r
Nosalty Logó

Sajtos-tejfölös lángos

Kati Mami
Sajtos-tejfölös lángos
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

717
Kalória
18.8g
Fehérje
78.6g
Szénhidrát
36.4g
Zsír
119.7g
Víz
45.3g
Koleszterin
4.6g
Élelmi rost
3.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 717 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3584 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 253 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1021.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    272 mg
  • Nátrium
    441 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    78.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    119.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 717 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.1 g

Zsír

  • Összesen
    181.9 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5109.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    1015 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    1360 mg
  • Nátrium
    2205 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    392.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    598.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    532 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    366 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    525 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    530 micro
Összesen 3584 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    42.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 253 kcal

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, aprítjuk, és kevés vízben, sóval puhára főzzük. Összetörjük a kevés főzővízzel együtt, és kihűtjük.
  2. A liszteket összekeverjük sóval és a cukorral, meg a porélesztővel. Készíthetjük friss élesztővel is, de akkor azt felfuttatjuk, és úgy használjuk fel.
  3. A liszthez hozzákeverjük a kihűlt krumplit, és kb. fél deci tejjel és annyi langyos vízzel kidagasztjuk a tésztát, amennyit felvesz, hogy nem túl lágy tésztát kapjunk. Inkább kicsit keményebb legyen, mert a krumplitól lágyulni fog. Beledagasztunk 1 dl olívaolajat is.
  4. Kissé megolajozzuk, és duplájára kelesztjük a tálban letakarva. Amikor megkelt, akkor finoman átgyúrjuk, és kis gombócokba adagoljuk egy tálcára, letakarjuk, és pihenni hagyjuk, amíg az olajat felhevítjük. (Én kókuszolajat hevítettem egy nagy teflon serpenyőben.)
  5. A gombócokat olajos kézzel kicsit meglapogatjuk, és húzogatjuk, az eddig felül levő felével tesszük a forró olajba, és fedő alatt sütjük, mint a fánkot néhány percig. Megfordítjuk őket, és a másik felüket már fedő nélkül sütjük. Ha kevés a zsiradék, pótoljuk, nem fontos, hogy ússzanak a lángosok az olajban, kicsit spórolósan csináljuk.
  6. Papírtörlőre szedjük őket. Fokhagymával, sajttal és tejföllel tálaljuk. (Kicsit sűrűbb a tészta, olyan jó harapós lett, mint a kenyér.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 4 p

A tegnapi bableveshez kellett kiegészítést keresnem. Mondtam, sütök lángost. Erre a férjem megkérdezte: tudsz te egyáltalán olyan lángost sütni, mint az anyám? Kicsit megakadtam, de határozottan szóltam, tudok hát!.... Azonnal feltolultak az emlékek, és ezzel együtt rémséges betegségek diagnózisai is, a fehér liszt és a zsírban sütés gondolatára. A késztermék láttán a férjem: - jó, de Anyám szögletesre csinálta - mondta.

További receptek

Klasszik lángos

A lángos egy hamisítatlan magyar találmány, amit elsősorban a nyári időszakhoz kötünk, azonban az év bármely időszakában elkészíthetjük. Ropogós szélek, puha belső és légies ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek