608 micro
Összesen 892 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    114.7 g

Zsír

  • Összesen
    244.3 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2396.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    359 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    1141 mg
  • Nátrium
    535 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    235.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

Víz

  • Összesen
    2161.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1376 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    252 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    398 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5261 micro
  • β-karotin
    13901 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    2431 micro
Összesen 3567 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    78.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    70.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    172 micro
  • β-karotin
    453 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 116 kcal

Elkészítés

  1. A borsót megmossuk, a húst falatnyi darabokra vágjuk.
  2. A húst a borsóval és a babérlevéllel egy fazékba tesszük, megszórjuk a majoránnával, felöntjük kb. 1,25 liter vízzel, sóval, borssal fűszerezzük. Felfőzzük, közepes hőmérsékleten kb. 45 percig főzzük.
  3. A zöldségeket megtisztítjuk mossuk. A hagymát apróra vágjuk, a pórét gyűrűkre vágjuk. A zellert, répát és burgonyát kockákra vágjuk.
  4. Az előkészített zöldségeket a leveshez adjuk, és további 30 percig főzzük. Sóval, borssal ízesítjük.
  5. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 75 p

Egy finom, laktató leves, hideg téli napokra.

További receptek

Lebbencsleves

Ha valamiben, a mennyei és laktató levesekben nagyon erős a magyar konyha. A lebbencsleves is ezen a fronton helyezkedik el, amit a lepirított csuszatészta tesz különlegessé, a sok-sok ...

Rosanics Petra

Kapros zöldbableves

A zöldbableves egy ízletes és tápláló étel, amely tökéletes választás lehet akár főétel gyanánt is. Friss zöldbab, zöldségek és fűszerek harmonikus kombinációja, mely nemcsak a ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...