Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgaborsó leves

Sárgaborsó leves
Sárgaborsó leves
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azt olvastam egyszer valahol, hogy amennyiben az ember legyűri a menzai előítéletét és nekiáll megfőzni, akkor rádöbben, hogy a sárgaborsó milyen finom étel!
Határozottan így van! Nem is értem, miért hanyagoljuk ennyire! Amellett, hogy tényleg ízletes, nagyon tápláló és egészséges hüvelyes, lévén, hogy magas a növényi fehérje és B-vitamin tartalma, viszont kevés benne a zsiradék, ráadásul csökkenti a koleszterint, stabilizálja a vércukor szintjét, a flavonoidok pedig - mint antioxidánsok - többek között a rákmegelőzésben hasznosak.
Elvégre biológus-mérnök vagyok, vagy mi a fene.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mindenféle diétához melegen ajánlható: liszt nélkül sűrítjük, ami azt jelenti, hogy gluténmentes kenyérrel vagy kenyér nélkül lisztérzékenyeknek is ajánlom.
Vega leveskockával és sárgarépa-chips-szel a bacon helyett a vegáknak.
Leveskocka és -betét nélkül fogyókúrához: magas fehérje- és rosttartalom, nincs zsír.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgaborsót hideg vízben legalább 2 órán át áztatjuk.
  2. Közben a hagymát kockára vágjuk.
  3. A borsót a hagymával feltesszük főni úgy, hogy a víz szintje 2 ujjnyival a borsó felett legyen.
  4. Forráskor kis lángra vesszük, puhára főzzük.
  5. A bacont csíkokra vágjuk, serpenyőben megpirítjuk, kenyérszeletekről levágjuk a héjat, és ugyanabban a serpenyőben, amelyben a bacont pirítottuk a kenyérszeleteket is megpirítjuk.
  6. Botmixerrel a borsó egy részét pürésítjük.
  7. Tálaláskor a levesre tesszük a pirított kenyeret, arra a pirított bacont.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 92
össznézettség: 153 572
elküldve: 5
receptkönyvben: 610
elkészítve: 39/44
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

leves sárgaborsóból

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ditke62
Ditke62 Mon, 2017-11-27 16:18

Köszönöm a repceptet! Nekem nagyon sűrű lett, inkább főzelék mint leves, de ízre finom! Legközelebb több húslevet teszek hozzá (húsleves alaplével készítettem, nem leveskockával) Üdv, Ditke

pberni
pberni Sun, 2013-07-28 13:27

Amilyen egyszerű ez a recept, annyira jó! Bár én kihagytam az erőleves kockát, mert nem bírja a gyomrunk, meg nem is szeretjük. Helyette só, színes bors őrölve, és friss petrezselyem. Isteni volt! Köszönöm :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2011-01-06 01:50

Imádom!

527
felesborsó 40 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
leveskocka 1 db
bacon 2 szelet
kenyér 4 szelet