Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárga lencse dahl csicseriborsóval

Sárga lencse dahl csicseriborsóval
Sárga lencse dahl csicseriborsóval
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept sehol sem szerepel, én hoztam össze az otthon található anyagokból, de mondhatom ütős vega ebéd lett belőle. Egész családom szerette, pedig megrögzött húsevők vagyunk.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárga lencsét beáztatjuk 1-2 órára, majd átöblítjük folyóvíz alatt. Lecsepegtetjük.
  2. Az olajat felhevítjük, beleszórjuk a római köményt, a mustármagot és a koriandermagot, és addig pirítjuk, míg erősen illatozni nem kezd.
  3. Ekkor beletesszük a felkockázott vöröshagymát, a reszelt fokhagymát, a gyömbért és a leöblített lencsét.
  4. Felöntjük zöldség alaplével és a kókusztejjel, és hozzáadjuk a többi fűszert, a cukrot és a citromot is. Kb. 20 percig lefedve főzzük.
  5. A csicseriborsót felbontjuk, szűrőben folyóvíz alatt átöblítjük, lecsepegtetjük, és a megfőtt lencséhez adjuk.
  6. Felengedjük a joghurttal, 1-2 percig forraljuk, és máris elkészült a dahl.
  7. Tálalásnál megszórjuk friss korianderlevéllel.
  • költség: 1800 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 216
elküldve: 1
receptkönyvben: 54
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sárga lencse dahl fűszerekkel, indiai lencsefőzelék csicseriborsóval, lencse dahl

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2013-03-03 16:58

Szia Évi!
Nagyon is ismerős a téma. Az én menyem sem fog szeretni, de majd hátha mégis (ha eszik a főztömből). Egyébként még az is lehet, hogy a fiad is megtanul főzni, hiszen van kitől és ő lesz a szakács az új családjában. Az én férjem 45 éves, és most kapott kedvet a torta sütéshez, díszítéshez. Sohasem késő. Egy energiában gazdag új hetet kívánok ! Üdv: Évi néni

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2013-03-03 15:33

Kedves Évi néni!

Guszta!!! :)

A férjem szerint a csicseriborsó mesésen finom. :) :)

Ezért az első két próbálkozás után, ( bár az egyik nem kifejezetten csicserinek való fűszerezésű...:( , de finom lett :) ), - szóval ezt a finomságot nekidurálva magam, elkészítem, :-D
- a lányomnak is ízlett, a fiamnak meg, na majd főzök mást, szerinte : "ezt a furcsa képződményt nem lehet megenni."..:(
Fura lesz az Élet, mi lesz vele, ha el kell látnia magát, vagy mondjuk netán megnősül?
Hát kösse már most fel azt a bizonyos alsóját a leendő menyem, mert a fiam válogatós ..:(, :)
Ez néha öröm ,néha meg nem.

Szép tavaszias vasárnapot és következő hetet kívánok!

Éva-Anyóca

1262
lencse 250 g
csicseriborsó 850 g
napraforgó olaj 3 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
gyömbér 4 cm
római kömény 1 teáskanál
koriandermag 1 tk
mustármag 1 tk
garam masala 2 ek
himalája só 1 tk
bors 1 kk
kurkuma 1 ek
koriander 1 ek
fekete kardamom 1 db
füstölt pirospaprika 1 kk
barna cukor 1 ek
citromlé 1 ek
kókusztej 2 dl
joghurt 5 dl
zöldség alaplé 2.5 dl