Sárgaborsó leves
- 17% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
100g felesborsó364 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
3g leveskocka8 kcal
-
9g bacon33 kcal
-
50g kenyér137 kcal
- 17% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
400g felesborsó1456 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
34g bacon134 kcal
-
200g kenyér548 kcal
- 17% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
54.5g felesborsó198 kcal
-
12.3g vöröshagyma4 kcal
-
1.4g leveskocka5 kcal
-
4.6g bacon18 kcal
-
27.2g kenyér75 kcal
- 17% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.9 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1347.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 419 mg
-
Nátrium 689 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 88 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 48.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 172 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 90 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
- 17% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 119.8 g
Zsír
-
Összesen 39.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5391.4 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 108 mg
-
Kálcium 455 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 347 mg
-
Foszfor 1674 mg
-
Nátrium 2755 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 351.8 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 98 mg
VÍZ
-
Összesen 194.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 74 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 246 micro
-
Kolin: 686 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 359 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 91 micro
- 17% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.3 g
Zsír
-
Összesen 5.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 734.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 228 mg
-
Nátrium 375 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 26.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Hozzávalók
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 db leveskocka
-
2 szelet bacon
-
4 szelet kenyér
Elkészítés
- Asárgaborsót hideg vízben legalább 2 órán átáztatjuk.
- Közben a hagymát kockára vágjuk.
- A borsót a hagymával feltesszük főni úgy, hogy a víz szintje 2 ujjnyival a borsó felett legyen.
- Forráskor kis lángra vesszük, puhára főzzük.
- A bacont csíkokra vágjuk, serpenyőben megpirítjuk,kenyérszeletekről levágjuk a héjat, és ugyanabban a serpenyőben, amelyben a bacont pirítottuk a kenyérszeleteket is megpirítjuk.
- Botmixerrel a borsó egy részét pürésítjük.
- Tálaláskor a levesre tesszük a pirított kenyeret, arra a pirított bacont.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 595
- Tegnapi nézettség: 159
- 7 napos nézettség: 967
- Össznézettség: 329681
- Feltöltés dátuma: 2009. január 16.
Ajánló
Mindenféle diétához melegen ajánlható: liszt nélkül sűrítjük, ami azt jelenti, hogy gluténmentes kenyérrel vagy kenyér nélkül lisztérzékenyeknek is ajánlom. Vega leveskockával és sárgarépa-chips-szel a bacon helyett a vegáknak. Leveskocka és -betét nélkül fogyókúrához: magas fehérje- és rosttartalom, nincs zsír.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Azt olvastam egyszer valahol, hogy amennyiben az ember legyűri a menzai előítéletét és nekiáll megfőzni, akkor rádöbben, hogy a sárgaborsó milyen finom étel! Határozottan így van! Nem is értem, miért hanyagoljuk ennyire! Amellett, hogy tényleg ízletes, nagyon tápláló és egészséges hüvelyes, lévén, hogy magas a növényi fehérje és B-vitamin tartalma, viszont kevés benne a zsiradék, ráadásul csökkenti a koleszterint, stabilizálja a vércukor szintjét, a flavonoidok pedig - mint antioxidánsok - többek között a rákmegelőzésben hasznosak. Elvégre biológus-mérnök vagyok, vagy mi a fene.